avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate atomix60

Activitate atomix60

Buna ziua, o intrebare:

Dar in cazul in care am o masina parcata la bloc dar nu o folosesc deci nu am rca, si ma loveste cineva, asiguratorul lui nu o sa ma despagubeasca.

Rca-ul acopera si daunele materiale la alte obiecte cum ar fii: stalpi, garduri, usi de garaj ?
De exemplu daca lovesc usa de garaj la o casa cu masina, pot oferi rca-ul pentru a despagubi persoana care detine garajul?
Nu cunosc de asta intreb.

Multumesc
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Imediat dupa accident am facut o polita RCA cu valabilitate din ziua urmatoare.

Am intrebat la cateva service-uri auto referitor la acest aspect si toti mi-au raspuns exact ca aici. Nu este obligatoriu sa am o asigurare valabila daca sunt pagubitul, dar sunt sanse ca asiguratorul sa caute diferite motive pentru a nu platii paguba.

Am facut programare si urmeaza sa vad ce se va intampla.
Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt bara din fata. Baiatul isi recunoaste vina si mi-a dat asigurarea lui, problema este ca eu am avut RCA expirat, din ce am citit pe internet multe persoane afirma ca pagubitul daca nu are RCA valabil dar in schimb cel care a provocat paguba are RCA valabil atunci asiguratorul ma va despagubi.

Problema este ca pe fisa de constatare amiabila este o rubrica unde trebuie sa complectez datele asigurarii.

Ce pot face in cazul acesta?
Daca eu am o masina parcata la bloc fara sa circul cu ea si fara asigurare si cineva ma loveste atunci asiguratorul lui nu ma despagubeste?

Multumesc

Buna ziua, multumesc pentru raspuns.

Am infiintat deja societatea.

O zi buna.
Buna, doresc sa infiintez o firma (SRL) prin portalul online de la onrc. Am vazut ca este nevoie de semnatura electronica si vreau sa achizitionez un certificat calificat.

La firma vreau sa mai trec un asociat si vreau sa stiu daca este nevoie ca asociatul sa dea o declaratie online. Daca da, atunci am nevoie de 2 semnaturi electronice? Sau pot semna eu in declaratie?

O alta intrebare pe care o am:

Am ajuns la pasul pentru declaratia pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin.(1) lit. a) din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare, unde acolo trebuie sa selectez institutile pentru rubrica 1. "Spre înaintare către". Sediul social va fii la bloc, nu am avut alta firma si vreau sa stiu ce institutii trebuie sa selectez.

Multumesc
Răspuns la discuția Probleme cu servicii online
Si verbal dar si scris. Am si inregistrarile telefonice.
Buna,

De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer.

In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras pentru a ii face un proiect (web site). Am stabilit pretul total si am cerut un avans inainte de a incepe pentru ca mi-am luat de multe ori teapa. Am batut palma i-am dat contul meu bancar pentru a depune avansul, a trecut 1 saptamana si persoana respectiva ma tot mintea ca a trimis bani si datele corecte pentru a incepe sa lucrez la proiect, eu nu m-am apucat de proiect deoarece nu am primit bani, dupa 1 saptamana imi scrie ca a avut ceva probleme personale si nu a avut timp, dar el prin telefon mi-a spus ca a trimis bani, in fine, la un final trimite joi seara avansul si ramane ca ma voi ocupa de proiect fara a stabili un termen de finalizare.

Vineri au intrat bani si am inceput sa lucrez la proiect pe localhost adica la mine in calculator. Luni imi trimite email ca numai vrea sa colaboram si ca sa ii dau bani inapoi. I-am explicat omului ca eu in weekend nu lucrez plus ca a ramas doar sa ii transfer proiectul la el pe server si este o chestiune de 5 minute dar el a schimbat parole si numai pot transfera proiectul la el. Acuma ma tot ameninta ca se duce la polite si imi face plangere ca sa isi recupereze bani. Eu am pierdut 1 saptamana + am lucrat la proiectul lui si nu doresc sa ii returnez bani pentru ca asa are el chef, astazi vrea dupa 2 zile numai vrea si etc..

Eu sunt persoana fizica el mi-a trimis bani de pe un cont bancar pe firma, Bani respectivi i-a trimis in contul altei persoane deorece nu mergea contul meu in momentul acela.

Este vorba de 300 lei (3 milioane), o suma foarte mica in comporatie cu alte proiecte care am avut si niciodata nu am avut o problema ca asta timp de 6 ani.

Ce se poate intampla in cazul acesta? Eu vreau sa ii dau proiectul dar el vrea bani inapoi... Eu daca returnez bani inapoi raman cu 1 saptamana pierdere plus munca depusa la proiectul lui va fii in zadar.

El ma acuza de inselatiune, dar eu vreau sa ii dau proiectul pentru care mi-a trimis avansul.

Multumesc, si scuze pentru eventuale greseli de ortografie.
OK, multumesc pentru raspuns, ideea este ce fel de specialist? Contabil, avocat, la cine sa ma duc.

Mutlumesc
Buna ziua, doresc sa infintez un magazin online, cu care vreau sa vand produse electronice, calculatoare, telefoane, cabluri si tot ce tine de IT.

Vreau sa deschid o firma SRL pentru acest magazin. Am gasit pe net destule informatii dar vreau sa clarific situatia.

In primul rand, ma intereseaza total costuri pentru o asemenea firma, infintarea si costurile lunare. Pentru inceput nu vreau sa fac sediu la apartament, am inteles ca se poate face temporar la un cabinet de avocatura.

Si intreaba a doua, de unde sa incep, cine poate sa ma indrume, sa merg la un contabil?

Ce tip de firma este necesara pentru o asemenea activitate, care sunt avantajele si dezavantajele intre PFA si SRL.

Multumesc frumos
Răspuns la discuția Probleme acte masina
Da, stiu, pur si simplu isi bate joc acuma. Masina nu a valorat exagerat de mult dar totusi nu ma pot folosi de ea. Vreau sa il dau in judecata daca nu rezolv ceva.

Deci talonul il are, ca l-am vazut, si pe acte el este propietarul.