O familie care locuieste cel mult 15 zile pe luna, in apartamentul pe care il detine,este scutita de la plata cheltuielilor de intretinere(HG 15588).
La scara unde locuiesc,acest lucru,se intampla lunar. Aceasta familie,15 zile locuieste in apartamentul respectiv si 15 zile in alt apartament din oras, pe care il mosteneste dupa decesul parintilor.In ambele cazuri nu plateste intretinere,pentru ca nu locuieste mai mult de 15 zile.Problema care nemultumeste locatarii,este ca in perioada cat locuieste cu noi (probabil ca si la cealalta locatie e la fel),familia care este compusa din sase membrii, este excesiv de galagioasa,cu petreceri nocturne si copii lasati fara supraveghere pe casa scarii la ore foarte inaintate.Nu mai vorbim de mizeria pe care o lasa in urma lor pe jos dar si pe peretii casei scarilor. Si asta 15 zile in fiecare luna( de cele mai multe ori, esalonate cate 3 zile pe saptamana).
Ar fi normal ,ca in aceste conditii, macar un minim de plata la intretinere sa fie obligata sa o plateasca.Administratorul spune ca nu poate sa incalce legea.Oare ce e de facut? Mergem asa tot inainte?
Lucrez de 2 ani,ca angajat cu contract de munca si platitor de taxe si impozite, la un spital din Paris. Anul acesta am inchiriat garsoniera pe care o am in Romania si in care am locuit pana la plecare in Franta.Plătesc la finanante,impozitul aferet chiriei obtinute ,dar şi CASS-ul.Acest CASS îl platesc si in Franta, raportat la salariul primit aici. Conform legislaţiei in vigoare,daca voi completa la ANAF,formularul 602,voi fi scutit de plata acestuia in Romania.Am inteles ca formularul 602,trebuie insoţit şi de alte acte doveditoare.Care sunt concret, aceste acte, căci acte,precum "documentul portabil A1,TR/R1,PM/RO 101 si MD/RO 101" care se mai cer,sunt pentru persoane care lucreaza ca detasate in Spatiul Economic European ?
Va multumesc anticipat,pentru raspuns !
Va multumesc pentru raspuns si sunt perfect de acord cu tot ce ati remarcat.Ca o completare la mesajul meu initial,incidentul s-a produs in timpul zilei,iar la plecare becul functiona.
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde .Am concluzionat ! Voi opri pe parcursul unui drum din timp in timp si o sa-mi verific starea becurilor:)
Am fost nevoit sa plec cu autoturismul personal, de la Oradea la Otelul Rosu (datorita unei situatii familiale de urgenta).La plecare am verificat masina sa corespunda tehnic,din toate punctele de vedere( direcţie ,frână,lumini faruri şi semnalizare,etc).Totul era perfect. Când să intru în Otelul Roşu,am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutieră,care m-a anunţat că un bec la faza de drum nu funcţionează.Am spus ca s-a ars pe drum şi că merg la un Service auto ca sa mi-l
schimbe.Cu toate astea ,am fost amendat cu 250 lei si punctele aferente.Am refuzat sa semnez procesul verbal si mi s-a reţinut talonul maşinii.Am plecat foarte stresat,fiind acum mult mai predispus la un nefericit accident.
S-a procedat legal de agentul rutier ? Oricărui şofer i se poate arde un bec la maşină,pe traseu(mai ales dacă acesta este lung şi normal,faza de drum aprinsă permanent),fără sa-şi dea seama din cabină că s-a întâplat acest lucru.
Vă rog să mă elucidaţi,în această situaţie ,cine şi cât a greşit !
Vă mulţumesc!
Multumesc pentru raspuns ! Probabil ca o sa fie o situatie mai deosebita , caci nimeni ,nici vicepresedintele nici alt membru al comitetului nu accepta sa preia sarcinile presedintelui si asta din comoditate. Eu fac parte din asociatie,dar sunt mai mult plecat din tara si atunci cand vin sunt consternat de ce sa intampla in asociatie si cum incearca fiecare sa evite o cat de mica responsabilitate civica.
Sunt membru al asociatiei,dar sunt plecat mai multe luni pe an din tara ,deci nu am cum sa fiu presedinte de asociatie !
Imi cer scuze pentru scrierea cu majuscule,aveti perfecta dreptate, este obositor la citit si pare un text agresiv.Nu am realizat,fiind concentrat asupra continutului mesajului.
CA URMARE A DECESULUI PRESEDINTELUI ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, S-A CONVOCAT ADUNAREA GENERALA PENTRU ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE. PARTICIPAREA A FOST CU MULT SUBSTATUTARA DESI MAJORITATEA AU SEMNAT UN CONVOCATOR DE PARTICIPARE.URMEAZA O NOUA CONVOCARE . CUM SE POATE LEGAL REZOLVA SITUATIA ASOCIATIEI,DACA NICI UN MEMBRU NU ACCEPTA ACEASTA FUNCTIE? SITUATIA E COMPLICATA STIIND CA DOAR PRESEDINTELE ARE DREPT DE SEMNATURA ASUPRA UNOR ACTE SPECIFICE .
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!