avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters298656

Activitate ContSters298656

Puteti circula cu masina, daca aceasta este inmatriculata definitiv, toata perioada pana o transcrieti pe numele dumneavoastra.
Discuție cuantum pensie
buna seara,

cum pot constata exact cuantumul pensiei?
mai exact, sa efectuez o calculare separat de cea facuta de casa pensii?

va multumesc,
puteti sa imi oferiti un pic mai multe detalii va rog?
multumesc,
buna ziua,

In urma cu ceva timp, am contractat un credit de la banca. In contractul de credit nu a fost prevazuta posibilitatea bancii de a ma introduce in "biroul de credite". Desi acest lucru a facut.

Acum doresc sa notific banca in sensul acesta si sa ii cer excluderea mea din biroul de credite intrucat nu era prevazut in contract.

Daca imi puteti spune un model de notificare ori textul exact legal incalcat.

Va multumesc anticipat,
Va multumesc
Poate sa ii afecteze calculul pensiei, momentul de la care firma care a detasat, a intrat in faliment?
Apreciez faptul ca am clarificat aspectul ca, ne i se poate imputa salariatului, plata lunilor in care a lucrat dupa momentul dizolvarii.
Acum firma care a falimentat refuza eliberarea unui duplicat de revisal sau decizia de incetare a c.i.m.
Ce demersuri pot face pt a le obtine?
Va multumesc
Va multumesc pt raspunsuri
Solicitarea de prelungire s a efectuat in august 2014, s a acceptat, iar falimentul si inchiderea c.i.m. s a facut in data de octombrie 2014.
Nu se poate angaja retroactiv la angajatorul cesionar(mae)?
Nu trebuia angajatorul cesionar sa anunte angajatorul cedent, de faptul ca s a mai solicitat o prelungire?
Ce daune poate suferi salariatul?
Va multumesc
In anul 2007, o societate comerciala detaseaza un angajat la ministerul de externe, intre timp, in anul 2011, angajatorul intra in faliment.
Angajatul-detasat ramane in continuare in misiune la ministerul de externe, iar la pensionare(2015).

Cu ce poate afecta pensionarea faptul ca angajatorul care a intrat in faliment in 2011 nu a comunicat angajatului detasat?
Poate fi obligat angajatul sa plateasca salariul inapoi pt faptul ca angajatorul nu a anuntat locul detasarii?
Angajatorul beneficiar( MAE), a platit contributiile , asadar ar trebui sa fie probleme pt ca angajatorul insolvent nu anuntat. Afecteaza acest lucru detasarea?

Va muktimesc
Buna ziua,

In relatia comerciala pe care o am cu o societate, am intalnit urmatoarea problema:
Am livrat firmei respective marfa, a achitat o parte din factura. Urmand ca cealalta parte sa achite ulterior. Firma nu a achitat si restul de marfa, presupun ca nici nu a inregistrat factura. Prin urmare nici eu nu am cum declara si plati impozitele catre stat.
Pe ce temei legal sa formulez plangerea, ce articole din lege evAziunii fiscale avem in cauza?
Va multumesc,
Va multumesc dna consilier.
Aveti dreptate. Nu asta am avut in vedere.
Am inteles. Cele ajunse in faza executarii trebuiesc platite. Pana la urma este moral si legal. Atat timp cat n am profitat de cele 15 zile.
Recent am primit o alta rovinieta, la fel, nesemnata olograf.
O sa atac la instanta contravenientului, motive de drept invoc RIL. Taxa de 20 ron este valabila si in acest caz?

Cu deosebita consideratie,