Despre TVA
Firma devine platitoare de tva la 15 noiembrie, am prestat servicii in urma cu 3 luni care vor fi facturate la 1 decembrie cum procedez cu TVA , Mentionez ca la momentul respectiv exista un borderou cu sumele pentru fiecare serviciu in parte .
Multumesc
Închidere magazin
Buna ziua , am un magazin cu un asociat cu cota 50 fiecare . Asociatul meu vrea plece din firma și vrea jumătate din valoarea lui , adică marfa după raft , nu avem mijloace fixe .întrebarea mea este. Marfa se calculează la prețul după raft sau la valoare fara adaos comercial ? Mulțumesc
Transformare SRL
Buna ziua , suntem 2 asociați (administratori ) în părți egale la un SRL cu profil comerț (magazin ) , unul vrea să renunțe la afacere . Care este procedura legală prin care se face preluarea de către celălalt asociat a părții celui care renunță. Mulțumesc anticipat
Buna ziua , o persoana care este menbru fondator al unei asociatii non profit poate prin formularul 230 sa dea cei 3.5% din impozit din salariu pentru acea asociatie ?
Multumesc anticipat
Buna ziua , am un contract de superficie pentru un teren intravilan cu primăria , ei vor sa l schimbe cu un contract de concesiune . Ce diferente sunt intre cele doua și cum mă poate afecta pe mine .Mulțumesc
Buna ziua , vreau să cumpăr o garsoniera al cărei proprietar are un contract de vânzare cumpărare pe care nu îl înțeleg . O persoană x a vândut la doi Frati unul din ei căsătorit o cota indiviza de 1/2 adică 1/4 la fiecare dintre ei .Apoi mai jos scrie că vânzătorul a obținut acea cota de 1/2 la schimb de la alte două persoane prin un contract iar a doua jumătate este detinuta de cumpărători ( jumătate cu jumătate ) .
Va rog să mă ajutați să înțeleg . Câți proprietari sunt pe acea garsoniera ?
Specific că persoană x a decedat
Mulțumesc anticipat
succesiune
Buna ziua , insituatia in care exista un proces de succesiune deschis de 5 ani si nerezolvat se poate deschide altul de unul din mostenitori ? ce presupune acest lucru ? Multumesc
Buna ziua , pentru o casa la tara care nu detine act de proprietate( nici pe teren ,nici imobil ) dar care este locuita de 30 de ani de aceeasi familie cu toate datoriile platite le primarie si care apare pe rol in registrul agricol .
Cum se poate obtine acele acte de proprietate
Va multumesc anticipat