De ce la o discutie cu un notar ,sotiei i s-a spus sa dovedeasca ca a participat la plata apartamentului in conditiile in care rata se retinea pe stat de plata si sotii au lucrat mereu( acum sunt pensionari. Va multumesc.
Buna ziua,am o intrebare va rog. In 1974 un barbat contracteaza un apartament proprietate personala cu plata in rate. in 1979 se casatoreste si sunt impreuna si astazi.Apartamentul este trecut doar pe numele lui,iar cuplul nu are copii.Ce drepturi are sotia ,tinand cont de faptul ca sunt impreuna de 39 de ani casatoriti legitim de 39 de ani. Multumesc anticipat.
Buna seara,la pensia de boala gradul 3 cat se considera vechime sau stagiu de cotizare la CAS. MULTUMESC
Buna ziua
Am o masina veche, are 12 ani, dacia supernova. In urma unui control RAR in Bucuresti mi-au oprit talonul pentru:
-far dreapta crapat
-tubulatura neetansa
-rugina
Primele doua nu le contest si le voi remedia dar partea cu rugina nu am cum. asta e unul dintre caracteristicile tablei, rugineste.
Am mai intrebat si toti mi-au zis sa-i pun cruce ca nu-l mai vad inapoi.
Ce pot sa fac in cazul acesta?
.Buna seara, barbat nascut 27.09.1955 va rog este corecta decizia de respingere?
1 stagiu total de cotizare realizat 47 ani 3 luni 11 zile
din care:
a. conditii normale 12 ani 7 luni si 10 zile
b. conditii speciale grupa intai 2 ani 5 luni
c. conditii speciale grupa a doua 23 ani 8 luni si 28 zile
Stagiu aferent grupe/cond de munca - 7 ani
Perioade asimilate 1 an 5 luni si 6 zile
Din cele mentionate mai sus care este varsta la care poate iesi la pensie pentru "limita de varsta"?
Multumec anticipat
Buna ziua,
va rog sa-mi raspundeti la o intrbare: daca la data achizionarii terenului si inscriarea la cadastru a locuintei construite pe acest teren sora si cumnatul meu nu erau casatoriti legal,actele fiind intocmite pe numele de fata al surorii mele50%-50%cu concubinul pe atunci apoi sot. cum se face in acest caz succesiunea?
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns, dar mai am o intrbare:
daca sotul in timpul casatoriei a primit mostenire o proprietate ,vanzand-o dupa decesul surorii mele suma obtinuta din vanzare in care parte a mostenirii intra?
Multumesc inca odata pentru promptitudine.
sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul.
dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele.
Mentionez ca ei nu au copii si noi suntem 4frati ai decedatei.Au vandut in oras cate o proprietate fiecare si au cumparat teren si au construit o casa impreuna. In aprilie 2012 noi ,cei 4 frati ai defunctei am facut la notar o declaratie autentificata de acceptare in mod expres a succesiunii. Nu am deschis succesiunea dupa aceasta data.
In luna septembrie 2013 cumnatul (sotul sorei mele)a decedat. El are ca mostenitori o matusa si veri.
As vrea sa stiu cum se imparte acum mostenirea ce acte ne trebuie pentru a deschide succesiunea. noi ,fratii defunctei nu avem decat o copie a certificatului de deces .
Multumesc anticipat pentru raspuns.