Buna ziua,
am fost solicitata sa primesc in spatiu o absolventa de liceu din Rep. Moldova. Ea este cetatean roman, dar nu are buletin de Romania. Are nevoie de o adresa in Romania, pentru a se inscrie la facultate in UE.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) la ce riscuri ma supun in acest caz?
2) Ii pot fce contract pe perioada de max. 1 an, sau chiar mai putin?
3) daca doresc sa reziliez contractul de luare in spatiu, peste (de ex.) 1 luna, cum procedez?
4) care este solutia in cazul ei? cetatean roman, fara domiciliu, care doreste sa studize in UE?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
buna ziua: ce risc presupune pentru proprietar luarea in spatiu a unui cetatean din Republica Moldova pentru eliberarea buletin de indentitate in Bucuresti. Multumesc!
detín un teren pe care este construit un imobil, in urmatoarele conditii:
- parcela mea nu are iesire la drumul public, ci trece prin alt teren. Eu am primit judecatorial drept de servitute de 3m (in 2008) pe care mi-am tras utilitatile, servitute pentru care eu despagubesc proprietarul din fata mea cu o chirie anuala
- in spatele meu este un alt teren ce apartine unui alt proprietar, ce este la acest moment doar livada. Pentru acest teren eu am acordat notarial servitute de trecere, nestingherit cu piciorul, pentru care nu sunt inca despagubit.
Acest proprietar doreste sa construiasca acum un imobil.
M-am interesat la primarie si proprietarul terenului din spatele meu poate primi autorizatie de construire daca are acordata servitute de trecere de 4 m si nu de 3 asa cum am acordat si cum am primit eu. Am inteles insa ca aceasta decizie poate varia de la localitate la localitate, iar latimea servitutii de trecere nu este stabilita de o lege anume.
Intrucat:
- eu platesc chirie pentru servitutea din fata
- sunt acum in situatia de a renunta la mai mult teren care va deveni servitute (de la 3 m latime, la 4 m, cat solicita de scurt timp primaria ca masina de pompieri sau salvare sa aiba acces) , diferenta la care renunt este de 44 m2
intreb daca:
- instanta judecatoreasca poate decide in urma unei proces intentat, ca latimea servitutii sa fie mai mica de 4m, avand in vedere ca s-a creat deja un precedent cu servitutea pe care mi-a acordat-o vecinul din fata.
- parcela mea nu are iesire la drumul public, ci trece prin alt teren. Eu am primit judecatorial drept de servitute de 3m (in 2008) pe care mi-am tras utilitatile, servitute pentru care eu despagubesc proprietarul din fata mea cu o chirie anuala
- in spatele meu este un alt teren ce apartine unui alt proprietar, ce este la acest moment doar livada. Pentru acest teren eu am acordat notarial servitute de trecere, nestingherit cu piciorul, pentru care nu sunt inca despagubit.
M-am interesat la primarie si proprietarul terenului din spatele meu poate primi autorizatie de construire daca are acordata servitute de trecere de 4 m si nu de 3 asa cum am acordat eu.
Intrucat:
- sunt acum in situatia de a renunta la mai mult teren care va deveni servitute (de la 3 m latime, la 4 m, cat solicita priamria ca masina de pompieri sau salvare sa aiba acces) , diferrenta la care renunt este de 44 m2
intreb daca:
- sunt indreptatit sa cer despagubire teren de la proprietarul din spate , resp. 44m2 cat am pierdut eu prin schimbarea cerintelor primariei
si
- chirie deoarece si eu la randul meu platesc chirie pe servitutea pe care o utilizez
M-a interesat la primarie si proprietarul terenului din spatele meu poate primi autorizatie de construire daca are acordata servitute de trecere de 4 m si nu de 3 asa cum am acordat eu.
Intrucat:
- sunt acum in situatia de a renunta la mai mult teren care va deveni servitute (de la 3 m latime, la 4 m, cat solicita priamria ca masina de pompieri sau salvare sa aiba acces) , diferrenta la care renunt este de 44 m2
intreb daca:
- sunt indreptatit sa cer despagubire teren de la proprietarul din spate , resp. 44m2 cat am pierdut eu prin schimbarea cerintelor primariei
si
- chirie deoarece si eu la randul meu platesc chirie pe servitutea pe care o utilizez