Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Un plus de informatii stiti de unde-mi pot lua? De ex.: ce rubrici trebuie sa contina acel Registru, cat timp trebuie pastrata arhiva, trebuie (sau nu) vizat undeva acel registru etc.
Cu stima,
Rog lamuriri in ceea ce priveste Regulamentul UE 679/2016; am impreuna cu sotul meu un SRL - cod CAEN 7430 - suntem amandoi pensionari de putina vreme. Eu sunt traducator autorizat de lb franceza si nu (mai) avem angajati. In afara de traduceri acte de stare civila si de studii, diverse acte de tip notarial in limba franceza, preluam si transmitem colegilor autorizati pentru alte limbi lucrari pe care apoi le predam solicitantilor, avem cu respectivii traducatori Contracte de Prestari Servicii ; ori, facem alte servicii clientilor nostri: apostilam la Prefectura sau supralegalizam traducerile la Camera Notarilor. Asadar: ce ar trebui sa facem pentru respectarea Regulamentului de mai sus, avand in vedere ca - si daca luam consimtamantul clientului nostru - actele sale pot parcurge un circuit pe care noi nu-l putem supraveghea/verifica? Si-apoi, mai sunt situatii in care clientul nu doreste ca actele sa-i fie legalizate de catre Notar, e suficienta stampila si semnatura traducatorului; cum procedam? Daca aveti raspunsul la acest tip de munca, va rog respectuos sa ni-l comunicati. Multumiri annticipate pentru orice fel de ajutor!
Va multumesc mult, vom proceda in consecinta.
Buna seara,
Fiica mea a cumparat in februarie 2012 o casa construita/finalizata in acelasi an; acum doreste sa o vanda ; avand in vedere faptul ca detine toata documentatia privind constructia si aceasta este in conformitate cu toate cerintele legale si tinand cont ca vorbim de o constructie cu o vechime de doar 6 ani, este obligatoriu Certificatul energetic la momentul vanzarii?
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca/cum se poate rezolva urmatoarea situatie: fiica mea si familia ei (sot si copil) locuiesc in Germania de 12 ani, copilul e nascut acolo, au cetatenie, servicii stabile, un apartament cumparat acolo in rate, pe termen (f.) lung; eu si sotul meu (tineri pensionari!) dorim sa putem locui la ei pe perioade mai scurte sau mai lungi, in functie de programul de scoala al copilului (aflat abia in cls zero); cum putem beneficia de serviciile de sanatate in Germania? Cardul nostru de sanatate este NUL, din pacate, credeti-ma ca stiu ce spun din proprie experienta; pot ei sa "ne treaca" pe fisa lor de sanatate, la medicul lor de familie? Noi avem aici pensii foarte mici (610+875 lei), deci ne este greu sa platim asigurari in Germania...Va multumesc pentru orice informatie utila si va doresc sa fiti sanatosi si voiosi!
Buna ziua,
In noul proiect de statut al Notarilor Publici exista vreun amendament/propunere cu privire la renuntarea la legalizarea semnaturii traducatorului autorizat?
Sau, poate stie cineva de vreun demers in acest sens? S-a discutat mult (am citit chiar in acest Forum) despre acest lucru, dar ne aude cineva? Ori, poate, aspectele de ordin financiar "ne tin legati" de Notar care nu are - potrivit legii - nici un fel de responsabilitate cu privire la exactitatea traducerii?
Va multumesc!
Filmati si inregistrati cu sunet, nu mai asteptati.
Va multumesc mult si pentru linistea mea o sa va rog sa-mi ingaduiti a ma repeta: la intabularea imobilului o sa figureze ca proprietari: eu, ex-sotul meu si fiica (eu as fi de acord sa fie trecuti doar ei doi, daca asa se face dreptate, pt ca fiica a cheltuit multi bani si constructia nu e gata, 1/2 el si 1/2 fiica); apoi, eu si ex-sotul (sau doar el daca doar ei sunt proprietari) vom (va) face Contract de V-C cu uzufruct a unei 1/2 din valoarea imobilului; ei, acum, n-am mai priceput: in caz ca vor veni si fratii si vor cere parte de acolo (dupa decesul ex-sotului), ea va avea 1/2 plus 1/3 din ceea ce detine tatal ei (daca-s doar ei 2 pe acte)? Cu recunostinta va multumesc pentru ca ne dedicati din timpul dvs (al celor ce ne raspund). =D>
Va sunt recunoscatoare pentru explicatii; mai trebuie sa va spun ca noi (ex-sotii) mai avem o garsoniera si o masina.... Aceste bunuri nu sunt suficiente pentru a fi impartite celorlalti copii (fara ca ei sa poata ataca dreptul fiicei din strainatate)? In fapt, ea a participat cu 1/2 din valoarea terenului (dar nu am facut acte) si acum a facut un imprumut la Banca pentru a termina acea casa (ei, sotii din strainatate avand conturi separate). Ceva din toate acestea schimba (in bine) lucrurile? Ar fi bine sa cumparam materiale de constructie pe numele ei? Multumesc frumos.