avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate ionel1984

Activitate ionel1984

Rar - cereți alta carte de identitate auto
Politie - solicitați alt certificat de inmatriculare
Le declarați pierdute
De la anaf solicitați un rol , acolo aveți datele mașinii , serie sasiu , marca, an fabricație ete ( sa solicitați de la cei de mai sus)
După ce obțineți actele mergeți la politie și faceți plângere pt abuz de incredare, ați dat mașină vecinului pt o anumita perioada și solicitați găsirea și recuperarea auto
Nu a-ți spus dacă sunt acte semnate intre soț și vecin, acest lucru ar schimba datele problemei.
Orice v-ar zice Vecinu continuati cu procedura aleasa, impozitul va veni și pe viitor pana la radierea auto sau vanzarea lui.
Dacă reușiți sa intrați în posesia auto, puteti dispune de el după bunul plac ( vanzare)
Bafta!
Sunt PJ am 2 procese cu o PF (nu a fost angajatul meu); primul dosar am castigat, are de platit o suma - am dat pe executare la BEJ (am si incasat ceva); celalalt proces l-am pierdut si trebuie sa achit ch de judecata persoanei fizice. Intrebarea mea este daca pot compensa datoria mea cu parte din datoria lui catre mine,si daca da ce doumente trebuie sa intocmesc (dau hotararea instantei la BEJ). Mentionez ca eu am de recuperat o suma mult mai mare de la el.
Concediul de odihna se calculeaza ca medie pe ultimele 3 luni. Dvs avand minim pe economie , cred ca 613 lei este pt tot anul, daca a-ti efectuat doar 5,5 zile si a-ti luat banii pt tot concedul e normal sa va retina partea aferenta concediului neefectuat. Cat despre 1.200 lei in mana, intr-o luna anagajatorul poate sa va dea doar 613 lei si dvs sa nu aveti nici o cale de recuperare a diferentei; ar trebui sa cereti anagajatorului sa va inregistreze corect contractul , in caz contrar cred ca ar trebui sa cautati un alt loc de munca
Daca este vorba de o soc cu tva la incasare
90 zile de la incasare = 10 sep , se va trece in decontul lunii septembrie , si daca este de plata el trebuie achitat pana pe 25 oct
Răspuns la discuția TVA la incasare
Asa am facut si eu, dar cei de la finate iasi nu au fost de acord spunand-mi ca ei au fost prelucrati in sedintele lor si au primit si o nota prin care se precizeaza ca ambii parteneri trebuie sa fie inregistrati in scopuri de tva . Mi-au calulat penalitati pt tva si m-au pus sa-l platesc chiar daca nu l-am incasat; in procesul de control invocand art 134.2. Culmea ca am sunat la finate serv metodologie si am intrebat cum trebuie procedat si mi-au zis ca la incasare . Tva -ul asta de acu se apropie de 90 zile oricum trebuie sa-l platesc, penalitatile si ele , dar nu stiu cum sa procedez de acu incolo ca o sa mai am spete din astea
Răspuns la discuția Recuperare TVA
Mai inatai trebuie depus decontl de tva (declaratia 300) cu optiune de rambursare
1. Toate actele contabile pe cele 6 luni , reg jurnal, balanta, jurnale de vanzari si cumparari, documentele firmei, reg unic de control. Sa scrieti in decontul de tva un nr de telefon la care o sa va contacteze cei de la finante si o sa va transmita data inceperii controlului si daca se va desfasura la sediul firmei sau la finante
2. Termenul este de 30 zile de la data incheierii controlului ,pt sume mai mari e posibil sa dureze mai mult, se pot stinge obligatiile societatii cu privire la salarii din tva de recuperat , data stingerii este data depunerii decontului de tva si pana vine controlul mai trece o luna si se poate compensa 2-3 luni de obligatii bugetare; inclusiv impozit pe profit
3. Pana la suma de 10.000 lei tva de recuperat se poate rambursa fara control , dar nu cred ca e cazul aici pt ca este prima cerere de rambursare
Discuție TVA la incasare
O societate "A" care aplica tva la incasare emite o factura catre o societate 'B" care nu este inregistrata in scopuri de tva . Societate A va deduce tva-ul la momentul incasarii sau facturarii ? Rog raspuns cu trimitere la lege.