avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate Alinutza88

Activitate Alinutza88

Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dumneavoastră!
Bună ziua, vin cu o mare rugăminte la dumneavoastră dacă îmi puteți da un sfat ce trebuie sa fac și cum sa procedez.
Sunt persoana cu handicap, gradul 1 cu drept de munca, lucrez 4h pe zi cu contract de munca pe o perioada nedeterminata, însă mie mi se oprește aceleași impozite la salariu ca la orice alt angajat fără handicap deșii știu ca persoanele cu handicap care sunt angajate sunt scutite de anumite taxe și impozite
Întrebarea mea este dacă și eu pot beneficia de aceasta scutire chiar dacă lucrez în mediul privat sau numai acele persoane care lucrează în sistemul public și dacă am acest drept ce acte trebuie sa aduc pentru a beneficia de scutirea de impozite la salariu?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua,as avea si eu nevoie de sfatul unui specialist.
O persoana cu handicap fizic gr 1 grav cu asistent personal are dreptul la munca fara a-si pierde dreptul de persoana cu handicap?
Răspuns la discuția Divort din cauza infidelitatii
Sunt casatoriti de 29 de ani,si te rog nu ma judeca,am adresat aceasta intrebare la rugamintea mamei mele,a vrut sa afle pararea unui avocat referitor la situatia care se afla!
Răspuns la discuția Divort din cauza infidelitatii
Dapix a scris:

Depinde a cui e casa. Cel care este proprietarul casei, va rămâne în propria lui casă.
Faptul că sunteți cu grad de handicapat, nu are nici o relevanță la acest capitol.
Dar nu ați dat detalii să se înțeleagă despre ce este vorba.
De ce vă puneți problema cine rămâne în casă`? La divorț se face partaj dacă locuința e bun comun, iar dacă e bun propriu, celălalt care nu are nimic își face bagajul și pleacă.
`
Dacă mama nu are nimic din casă și vreți să rămâneți cu ea, mergeți în chirie.


Casa e bun comun,e pe numele lui trecuta,dar la momentul achizitionarii casei erau casatoriti,in prezent fiind casatoriti de 29 de ani,cheltuielile comune ale casei cum ar fi intretinerea,lumina sunt impartite la 3 fiecare platind partea care se cuvine mama vrea sa-i plateasca jumatatea din casa, asa cum e normal dar banca nu acorda imprumut atat de mare deoarece e venitul prea mic,iar de chirie nu ajung banii,ea avand doar salariul de asistent de personal si eu o indemnizatie,mai concret ma intereseaza daca exista vreo posibilitate de a ramane noi in casa si de-ai platii lui treptat banii pe jumatatea care i se cuvine?
Buna ziua am si eu o intrebare ,de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu daca dovezile obtinute in urma unei investigatii particulare facuta de o firma de detectivi ar fi valabile ca proba in instanta pentru obtinerea divortului din cauza infidelitatii?
Si daca in urma divortului eu cu mami trebuie sa parasim casa,chiar daca eu sunt o persoana cu handicap grav,gradul I,am certificat de handicap iar mama este asistentul meu personal???
Vav multumesc anticipat pentru raspuns!!
Răspuns la discuția Mostenire
Exista acele documente dar problema e ca sunt in posesia mostenitorului,el sa ocupat foarte mult financiar avand posibilitati,iar ceilanti doi s-au ocupat de el dar in alt mod,fiecare dupa posibiltati,de exemplu cand a fost internast unul dintre copii a stat cu el in spital ingrijindu-l,acasa la domiciliu din pensia lui sa platit o persoana care sa poate sa-l ingrijeasca permanent,ceilanti venind mereu la el dar problema cea mai mare e ca nu stiu cum pot face rost de actele medicale ale bunicului,dumneavoastra stiti cum se poate face rost de acele acte?
Discuție Mostenire
Buna seara

As dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu o mostenire.
Bunicul in urma cu 9-10 ani a suferit un accident vascular grav lasand sechele atat locomtorii cat si psihice,in sensul ca in urma acelui accident el nu a mai fost complet lucid deloc si traind din amintirile trecutului,iar in urma cu un an el a decedat dar inainte de a muri el ia facut un contract de vanzare-cumparare pe casa si curtea in care locuieste +un testament in care il numea unic mostenitor pe un singur copil( desi el avea 3 copii )casa si curtea in care locuieste si care ia facut si contract de vanzare cumparare mostenitorul testamentului si bunurile lui mostenite din partea sotiei.
Se poate anula acel testament si contract de vanzare -cumparare in instanta cu un certificat medical in care atesta ca el numai era lucid in urma accidentului vascular?? Si cum se poate optine acel certificat??
Cei doi frati vor sa obtina anularea testamentul si reimpartirea intregii averi la toti 3 in mod egal,nu sa ramana un singur cu tot!!
Mentionez ca nu sa facut succesiunea dupa decesul bunicului deoarece unul dintre copii lui abia a revenit in tara din voiaj si ca sa incercat de multe ori o rezolvare pe cale amiabila dar fara rezultat!!

Va multumesc
Răspuns la discuția Divort
Nu am o problema cu divortul insine,decat sa fie in permanenta stres,certuri si alte lucruri mai bine fiecare isi vede de treaba lui pe drumuri separate,dar problema majora care o avem e faptul ca normal el trebuie despagubit pt partea din casa care i se cuvine dar nu avem banii pentru a i se plati despagubirea iar salariul mamei nu ajunge pentru plata chiriei lunare,asta reprezinta cea mai mare problema!
E bine ca nu poate sa vanda casa fara acordul mamei chiar daca el e titularul pe casa,in felul acesta nu va putea face nimik pentru a o da afara pe mami din casa sau sa vanda casa fara acordul ei!
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra
Discuție Divort
Buna seara as avea mare nevoie de un sfat profesional in legatura cu un posibil divort.E vorba despre parintii mei care vor sa divorteze,in prezent sunt casatoriti de 26 de ani luna viitoare implinindu-se 27 de ani de casnicie dar disputa divortului este garsoniera in care locuim din 1989 pana in 1993 am locuit cu chirie iar din 1993 casa a fost cumparata de tatal meu pe numele lui,mama nefiind trecuta in actele casei.
Daca el ar vrea sa vanda casa ar putea sa o vanda fara acordul mamei?Problema este ca daca el vinde casa noi nu mai avem unnde locui iar eu sunt cu foarte mari probleme de sanatate avand certificat de handicap gr 1 grav permanent,dar pe cealanta parte cu sau fara divort mami nu are si nici nu ar avea de unde sa dea banii pe jumatate din casa singurul venit ar fi salariu minim pe economie lucrand ca asistent personal avand grija de mine.Eu din punct de vedere legal nu am niciun venit,am cautat de lucru dar am fost respinsa din cauza prob de sanatate dar si lipsa experientei pe piata muncii. Ce se poate face in acest caz?Tot ce dorim e sa nu fim alungate din casa! Va multumesc anticipat