avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate alandala1

Activitate alandala1

Buna ziua,

Am comandat online o pereche de cizme pe care doresc sa o returnez intrucat marimea nu este corecta. Comanda a fost plasata pe data de 23 februarie, iar livrarea s-a facut pe data de 1 martie.

Am contact astazi vanzatorul pentru organizarea returului. Au fost de acord, dar doresc sa imi retina 34 de lei pentru transport (eu am platit 17 deja la livrare) conform conditiilor de pe site-ul lor:

"FOARTE IMPORTANT: DACA CLIENTUL DORESTE SA RETURNEZE PRODUSUL DIN MOTIVE STRICT PERSONALE SC MARINE FOOD IMPORT EXPORT VA RETINE DIN SUMA PLATITA RAMBURS DE ACESTA 34 RON TRANSPORTUL COLETULUI DUS -INTORS PLUS 10 RON TRANSFERUL BANCAR .ACESTE REGULI SUNT VALABILE SI PENTRU COMENZILE CARE LA ACHIZITIE NU S A PLATIT TRANSPORTUL CURIERULUI."

Este legal sa imi ceara plata transportului dus-intors si nu doar dus si comision de ramburs?
Buna seara,

De aproximativ o luna, am observat cativa locatari care si-au delimitat locul de parcare punandu-si si numarul masinii pe trotuarul din laterala blocului, obstructionand circulatia pietonilor.

As vrea sa stiu daca acest lucru este legal. Unde se pot verifica locurile de parcare existente in sectorul 4 si care sunt limitele acordarii acestor locuri din perspectiva amplasamentului.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Expirare card credit
Banca este Unicredit. In contract scrie ca in cazul in care nu este achitata suma datorata, banca va incerca sa recupereze banii din conturile existente. Ce nu mi se pare in regula este ca nu m-au anuntat si au au recuperat parte din credit luandu-mi tot salariul care a fost virat cu titlul de salariu, in momentul de fata eu neavand practic niciun ban pentru a ma intretine. Am discutat cu ei si au refuzat refinantarea pe motiv ca am deja un credit expirat, dar la cererea mea sa imi arate unde anume sunt aceste conditii sau regulament specificate nu au vrut sa imi dea nimic in scris.
Buna ziua,

Cat este de legala urmatoarea situatie:

Am obtinut un card de credit cu o valabilitate de 2 ani an cu plata lunara a ratelor care s-a facut. In luna martie cardul a expirat, iar in astazi, banca, eu avand cardul de debit pe care era virat salariul la aceeasi banca, sub titulatura expirarii creditului mi-a oprit tot salariul in contul creditului la care eu nu mai am acces.

Singura notificare a bancii legat de expirarea creditului s-a facut prin extrasul de cont lunar pe care in locul sumei normale de plata lunar, aparea suma totala a creditului. Nu am fost contactata inainte pentru anuntare sau o eventuala oferta de prelungire, refinantare. In momentul de fata imi este solicitata plata creditului integral in termen de 30 de zile daca nu voi ajunge pe lista de rau platinici.

Este legal ca o banca sa iti propeasca salariul integral avand in vedere ca acest tranfer apare cu termen de salariu?

Multumesc.
Buna ziua,

La expirarea perioadei contractuale, am cerut prin telefon rezilierea abonamentului si trecerea la un abonament inferior ca valoare pe acelasi numar de telefon, cerere ce mi-a fost confirmata telefonic. La data de 1 Decembrie insa, abonamentul a fost inchis, numarul apare ca inexistent. Am conctactat firma de telefonie mobila in aceeasi zi, mi s-a spus initial ca o cerere de reconectare trebuie facuta in magazin, dar mai apoi mi s-a facut o sesizare prin telefon urmand sa fiu contact in 48 de ore. Lucru care nu s-a intamplat. De atunci i-am contactat de aproximativ 5 ori, de fiecare data numarul de sesizare dat anterior nu exista si in continuare numarul meu de telefon nu este activat. Ce pot face in acest caz? Va multumesc.
Buna seara,

Am achizitionat un apartament impreuna cu prietenul meu prin credit ipotecar, pe actul caruia apar sub titlul de coproprietar. Achizitionarea s-a facut prin credit imobiliar pentru care eu sunt girant. In urma despartirii exista 3 posibilitati.

- eu raman cu apartamentul, preluand creditele lui si inapoindu-i jumatate din ratele platite pana acum
- el ramane cu apartamentul si imi inapoieaza suma de bani la care am contribuit la avans minus jumatate din ratele platite pana acum
- vindem apartamentul si impartim datoria ramasa.

Eu nu doresc ultima varianta din perspectiva ca nu voi putea plati datoria ramasa plus chiria intr-o noua locuinta.

As dori sa stiu care sunt drepturile mele legale in aceasta situatie si cum pot evita ultima varianta. Mentionez ca din punct de vedere salarial ma pot incadra doar in a doua varianta, in schimb el poate plati in toate trei situatiile.

Va multumesc.