avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate mail4me

Activitate mail4me

Avocat Comercial / Garantii / Multinationale.

Va prezint urmatoarea speta:

Am achizitionat ca persoana fizica o masina in leasing in 2021. la predarea masinii, am semnat si contractul de GARANTIE, care prevedea Garantia acordata de Fabricant in reteaua de dealeri ai Concesionarului de 2 ani, respectiv o Garantie suplimentara de asigurare pt urmatorii 2 ani asigurata tot prin reteaua Concesionarului si deccontata de MarshMcLennan, Concesionarului.

Totul OK pana am trecut in anul al 3-lea ( Garantia extinsa ), in drum spre unul dintre dealerii Concesionarului pt reviziea de 48000 km, s-a spart un piston in motor si s-a oprit masina, transport pe platforma, consatatare defect, intocmire deviz deparatie... si acum apar problemele.

Motorul nu este Servisabil, si trebuie inlocuit tot blocul inferior motor, dealerul a solicitat Concesionarului preturi pentru necesarul de piese, respectiv inca unui Importator de piese de origine care insa nu are legatura cu Concesionarul marcii. Concesionarul a transmis ca blocul inferior motor si parte din piesele necesare sunt INDISPONIBILE, insa Importatorul a confirmat disponibilitatea stocurilor de piese pt necesar.

Dealerul a demarat procedura de despagurire in Garantie catre MarshMcLennan pe platforma, in baza devizului primit de la Importatorul de piese de origine, reparatia oarecum incadrandu-se in baremul decontat conform contractului de garantie si anume cca 14.000 euro.

Intre timp Concesionarul imi trimite o informare si oferta cum ca piesele sunt in continuare indisponibile si mi se ofera un motor complet care costa 34510 euro cu o reducere de 4760 deci in final 29750 euro, din care urmeaza sa platesc suma care depaseste suma garantata de cca 14000 euro, respectiv manoperele suplimentare, adica sunt bun de plata 15750 euro + manopere :(

La confirmarea Dealerului ca s-au gasit piesele , asiguratorul MarshMcLennan confirma ca se poate da drumul la reparatie.

Importatorul prin intermediul Dealerului imi solicita o garantie de 12.000 euro pt a livra componentele necesare pana vor fi decontate, deoarece acesta nu este dispus sa astepte 3 luni pana se va finaliza procesul de decontare intre Asigurator(Marsh) - Concesionar - Dealer - Importator, lucru pe care sunt de acord sa il fac. mentionez ca toata reparatia cu tot cu manopere se incadraza in aprox in jurul sumei de 13200 euro , deci in cadrul sumei maxime decontate de 14000 euro.

Se importa piesele de origine. se inlocuieste blocul inferior motor, masina devine functionala, si, surpriza, Concesionarul NU accepta la decont factura de piese emisa de Dealer ( pe baza facturii Importatorului ), motivand ca nu sunt achizitionate prin el, chiar stiind ca piesele sunt de origine si purtatoare de certificat de garantie emis de catre Fabricant ( nota: blocul inferior motor este purtator de seria noua a motorului care urmeaza sa fie inlocuita in CIV la RAR ), respectiv mentionand verbal ca intre el si Marsh, in contractul de garantie extinsa este mentionat in clar ca se deconteaza doar reparatiile pe piesele achizitionate prin acesta ( cred ca este mentionat cuvantul "piese de origine" si nu piese achizitionate de la concesionarul X, deoarece aceste contracte sunt corporate pe marca auto, ...nu neaparat pe Concesionarul X care NU are in actionariat actiuni are fabricantului, ci este doar importatorul agreeat din Romania. )

In discutia telefonica avuta in cursul zilei de ieri cu Concesionarul, acesta mi-a spus ca el nu va deconta reparatia din motivul mai sus prezentat, mai ales ca "s-a indurat" si mi-a facut si o oferta unde mai aveam 15750 euro de plata + manopere, pe care am ignorat-o, si oricum eu nu am calitatea de a ma adresa ANPC-ului ca si persoana fizica Inselata, deoarece inca nu am inchis contractul de Leasing (mai sunt cca 1an si 8 luni), iar pana atunci proprietarul este firma de leasing ?!?!?! Am luat legatura cu aceasta care mi-a spus ca eu sunt utilizatorul, si conform contractului de Leasing trebuie sa respect clauzele de revizii si intreventii in garantie si ca nu e pb lor incidentul aparut... pe ei ii intereseaza doar plata ratelor de Leasing si Asigurare...altfel ridica si valorifica masina.

Am luat legatura si cu Marsh ... unde au fost foarte amabili, au inteles perfect despre ce este vorba, mi-au confirmat verbal ca am dreptate, iar contractual sta scris "piese de origine", doar ca ei nu pot incalca contractul facand decontarea catre o terta parte... ci o pot face doar catre concesionar, atata timp cat acesta nu accepta si nu introduce in platforma factura de achizitie a pieselor si manoperele aferente, ei nu pot face nimic.


(respectiv nici Marsh nu imi poate pune la dispozitie o copie a contractului sau cu Concesionarul doarece eu NU sunt parte.)

Exista vreo solutie ???

Cu stima, Vali.
de cand o citatie , tribunalul o trimite prin executor ... eu stiam ca vine prin posta ... si nu pe e-mail de la un cabinet de executori judecatoresti ????

se distreaza cineva sa bage minute pe nr alea de telefon :))

a sunat careva ?
si eu am primit acelasi mail in dimineata asta pe adresa personala de e-mail:

Subject: Citatie
From: "Tribunalul Bucuresti" <office@executor-judecatoresc-constantin.ro>
Date: Fri, June 15, 2018 7:37 pm
To: .......@.......
Priority: Normal

Citatie

emisa la date de: 6/15/2018
Dosarul NR.21938/06/2018
Materia: Civil
Stadiul Procesual: Fond


Stimata doamna/stimate domn,

Sunteti chemat in aceasta instanta, camera 11, Complet C2-civil,
in data de 25 iunie 2018, ora 8:30 in calitate de parat,
in proces cu Miron Anghel Tiberiu in calitate de reclamant.

In caz de neprezentare a partilor , judecata se va face in lipsa,
daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.

Prin inmanarea citatiei , sub semnatura de primire, personal ori
prin reprezentant legal sau conventional (email,sms,etc) ori prin
functionarul,
sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei pentru un
termen de judecata, se considera ca aveti in cunostinta si
termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia v-a
fost inmanata.

Pentru detalii suplimentare puteti suna la numerele de telefon:
0724782167 sau 0720489755



Sorina Matei , Grefier

Judecatoria Sector 2 Bucuresti
Bulevardul Unirii 37, Bucuresti 030823, Romania
am avut infatisarea la mijlocul lunii februarie, m-am prezentat cu urmatoarele acte si cu intampinare depusa de avocat:

- CI-ul meu care este la o alta adresa decat unde mi s-a comunicat afisarea in data de 07.02.2017;
- actul de rezidenta prin care domiciliul meu este in strainatate;
- contractul de munca si adeverinta prin care se dovedeste faptul ca nu lucrez in romania, ci in strainatate;
- biletele de avion care atesta faptul ca intre data de 02.02.2017 - 24.03.2017 nu eram in tara;
- copie dupa o hotarare judecatoreasca definitiva din 2000 din care rezulta ca modificarile din apartament au fost facute in perioada 1998-1999 de catre un fost chirias, fara a avea vre-un acord de-al meu ( fapt pentru care ne-am si judecat de altfel si am castigat).

Avocatul politiei locale (sau juristul) a tot data din gura ca "nu conteaza unde am domiciliul in CI si nici unde locuiesc fizic, atata timp cat detin un apartament la o alta adresa sunt responsabil pt. ca nu am dat curs invitatiei afisate pe usa acestui apartament, afisare care rezulta ca a fost pusa si din PV-ul politiei locale."

... dar amenta au stiut sa mi-o trimita la adresa din CI !!!

Decizia instantei, judecatoarei, care nici macar nu a catadicsit sa se uite pe acte si pe intampinare, a fost ca a respins contestatia facuta de mine. ... cum se trezesc dimineata asa si judeca .... tara de KK !

- sa vad ce o sa fac in apel, deocamdata astept motivarea deciziei... sa vad ce o fi débitât stimata doamna care se pare ca s-a trezit cu fata la cearceaf.


Răspuns la discuția Renuntarea la ID
care sunt prodedurile de renuntare la cetatenia romana ... adica sa va fie anulata cartea de identitate ?
Buna ziua, am si eu urmatoarea speta:

Matusa mea detine un apartament cumparat pe legea 112 in 1997 in calitate de cumparator de buna credinta ( procesul de revendicare si anularea titlului de proprietate conferit de L.112, cu mostenitorii- cei care au cumparat dreptul litigios, l-a castigat definitiv in 2014).

Imobilul respectiv se compune din 3 apartamente (vandute prin L.112), 4 camere la mansarda (un hol, o camaruta pt accesul pe acoperis, o camera si un wc ), un pod, 6 camere la pivnita (3 camere aferente fiecarui apartament - vandute prin L.112, un wc de serviciu, o fosta spalatorie si un hol de trecere) si 2 curti de acces in imobil (una principala-140mp si una interioara-11mp),

Totul in afara de cele 3 apartamente si cele 3 camere de la pivnita vandute prin L.112, au fost retrocedate "cumparatorului dreptului litigios".

Aici apare marea problema, accesul in Pod si in Subsolul Imobilului se fac din curtea interioara a acestuia si nu direct din curtea principala sau din strada. Accesul in curtea interioara facandu-se prin fiecare dintre cele 3 apartamente.

In 2014 acesta a inceput un proces in care cere despagubiri pt lipsa de folosinta a ccea ce detine in imobil si nu a fost vandut prin L.112, pentru perioada 2001 - prezent .... in final a avut castig de cauza doar pentru despagubiri pentru perioada 2009 - 2017 cu toate ca in toate dosarele si in expertiza la fata locului se arata ca el nu poate sa treca prin apartamentele ce nu ii apartin ca sa ajunga in Subsol sau Pod/mansarda, I se aproba despagubiri in valoare de 93.000 euro pt lipsa de folosinta platibile in solitar de catre cei 3 proprietari ai apartamentelor.

In aceasta suma este inclusa ( cca 55% din suma ) si despagubirea pt lipsa de folosinta a curtii principale de 140 mp cu access direct din strada printr-un gang de trecere, care niciodata nu a avut poarta si la care are acces oricine ( inclusiv cei de la Enel, gaze, ,... ).

Ce se mai poate face in aceasta faza, avand in vedere ca s-a epuizat si ultima cale ?

P.S. In expertiza tehnica se si arata deltfel, ca nu se poate face prin nici un apartament pasaj de acces catre curtea interioara din strada sau din curtea principala, iar in contrectele de vanzare pe L.112, toate aceste spatii nevandute se considera spatii de folosinta comuna a celor 3 apartamente.
DA, se poate inchide ....

Decat sa plec la vanatoarea pieii ursului din padure, am cumparat alte locuri de veci, mi-am rezolvat problema familiala si am trecut intamplarea la capitolul "tepe si rude de care nu mai vreau sa aud".

Cu stima.
Multumesc, insa am cateva neclaritati:

1. Privind PV de amenda:

- trebuie doar sa justific ca nu am avut niciodata domiciliul la acel apartament ( am CI-ul la o cu totul alta adresa ), respectiv documentul de rezidenta in strainatate... si cred ca mai am salvate si biletele de avion cu datele cand am fost in romania in 2016 - 2017 ?

2. privind modificarile aduse apartamentului: - nu mai am actele procesului din 1997-1999 si nici PV-ul de evacurare... eventual doar posibilitatea sa gasesc ceva in arhiva instantei ... eventual sa iau legatura cu unul dintre martorii care au fost prezenti la evacuare, in afara pe tatal meu si inca un prieten de familie care au decedat intre timp ? ... nu am nici un document privint acele modificari, nefiind facute de catre mine.

- dar nu cumva acele modificari sunt prescrise avand in vedere ca au fost in urma cu cca 20 ani ?
Astazi un vecin m-a informat ca am primit un PV de amenda ( 22.09.2017) cu afisare ( in data de 14.11.2017) pe poarta casei unde am inregistrat CI-ul ( nu locuiesc acolo ) in valoare de 5000 lei.

- In data de 07.02.2017 "cica" amd primit tot prin afisare pe usa unui apartament a carui proprietar sunt si care este nelocuit de mai bine de 1 an si jumatate, o invitatie la Politia Locala sector 1 cu documentele apartamentului respectiv documentele justificative ale lucrarilor executate in acest apartament ... invitatie de care eu nu am avut cunostiinta si nici nu i-am dat curs.... de unde si amenda.

Istoric: undeva in 1997-1999 in acest apartament am avut niste chiriasi care au facut o renovare si au anulat 2 pereti ( de BCA, NU de rezistenta ) facand un open-space respectiv niste anulari / modificari ale coloanelor de aerisire comune, ulterior am avut un proces pe rol pt evacuarea chiriasului respectiv pentru neplata chiriei pe motiv ca au facut in cuantumul chiriei datorate o serie de amenajari fara acordul meu / sau al vreunei autoritati / locatari ... proces castigat in 1999/2000 cand am reusit sa ii si evacuez.... ... ACUM cca: 18-20 ani !

Ulterior apartamentul in cauza a mai fost inchiriat de 2 ori fara probleme, respectiv a avut parte de niste zugraveli cam odata la 5 ani, ultima fiind din 2009., iar din 2015 nu a mai fost locuit.

Mentionez ca eu nu locuiesc in Romania, ci in Austria unde am rezidenta, la acest apartament am trecut ultima data in toamna anului trecut (noiembrie 2016 - cu ocazia unei inundatii, la cca 3 zile dupa eveniment, eu fiind in Austria la data producerii - s-a spart teava de incalzire cu agent termic de la calorifere cand s-a incarcat instalatia) iar inainte ocazional, sa ma asigur ca este ok.

- banuiesc ca adresa trimisa de cei de la Politia Locala este pe baza unei sesizari binevoitoare a vreunui vecin, avand in vedere ca au fost tot timpul probleme in acel bloc cu inundatii ale apartamentelor, tevi comune sparte...etc... iar eu nu am fost tot timpul la dispozitia administratiei, nelocuid nici acolo si nici in tara pentru mari perioade de timp.
Thomas86 a scris:

Am fost în austria acum un an și jumătate,am avut o urgenta medicala și am apelat 112,nu sunt asigurat și mi-au trimis hârtii acasă sa plătesc,s umane a ajuns undeva la 2500 euro.întrebarea mea este:ce pot sa pățesc dacă nu plătesc ?deși eu mai merg în austria


cu prima ocazie cand o sa ai de a face cu vreo autoritate austriaca o sa apara in baza de date ca esti datorinic si o sa i-a masuri ... asta inclusiv daca iti verifica politia de frontiera sau vre-un vames actele ...

vei primi la un moment dat notificari si in romania dupa CNP te vor gasi si posibil ulterior sa ti le trimita cu poprile la Ad.Financiara de care apartii


un caz oarecum similar, accident de schi in austia ... a fost preluat cu elicopterul , spitalizare..tot ... si a venit factura de 11500 euro .. si individul cu ajutorul fratelui a fugit din spital dara sa plateasca si fara sa semneze nimic...

a primit apoi vreo 3 scrisorele acasa, la care nu a raspuns .... asta pana in 2015 cand la Passau la intrarea in germania era filtru mixt germani-austrieci care verificau actele celor care treceau granita ... si l-au gasit pe post de pasager:

au retinut actele celor 4 din masina, masina si -au dus pe toti la sectia de politie austrica sa dea explicatii ... indiferent ca el era pasager in masina prietenilor lui, masina a fost retinuta, respectiv implicatul, ceilalti pasageri dupa declaratii au fost lasati sa plece pe jos.

dupa 1 saptamana in care individul a stat in arest si masina amicului retinuta, i-au achitat rudele spitalizarea + amenzi si dobanzi suplimentare de inca cca 6000 euro ... si au eliberat masina si pe el .

cam asta poti pati si tu.

... in anii 1990 rromii le-au prins si taiat si lebedele din viena, iar toti romanii sunt priviti de catre austrieci ca ultima scursura de natie ... peste tot in austria o sa gasesti hoti si cersetori romani... ni s-a dus vestea ca suntem asa si tepari pe langa, deci ne trateaza ca atare , chiar daca nu ai gresit niciodata.

inclusiv cetatenii austrieci de nationalitate romana au oarecare pb in austria cu autoritatile chiar daca s-au integrat perfect si nu au calcat stramb niciodata.