avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate B_Sorin

Activitate B_Sorin

Discuție Permis retinut
Culmea ironiei, astazi, pe 1 Decembrie mi-a fost retinut permisul pe Blv. 1 Decembrie din Capitala.
As vrea sa va intreb daca pot face contestatie!
1. ideea e cam asa: intersectia e in T. eu circulam pe "bara de sus a T-ului" si am vrut sa fac dreapta. acolo ma opreste politia pe motiv ca am trecut pe rosu.
Intrebare: de unde stia el pe ce culoare am trecut eu daca era dupa colt?

2. agentul mi-a retinut permisul 30 zile si mi-a dat dovada 15 zile. Cand mi-a inmanat PV-ul mi-a dat copia acestuia, NU originalul.
Se poate anula decizia din aceasta cauza?

Multumesc anticipat!
P.S.: chiar am nevoie de permis in perioada asta :sorry:
Salutare tuturor,

Sunt Sorin si am nevoie de ajutorul vostru. Am un PFA pentru organizare de petreceri pentru copii pe care l-am facut cu sediul social acasa. Acum mi s-a ivit o ocazie sa inchiriez un spatiu de joaca dintr-un mall. As vrea, dar am o serie de probleme birocratice:
- trebuie declarat punctul de lucru? adica trebuie sa merg la financiar sa le spun ca "ma extind"?
- am inteles ca trebuie casa de marcat - intrucat voi incasa bani de la clienti persoane fizice;
- m-ar interesa cam la ce costuri se ridica platile salariilor daca voi angaja 2 persoane part-time (asta daca se pot angaja prin PFA sau trebuie schimbata forma in SRL)
- trebuie sa fac SRL sau pot continua procedurile cu PFA?
- sunt beneficii/scutiri de taxe daca angajez anumite categorii de persoane?

Multumesc anticipat tuturor pentru ajutor!
Discuție Casa de marcat?
Am un PFA de cateva luni si activez in domeniul serviciilor (organizare evenimente). Am avut un eveniment la un mall care mi-a cerut factura si plata mi-o face cash. Din ce am inteles imi trebuie casa de marcat daca dau chitanta. Alternativa, din ce am citit, ar fi sa-mi plateasca in cont.
E adevarat? Trebuie casa de marcat daca dau chitanta?

Multumesc anticipat si succes in afaceri!
Răspuns la discuția Impozit pentru PFA / II
Multumesc frumos pentru raspunsuri, dle George Neagu!
urmeaza sa deschid un PFA sau II. Si ma intereseaza care ar fi mai ok din punct de vedere legislativ si financiar.
Mentionez ca ma ocup de petreceri pentru copii, asa ca incasarile nu vor fi mari, doar cand cere vreo gradinita factura. Deocamdata sunt la inceput si nu prea am clienti, deci as vrea sa fiu Neplatitor de TVA.

Sugestii? Multumesc frumos!
Buna ziua, vreau sa infiintez un PFA/II si ma intereseaza daca se aplica acest impozit forfetar pentru vreuna din ele.
Sunt nou in domeniu si nu prea ma pricep.

Multumesc anticipat!