avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate amt11

Activitate amt11

Un creditor roman poate deschide in Romania procedura unei societati cu sediul principal in alta tara care are si un sediu secundar in Romania?
Conform legii 637/2002 art urm:
Atribuţiile stabilite de prezenta lege, referitoare la recunoaşterea procedurilor străine şi cooperarea cu instanţele străine, sunt de competenţa
tribunalului, prin judecătorul-sindic, precum şi a reprezentantului român, după cum urmează:
A. tribunalul în circumscripţia căruia se află sediul debitorului. În sensul prezentei legi, se consideră că persoana juridică străină are sediul în
România şi în cazul în care are pe teritoriul ţării o sucursală, agenţie, reprezentanţă sau orice altă entitate fără personalitate juridică. În cazul în care
debitorul are mai multe sedii în România, competenţa revine oricăruia dintre tribunalele în circumscripţia cărora se află sediile respective;
Per a contrario poate executa PFA-UL pentru creantele personale are persoanei fizice?
Răspuns la discuția raspunderea administratorului
Daca societatea este deja in insolventa Anaf ul poate cere atragerea raspunderii solidare conform normelor fiscale sau poate cere numai in cadrul procedurii atragerea raspunderii conform art. 138 din legea insolventei?
In concluzie creditorii persoanei fizice se pot indrepta si catre patrimoniul PFA daca este insuficient pentru acoperirea datoriilor pers fizice?
si invers este posibil? Intai sa execute patrimoniul personal si daca nu este indestulator pentru acoperirea prejudiciului si apoi sa se indrepte asupra patrimoniului de afectatiune?
In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala diferita afectata activitatii desfasurate de PFA iar ulterior persoana fizica este obligata la plata unei datorii sau prejudiciu pot fi executate si bunurile din patrimoniul de afectatiune?
Speta: Intr-un dosar penal instanta printr-o decizie definitiva mentine sechestrul asigurator cu privire la unele bunuri imobile.
Prin decizie se stabileste plata unor despagibiri civile de catre mai multi inculpati si parti responsabile civilmente in solidar.
Partea civila este ANAF.
Conform art. 581 CPP despagubirile civile se executa conform legii civile.
Acum problema se pune daca se aplica dispozitiile Codului de procedura civila sau executarea se face de ANAF prin organele fiscale?
Precizez ca instanta nu a dispus si masura confiscarii ci doar a mentiunut sechestru, astfel ca bunurile nu au trecut in proprietatea statului.
Daca printr-o contestatie se contesta mai multe creante, e suficienta o singura taxa de timbru sau trebuie cate o taxa pentru fiecare creanta contestata?
Răspuns la discuția Imprumut bancar
In momentul in care analistul bancii face propunerea pentru Comisia de Credit el a facut deja toate verificarile necesare, inclusiv cea la Biroul de Credit. Eu asa am inteles. Daca gresesc va rog sa ma corectati!:help:
Răspuns la discuția Imprumut bancar
multumesc!