avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate martinell

Activitate martinell

Servus tuturor. Cat este valoarea taxei de timbru pentru o contestatie la executare , suma totala fiind in valoare de 31255,82lei ?

Multumesc
Discuție procedura
Cum se poate executa silit o persoana care nu se afla la domiciliu ( fiind in strainatate , iar la domiciliu nefiind nimeni) si ce se executa ( valoric vorbind) daca cel executat nu are nici un bun mobil sau imobil in proprietate?

Multumesc
Răspuns la discuția cum procedez ?
va mai supar cu o singura intrebare ..... : daca depun contestatia la executare prin posta la o data , taxa de timbru de 1000 lei ( maxima din cate inteleg) trebuie depusa in aceeasi zi ?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția ce articole ?
Jocandi Causa a scris:

Nu asta ati intrebat? V-am raspuns intocmai la intrebarea pe care ati pus-o.

Multumesc
Răspuns la discuția cum procedez ?
Inteleg ca nu pot plati taxa de timbru din strainatate ?
Daca asa e ....cum pot proceda pentru a opri o eventuala executare silita ?
Multumesc
Răspuns la discuția ce articole ?
Buna ziua . Sa inteleg ca trebuie invocat decretul si articolul in contestatia la executare?
Multumesc
Discuție cum procedez ?
Servus . Intrebare : Cum pot face o contestatie la executare , eu personal nefiind in Romania ? Se poate prin posta ?
Trebuie sa timbrez ? Cum o fac din strainatate ? Cat costa taxele ?

Multumesc anticipat
Discuție ce articole ?
Servus . Raman dator celor ce ma vor lumina .
Intrebarea mea : ce articole ( din ce cod ; lege ; etc ) prevede termenul de prescriptie de 3 ani pentru un credit nerambursat , in vederea unei contestatii la executare , deoarece de la data obtinerii creditului respectiv 2004 si pana la data la care sa primit decizia de executare silita 2013 au trecut 9 ani , timp in care nu s-au mai efectuat nici plati si nici nu au fost facute demersuri in instanta .
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Contestatie executare silita
1. Creditul a fost luat in anul 2004 si tot din 2004 nu am mai platit nimic . Eu ,initial am trimis bani unui prieten sa-mi plateasca creditul , insa el nu a facut-o , astfel creditul nu a fost platit . Eu nu mai locuiesc in tara din 2004 , si am apelat la ,,prietenul" meu pentru a-mi plati . El nu a platit nimic inca din 2004 !

2 . ,,Hartiile " de instiintare au data postei 15 .11 . 2013 , insa eu am revenit in tara abia pe 21. 12. 2013 , ....sa inteleg ca nu mai pot depune contestatie la executare? ( chiar daca pot dovedi cu documente ca nu am fost in tara si nici nu aveam cum actiona in niciun fel?)

3. Cum trebuie procedat?

Multumesc anticipat pentru sfaturi !
Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din varii motive , acum in anul 2013 in luna decembrie , aflu ca as fi avut un dosar pe rol la judecatoria sectorului 2 pentru incuviintarea executarii silite , termen la data de 07.11 2013 fara a fi fost citat , chemat , etc . Cert este ca am primit de la un executor judecatoresc , o somatie de plata catre EOS KSI ! Printre ,,hartiile" ce mi-au fost trimise , am primit si o ,,dispozitie " data de catre judecatoria sectorului 2 .
Intrebarile mele sunt urmatoarele : 1. Este legal sa fie eliberata o dispozitie a judecatoriei , fara a fi fost citat?
2. De la data cand am obtinut creditul ,recte anul 2004 si pana la data aceasta ( decembrie 2013) o astfel de actiune ( executare silita) nu este abuziva si nula , depasindu-se termenul de prescriptie?
3 . Cum pot actiona impotriva executarii silite?

Multumesc cu anticipatie