Asociatia de Proprietari poate sa desfasoare lucrari de reparatie hidroizolatie acoperis cu persoane fizice, in loc de firme autorizate? Este legal ca asociatia de proprietari sa plateasca persoane fizice pentru astfel de lucrari?
Buna seara,
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc, apartamentul fiind pe terasa considerata necirculabila in actele de vanzare cumparare a casei.
As dori sa stiu daca Presedintele de Asociatie imi poate interzice accesul pe terasa pentru curatenie, cel putin din fata geamurilor mele, mentionez ca aceasta curatenie si ingrijire nu o face nimeni. Aceasta decizie este OK?
Toate acestea sunt raspunsurile pe care dlui doreste sa mi le transmita in scris ptr ca am sesizat asociatia ca s-au facut lucrari de izolatie pe terasa de catre vecinul care locuieste la etajul 3, sub aceasta terasa, si care mi-a provicat si pagube prin acoperirea scurgerii de pe acoperisul blocului, deasupra apartamentului meu.
Mentionez ca nu am fost informata de aceste lucrari de izolatie, nici eu si nimeni din scara blocului, nu s-a organizat nici o sedinta cu acest subiect.
Ce pot face in acest caz?
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la etajul 3, avand doar o parte din aceasta terasa ca acoperis, eu locuind la etajul 4 cu vedere directa (avand ferestrele casei in terasa necirculabila).
Te aceasta terasa exista si o scurgere care daca s-ar construi un zid asa cum doreste vecinul, apa nu ar mai avea posibilitatea sa se scurga si s-a infiltra in peretii casei mele cat si la celalalt vecin, cel de sub apartamentul meu.
Vecinul cu pricina ar dori construirea unui zid pana in dreptul ultimei ferestre, mult dincolo de scurgere. Daca s-a construi acest zid, zona de dincolo de apartamentul meu pote fi accesata de catre toti vecinii din scara blocului sau numai de catre vecinul care are ca acoperis aceasta parte.
Va multmumesc anticipat.
Vrea sa va intreb cum ar trebui sa se procedeze corect in urmatoarea situatie si ce as putea sa fac, cui sa ma adresez:
Cu o saptamana in urma administratorul blocului m-a contactat telefonic sa-mi spuna ca unul din vecinii de la etajul 3 va veni pe terasa necirculabila a blocului pentru a-si efectua izolatie, eu locuind la etajul 4 cu vedere directa pe terasa necirculabila. Dupa o saptamana de lucrari, vecinul cu pricina s-a urcat pe acoperisul blocului, insotit de unul dintre lucratori si a efectuat lucrare de reparatie a scurgerii, blocand drenarea posibilelor mizerii cauzate de vant sau furtuna. Am intrebat administratorul daca si aceasta lucrare era in plan si mi s-a raspuns ca ei sunt incantati ca vecinul se implica chiar daca acesta ar provoca daune altor colacatari. Am intrebat desemenea, de ce nu am fost consultata si eu mai ales ca din cauza functionarii judicioase a acestei scurgerii permanent cand ploua sau ninge am umezeala de tavan si pe pereti, la fel nu am primit nici un raspusn. In final am intocmit o sesizare catre presedintele asociatiei care mi-a raspuns la fel ca el este bucuros de lucrarea facuta, fara sa tina cont si de pararea mea, care as direct afectata de o eventuala defectiune. Mentionez ca vecinul locuieste la etajul 3. O alta problema este ca am intrebat administratorul cat dureaza aceasta lucrare a vecinului si daca a fost nominalizat de catre asociatie responsabil de efectuare reparatii in bloc, acest lucru l-am mentionat in sesizare si nu am primit nici un raspuns, ba chiar am fost amenintata ca mi se va interzice iesirea mea pe terasa pentru curatenie si intretinere ptr ca acest lucru il deranjeaza pe acest vecin mentionat.
Cum trebuie sa procdez, cui sa ma adresez? Este Ok aceasta interventie pe acoperisul blocului? Are voie presedintele de asociatie sa-mi interzica intretinerea si curatenia terasei din fata casei mele, mai ales ca la scara vecina nu se aplica aceste reguli.
Mai precizez faptul ca in lista spatiilor comune mentionate pe toate actele de casa, atat al meu cat si a tuturor vecinilor, terasa necirculabila nu este trecuta la spatii comune, deseamenea nu are nimeni cota parte din ea.
In prezent sunt amenintata atat de vecinul cu pricina sa fac o "intelegere" cu el ca -si construiasca zid si eventual sa-si largeasca apartamentul (cu inca o camera deasupra apartamentului lui avand scara interioara, cel putin asa s-a laudat) cat si de presedintele asociatei ca sa ma "inteleg" cu el ptr ca altfel voi fi data in judecata pretinzand ca eu sunt cea care nu-i las sa acceseze terasa, dar administratorul blocului mi-a confirmat inca o data ieri ca are cheia de la mine ptr terasa si ca zilele acestea chiar va inlocui geamurile de la acoperisul blocului cu geamuri termopan.
Ce as putea sa fac mai departe ca sa contracarez orice invinuire din partea vecinului ? Sa aduc in instanta copiile scrisorilor cu plangerile formulate la adresa abuzurlor vecinului (acestea au nr de inregistrare) inca de pe vremea cand aceste apartamente erau de servici si eventual avocatul sa obtina de la politie si copiile sesizarilor si a modului in care acesta a fost penalizat dupa betiile desfasurate pe terasa pentru a se stabilii clar cand are voie sa foloseasca terasa? Presedintele asociatiei nu vrea sa se implice mai mult, si daca nu se gasesc solutii as putea chiar eu sa-i chem in judecata, dar la fel nu stiu pe cine, asociatia sau vecinul ?
buna ziua,
Locuiesc la etajul 4 unde din apartamentul meu exista acces direct la terasa blocului. Ferestrele din apartament si balconul au vedere direct in terasa, din bucatarie sau dormitor se poate iesi direct in terasa blocului. In actul de vinzare -cumparare a apartametului aceasta terasa este denumita "terasa necirculabila", iar acest lucru apare doar in actul meu de cadastru ca anexa la acest act de vanz. -cumparare. Din pacate de 3 ani sunt torturata de vecinul de la etajul 3, care locuieste partial sub aceasta terasa, dand petreceri, gratare, betii cu diversi prieteni, ba chiar a fortat geamul de la bucatarie, intrand peste mine in casa dupa ce i-am facut observatie sa inceteze sa ma mai deranjeze. A pretins la inceput ca vrea sa-si reparare scurgerea, ca are probleme, dar timp de 2 ani nu a facut nimic. Dupa ce am constituit asociatia de locatari, am schimbat incuietoarea si am lasat o cheie la administratorul bloculului si am informat presedintele asociatiei de problemele avute cu vecinul, avand dealtfel si diferite scrisori facute catre organizatia in care ne desfasuram activitatea (au fost apartamente de serviciu) in care am relatat toate betiile vecinului inclusiv faptul ca a intrat peste mine in casa. In acest sens am facut sesizari si la politie dar desi terasa este considerata conform cadastrului zona necirculabila, ma ameninta cu proces ptr ca nu-i mai permit accesul. Exista cheie la administrator, dar cum nimeni nu-i interzice accesul ptr reparartii sau interventii acesta doreste exclusivitate ptr utilizare, fara sa tina cont de faptul ca are acces la ferestrele apartamentului meu. Cum este legal si corect, daca tersa este zona necirculabila, si dlui nu are cota parte din aceasta zona, cum poate obtine acest drept si mai ales cum poate sa ma atace pe mine ptr interzicerea lui acolo, mai ales ca stie ca administratorul detine aceasta cheie si lui trebuie sa-i ceara acest drept?