avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate BAG

Activitate BAG

Sunt proprietarul unui fond aservit cu o forma mai ciudata, gen un L, unde latura mai lunga este un drum care face legătura cu drumul public. Pe latura mai mica am construita o casa. Fix lângă partea aceasta a terenului, este un alt teren cu casa, care are înscris în cartea funciara un drept de servitute necontinuu și pozitiv asupra partii din proprietate care reprezinta drumul. Vecinul își parchează cele doua masini pe acest drum, în fata curții mele, uneori îmi este și greu sa parchez ca nu mai am loc. Își pune pubela de gunoi tot pe drumul meu. Nu am zis niciodată nimic. Dar au apărut probleme la partea de întreținere a drumului. Fiind din pietris și în panta, apar frecvent gropi, mai ales de la mașina sa care este o dubita. Le-am tot acoperit, dar acum după 3 ani nu mai pot face acest lucru din motive de sanatate. Am încercat sa vb cu el dar mi-a vorbit urat și a zis ca dacă nu îmi convine sa nu mai trec pe acel drum și ca el este coproprietar alături de mine, deci are aceleași drepturi. Ce pot sa fac? Mulțumesc.
Bună seara,
Am o proprietate asupra unui teren de aproximativ 500 mp. Din aceștia, 200 sunt afectați de o servitute de trecere necontinua si pozitiva. Prioprietarul fondului dominant a început sa parcheze mașina (o dubita) și sa își depoziteze gunoiul pe aceasta parte din teren afectat de servitute. Ca sa aibă acces la drumul public trebuie sa treacă peste proprietatea mea care este în panta. Când urca cu dubita, derapează și face gropi în teren. Le-am tot acoperit dar am suferit o intervenție chirurgicala la spate și nu mai pot întreține terenul cum trebuie. L-am rugat pe vecin sa mai acopere și el din aceste gropi mai ales ca el le generează pe marea majoritate. Mi-a vorbit urat, m-a jignit și nu a făcut nimic din ce l-am rugat. As vrea sa fac o notificare prin care sa ii dau termen de remediere a neregualritatilor identificate. Cel mai probabil nu va face nimic. Apoi l-as da în judecata dar nu știu ce fel de cerere trebuie sa fac. Ma puteți ajuta, va rog?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Decizie necomunicata
Singura sanctiune o reprezinta faptul ca decizia respectiva nu produce efecte.
Răspuns la discuția Modificare perioada contract
Si este vorba de 90 de zile calendaristice si nu lucratoare in cazul functiilor de executie.
Răspuns la discuția Permis de munca
Din cate stiu, pentru a fi angajat intr-un raport de munca, orice strain trebuie sa detina un permis de munca ce va fi solicitat de angajator si emis nominal pe angajatorul respectiv. Puteti verifica si cu cei de la ORI.
In completarea raspunsului de mai sus, as adauga faptul ca trebuie intocmita si o justificare tehnico economica cu privire la motivatia din spatele desfiintarii postului respectiv. Aceasta poata fi aprobata si de Consiliul de Administratie, in functie de ce este mentionat in statutul societatii, dar in general asa se procedeaza.
Răspuns la discuția Suspendare CIM
Depinde de temeiul suspendarii, dar momentan nu vad nici o problema in solutia propusa.
Răspuns la discuția Vechime in munca
In principal da, daca ati lucrat in UE sau o alta tara cu care Romania are acord de reciprocitate.