avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate oanaeela

Activitate oanaeela

buna ziua...sunt divortata din 2013 si tot de atunci el nu plateste pensia de intretinere pt cei 2 copii..am facut plangere penala si am primit raspuns ca nu are de unde sa faca plata si ca nu e rea vointa..desi in declaratia de la politie el a scris ca lucreza zilier si pe timp de iarna nu are castiguri..........nu lucreaza cu acte legale si nici nu are bunuri propri,cum pot sa dovedesc ca nu plateste din rautate......mentionez ca am facut din nou o plangere penala :)) acum pe timp de vara:))....... de la politie se chinuie sa faca dovada ca are de unde plati

chiar nu este nici o lege prin care sa fie obligat sa plateasca atata timp cat el e apt de munca si nu are in grija copii
nu are stabilit un program de vizita

dar oare cei de la judecatoria Neamt nu isi dau seama ca el a avut timp 30 de zile sa faca recurs sau macar sa depuna la instanta o cerere prin care sa isi ceara un program de vizita,sa nu mai spunem ca a avut la dispozitie un an de zile pt a face acelasi lucru...............iar cu pensia alimentara ce motive ar puta avea atunci cand eu iam facut o plangere penal;a de abandon?
cristina chiva a scris:

Dar care e motivul pentru care cere casarea hotararii? Solicita cumva repunerea in termenul de apel motivand ca nu a stiut de procesul de la judecatoria Roman?

nu cred ca poate spune ca nu a stiut de proces pt ca la inceput a semnat o mediere apoi a doua oara nu a mai binevoit sa vina si am deschis procesu de divort in semptembrie 2013 si ultimu termen a fost pe 10.03.2014...............hotararea a venit in august si definitiva a fost pe 15.09.2014...............nu poate sa spuna ca nu a stiut.el spune ca nu e corecta pt ca are de plata pensia din urma + cheltuieli de jundecata si nu are stabilit un program de vizita
sa fiu mai exacta pe 15.09.2014 am primit hotararea definitiva si executorie data de judecatoria Roman iar el pe 29.09.2014 a facut la judecatoria civila din Piatra Neamt apel...eu am primit acum 2 zile citatie prin care imi cerea sa depun copie dupa buletin si hotarare plus alte dovezi pt a ma apara.tot odata cu foaia in care mi se cerea mie documentele mai era si o copie dupa cererea depusa de el..........azi impreuna cu avocata am depus toate actele necesare........dar e posibil ca judecatoria din Piatra Neamt sa caseze o hotarare data de judecatoria Roman?el asta a cerut prin cerere plus ce am scris mai sus...........care ar putea fi hotararea data de cei de la neamt?
buna seara.judecatoria mia acordat custodie unica a 2 minori fara dreptu ca el sa ii viziteze in urma unui lung proces in care el nu sa prezentat deloc si a refuzat ancheta sociala.am primit hotararea in care el trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata + pensia alimentara din urma.....nu a facut recurs in cele 30 de zile si hotararea a fost definitiva si executorie eu normal mi am schimbat buletinu revenind la numele anterior si acum am primit citatie ca el a facut apel la o alta judecatorie in care cere casarea data de judecatoria unde am divortat.el cere sa nu achite pensia alimentara din urma si sa i se stabileasca un program de vizita care consta in :2 wek pe luna,o saptamana in vacanta de iarna si o luna in cea de vara................specific ca pana sa vina hotararea eu ii facusem o plangere penala de abandon de familie pt ca refuza pana si alocatia unuia dintre copii sa mio treaca pe numele meu aceasta find trecuta pe numele lui..............poate sa castige ceva?se poate ca o alta judecatorie sa caseze o hotarare data fara a cercea dosaru?#-o
Răspuns la discuția pensie si custodie
ma aflu in aceiasi sintuati doar ca eu am custodie unica asupra copiilor el neprezentanduse niciodata la termene si nefacandui ancheta sociala sa ajuns a nu avea un program de vizita.......totusi si a vazut copii pna la momentu cand a inceput sa abereze...are sa plateasca un an pensie si 1000 roni cheltuieli de judecata asa dar iam facut plangere penala si astept rezultatele asta e singura solutie...[editat- eronat].succes
iar pt a redeschide dosaru pt custodie unica folosestete tocmai pe acest motiv ca nu ii pasa si ca nu sia facut datoria fata de copil
Răspuns la discuția Plata pensiei de intretinere
"nu se pune problema asa...
pe mine nu ma intereseaza amarata aia de pensie"..........."amarata aia de pensie"e dreptul copilului iar ei neavand cum sa isi ceara drepturile trebuie sa o facem noi pt ei...........mai tarziu e alegerea lor dar acum suntem obligati sa sa le aparam drepturile........daca statu nu le ar mai da alocatia aia de 42 de lei vi sar parea corect ati sta cu mainile in san fara sa cereti o explicatfara sa faceti ceva?
deschide proces sau actiune de divort si depunde la dosar toate documentele ca a fost inchis ca este cercetat etc.
vei reusi
Răspuns la discuția Plata pensiei de intretinere
ii este frica sa nu depuneti plangere.....asa cu acea declaratie el sta linistit,va plateste 6 luni iar restu nu pt ca o sai dati declaratie precum ca nu are datori.....se justifica ca nu a virat banii in cont pt ca vi a dat personal inainte sa faceti actu notarial..................si la mine el are sa imi dea 1 an plus cheltuielile de judecata dar eu iam depus plangere penala nu pt ca as avea nevoie de banii lui ca oricum cu 200 roni nu cresc 2 copii dar e dreptul copiilor si asa cum nul intereseaza de ei macar sa fie un exemplu pt ceilalti barbati ca nu e asa usor sa scapi de responsabilitati................la fel mia zis ca imi plateste jumate daca renunt la restu si ii dau declaratie ca sa achitat pt ca ii trebuie sa se justifice ce tata devotat e el..............................la mine copii au 7 si 3 ani iar eu am custodie asupra lor fara ca el sa aibe program de vizita....toata treaba cu declaratia la notar a venit in urma amenintari ca dupa ce face baiatu 10 ani ma da in judecata sa il ia el....drept urmare urmareste sa faca rau.....mai mult deatat dupa ce nu ii pasa de copil mai vrea si favoruri....cu ce ocazie :)
si da poate vrea pt servici dar in acelasi scop de a scapa basma curata.....pt ca cei de la firma vor sai faca contract de munca iar pensia alimentara se poate opri de pe statu de plata asa deci ei ii cer acel document pt a nu se trezi firma cu pensia lui alimentara pe cap
iar despre legaturile lui cu copii........si cel mai mare prost inceta la un momendat sa se opreasca(adika eu).....baiatu e in clasa 1 si fata e in primu an de scoala ce credeti ca a venit macar o data cu un pachet nu cu doua de biscuiti...nu.lam sunat ca trebuiesa ii fac baiatului analize nici macar nu ma intrebat ce are dar dupa 2 saptamani in care nu ia pasat de ei ma sunat f revoltat ca el vrea sa ii vada si sa ii scoata in parc......................................acum daca asta inseamna sa fi tata sa nu te intereseze ce manaca,cu ce se imbraca,de gradinta,scoala........si datoria ta e doar sa iti scoti copii 2 ore in parc atunci da nu vreau asemenea legaturi cu copii,prefer sa ma descurc singura dar sa nu renunt la ce le se cuvine copiilor...........unui om ce se bate cu pumnu in piept ca el isi permite sa se distreze si sa arunce cu banii pe ce vrea dar nu lea luat la copii nici macar o pereche de sosete cum ar trebuii sa procedez?sa renunt?..........plus ca pe mine nu ma intereseaza banii pt mine eu vreau doar liniste si sa isi vada de viata lui atat..........oricum cu 200 de roni nu as putea creste 2 copii,nu as plati nici macar gradinita fetei dar e dreptul lor si daca fiecare renunta din diferite motive atunci ce pretenti sa avem de la niste oameni care nu isi asuma responsabilitate si care rad exclamand ca nu are nimeni ce sa le faca!