avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate loakvo

Activitate loakvo

Nu s-a ajuns inca la judecarea cauzei, mi s-a sugerat de catre procuror ca ma incadrez sa pot depune cerere pentru judecare in procedura simplificata, iar pentru redactarea respectivei cereri de catre avocatul din oficiu mi se cer 2000 de lei. La inceput mi s-au cerut 1500 de euro "ca sa fac treaba cum trebuie, am doua feluri de a asista, interesat si dezinteresat", aproximativ cuvintele avocatului desemnat din oficiu.
Sa inteleg ca nu mai sunt in faza de urmarire penala? Adica sunt inculpat, am recunoscut faptele, nu am fost trimis in judecata inca. Deocamdata sunt sub control judiciar.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Avocatul din oficiu era doar pentru urmarire penala.
Pentru orice alta activitate pe care o solicitati avocatului din oficiu sa o faca pentru dvs. si care depașește mandatul de asistență juridica pe perioada urmăririi penale, trebuie plătită separat, în baza unui contract pe care îl încheiați cu acesta.
La instanță o să vă atribuie un alt avocat din oficiu. Avocatul din oficiu de la urmărire penală nu este obligat să meargă cu dvs. mai departe la instanță, în baza aceleiași delegații.

Buna ziua, sunt inculpat intru-un dosar, am recunoscut fapta si procurorul ne-a spus, mie si avocatului din oficiu, ca putem cere judecarea in procedura simplificata dar avocatul imi cere bani pentru redactarea cererii, altfel nu vrea sa ma ajute. De la inceput mi-a cerut bani in ideea ca poate sa ma reprezinte in doua feluri, interesat si dezinteresat. Ce pot face?
Imi puteti spune va rog care ar fi calea legala de urmat? Functionarul refuza in continuare luarea in evidenta pana la plata datoriilor, masina nu poate fi inmatriculata.
Buna ziua,
Imi este refuzata luarea in evidenta a unei masini de catre primarie din cauza unei amenzi neplatite.
Intrebarea mea este: poate primaria ca conditioneze luarea in evidenta a unei masini (pentru inmatriculare) daca am datorie la primarie? Nu e pentru plata impozitului, aia e abia anul viitor, doar luarea in evidenta in vederea inmatricularii.
Multumesc!
Nu pot fi obligat, pot fi constrans. Sunt in perioada de proba, nu semnez, am zburat. Semnez si plec eu cand imi gasesc altceva mai bun. O dezicie greu de luat. Eu sunt sincer dezamagit si ma vad fara o varianta buna.
Buna seara, conform OUG 114/2018 ar fi urmat sa beneficiez de o crestere substantiala a salariului net, dar conducerea firmei de constructii in cadrul careia sunt angajat a luat decizia de a servi intregului colectiv de personal TESA, in general cu salarii nete mai mari de 3000 de lei, acte aditionale la contractul colectiv de munca in care se specifica scaderea salariului brut in asa fel incat salariul net sa ramana acelasi ca inainte de intrarea in vigoare a OUG 114/2018. Totul fara negociere, fara discutii, fara explicatii. Majoritatea colegilor deja au semnat, de frica, din prostie, din lasitate. Eu am refuzat. Masura nu era menita a creste nivelul salariilor in domeniu? Ma refer la toate salariile nu doar la cele sub 3000 brut, Inteleg ca este legala masura luata de conducere atat timp cat angajatii sunt de acord, dar pot fi obligat/constrans sa semnez si eu? Poate fi atacata cumva miscarea conducerii?
Deci sa inteleg ca in cazul in care contractul de vanzare cumparare e incheiat la Suceava, vanzatorul are domiciliul in Suceava, acolo ar trebui sa fie si actiunea in instanta? Avocatul ar fi bine sa fie tot de acolo? E cam peste mana, eu locuiesc in Sibiu, nu o sa am timp de umblat pe drumuri, aveti idee cam cat ar putea dura un asemenea proces?
Am de recuperat contravaloarea unui autoturism cumparat care ulterior s-a dovedit a fi furat. Ma intereseaza unde pot depune actiunea in instanta, sau unde este mai bine sa caut avocat pentru aceasta. In judetul de domiciliu al celui de la care am cumparat autoturismul sau in judetul unde am eu resedinta?
Detin in fotocopie (originalele le-am lasat la PTF Leuseni, la dosarul intocmit de ofiterul de caz), certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a masinii, actul de vanzare cumparare, certificatul de radiere, autentificarea RAR, carte de identitate fost proprietar, actul prin care s-a luat decizia retinerii si instiintarea de la Interpol. Inca nu am aflat motivul alertei Interpol, tot sunt amanat de catre ofiterul de caz.
Avocatul poate sa fie roman sau trebuie din Republica Moldova?
Am trimis personal petitie la interpol dar pana acum nu am primit raspuns si este posibil sa nu primesc vreodata.