Buna ziua, fostul angajator a semnat in locul meu niste state de plata ce i-au fost necesare ca sa ridice banii pentru a intra in posesia unor banii( eu am fost angajat pe conventie pentru absolventi), in contextul in care mie imi spunea ca conventia nu a fost facuta pana la urma si ca nu primeste bani pt mine si pe acet motiv timp de 2 luni nu am primita drepturile salariale, ca acum sa aflu de la ajofm ca de fapt a primit bani pe conventie.
Am declarat ca pe respectivele state de plata nu e semnatura mea si ca eu nu am primit salariile pe acele luni. In prezent mentionez ca nu mai lucrez acolo si imi este destul de greu sa iau legatura cu fostul angajator.
As vrea sa stiu ce se poate face impotriva fostului angajator, si ce ar trebui sa fac sa imi recuperez acele salarii restante cde au ramas neplatite.
Din cate stiu eu, perioada maxima de preaviz este de 20 de zile( nu stiu daca calendaristice sau lucratoare)....
Intrebarea mea este angajatorul poate modifica perioada de preaviz de la 15 zile la 30 de zile?
Buna ziua, daca imi dau demisia (la 6 luni de la angajare) si stau in preaviz 15 zile, cum pot sa stiu sigur ca imi voi primi banii pe preaviz si pe zilele de concediu de odihna aferente celor 6 luni lucrate? Adica exista o garantie....ce document pot sa formulez ca sa am siguranta ca imi voi primi banii la sfarsitul perioadei de preaviz?
Buna ziua,am o prietena care m-a rugat sa-i dau o copie dupa actul de proprietate de la apartamentul meu deoarece are nevoie ca sa-si poata face PFA.(Ea nu are domiciliul in orasul in care lucreaza).
Vreau sa stiu daca ii dau copie de la actul de proprietate al apartamentului meu, pot sa intampin probleme...din cate am inteles nu se poate intampla nimic rau pentru mine si proprietatea mea,acesta ar fi pur si simplu sediul si prietena mea ar primi corespondenta la adresa mea...
Presupun ca motivul in fapt invocat va fi ca fostul angajator nu a desfacut CIM si nu a facut aceasta inregistrare in revisal la data la care angajatul a incetat munca. Pentru o cauza de acest tip ce temei de drept poate fi invocat in cererea de chemare in judecata?