Nu se intrerupe posesia, cel care a stăpinit bunurile nu este proprietar. El trebuie să vă plătească chirie că a folosit gratis bunurile celorlalți moștenitori 22 ani. Succesiunea nu se poate dezbate la notar dacă nu este de acord, dar se poate dezbate la judecatoria de care aparține localitatea unde sunt bunurile. Orice moștenitor poate cere dezbaterea succesiunii la judecatorie, cheltuielile se impart la toti mostenitorii. Amenințați-l că ii cereți in instanță arendă/chirie pentru cei 22 ani pentru bunurile din masa succesorală.
După emiterea certificatului de moștenitor, partajul succesoral se poate face numai pe unele bunuri,?
Putem face PARTAJUL succesoral numai pe bunurile din Dimbovița sau trebuie să facem partajul succesoral tot o singură dată pe toate bunurile, din masa succesorală, pe cele din Dimbovița cît si pe din Bacău?
Da, mama și tata erau căsătoriți la data decesului. Mama vrea să-mi dea mie partea ei din Dimbovița, dar vrea să păstreze pentru ea bunurile din Bacău. Dacă facem succesiunea pentru bunurile tatei moștenite si pentru bunurile comune, pot face PARTAJUL succesoral numai pe bunurile din Dimbovița sau trebuie să facem partajul succesoral pe toate bunurile, cele din Dimbovița și cele din Bacău?
Bună ziua,
Am făcut succesiunea după buniiciii din partea tatei și s-a emis certificatul de mostenitor cu o cotă parte care-i revine tatei. Acuma tata a murit, am rămas în viață 2 copii legitimi si mama noastră, soția tatălui nostru, amîndoi copiii suntem cu același tată și aceeași mamă.
Intrebare, după decesul tatei, mama are dreptul la bunurile moștenite de către tata de la părinți lui? Si care ar fi cotele părți pentru fiecare dintre noi?
Pot face partajul succesoral numai pe o parte din bunuri, pe bunurile proprii ale tatei moștenite de la părinții lui, în Dîmbovița, fără să fac partajul succesoral pe bunurile lor comune din Bacau?
Cit timp dureaza legal schimbarea de rol fiscal de la data depunerii cererii la primărie pentru schimbarea proprietarilor pentru certificatul de moștenitor?
Dezbatem succesiune pentru bunicii, un unchi este predecedat si unul postdecedat.
Ambii unchii decedati au dezbatut succesiunea..
Am depus actele la notar si ne-a programat sa venim toti mostenitorii si 2 martori..
Pentru care dintre unchi trebuie facut supliment la Certificatul de mostenitor prin aducerea bunurilor bunicilor la masa lor succesorala?
Cind se face suplimentul inainte de emiterea Certificatului de mostenitori pentru bunici sau dupa?
Daca eu platesc din banii mei sulta in numele socrului cu care vreau sa incei contract de cumparare, cum pot face asta la un teren care nu are cadastru si sunt probleme de suprapunere de cadastre, dci nu pot face cadastrul. Cum sa procedez?
Asta nu înteleg nici eu exact, dar va trebui după dezbaterea succesiunii să cumpăr terenul si casa exact așa cum sunt faptic și exact așa cum vor fi actele după partajul succesoral . Notarul de la Bacău a zis că trebuie cadastru. V-a trebui să fac cadastru pe numele socrului inainte să cumpăr de la el și cum v-a apărea casa neautorizată in cadastru? Adeverința de la primărie mă v,a ajuta la incheierea actului de cumpărare? M-ă v-a incurca aceasta casă cind voi perfecta actul de cumpărare după ce se va finaliza succesiunea si partajul succesoral? Dacă da, in ce fel mă v-a încurca? Voi putea cumpăra terenul și aceasta casa fără autorizatie? Dacă voi face cadastrul casa cum apare in cadastru care va fi inscris in CF?
Da, dar am aflat de la Primărie ca va rămine tot făra autorizatie prin acea adeverința eliberată pentru dezbaterea succesiunii. Acuma mă intereseaza ce apărea in CF deoarece voi cumpăra exact ce este faptic si să nu am probleme la perfectarea cumpărării deoarece o sa plimb actele Dîmbovița -Bacău.