Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu daca in actul constitutiv al unui ONG este obligatoriu sa se specific si aportul fiecarui membru fondator la patrimoniul initial? Suntem 3, insa doar unul dintre noi contribuie financiar, ceilalti 2 venind cu know-how-ul.
Iar daca este obligatoriu sa mentionam aportul, va fi o problema daca acesta vine de la doar unul dintre membri?
Multumesc!
Mi-ati putea indica va rog temeiul legal? Cei de la firma de brokeraj mi-au spus ca nu ar fi nicio problema in acest sens... Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi principalele reglementari legale de care ar trebui sa tin cont pentru a putea activa ca si asistent in brokeraj persoana juridica. Am lucrat pana de curand ca persoana fizica, insa as dori sa infiintez un srl cu cod unic 6622 inainte de a-mi relua activitatea. Ceea ce ma intereseaza este daca pot lucra la randul meu cu alti asistenti in brokeraj persoane fizice in baza unui contract de mandat si daca da, care ar fi obligatiile firmei mele, respective ale broker-ului cu care voi colabora. Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o asociatie fara personalitate juridica se poate constitui cu doar 2 membrii sau este nevoie de 3? Si daca da, as dori sa stiu care sunt limitarile legale ale unei asociatii fara personalitate juridica. Poate primi sponsorizari? Poate inchiria un spatiu pentru desfasurarea activitatii? Si mai ales, poate incheia contracte de voluntariat?
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca inainte de a inchide un PFA neplatitor de TVA dar inscris in ROI, este necesar sa solicit mai intai radierea din ROI sau se va face automat la radierea PFA-ului? Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca este posibil, avand deja un PFA sa ma inregistrez la finante prin formularul 070 ca agent de asigurari (obiectul de activitate al PFA-ul fiind cu totul diferit). De asemenea, as dori sa stiu daca dupa depunerea formularului 070 mai am vreo obligatie la alte institutii (casa de sanatate, pensii, etc.) Multumesc!
Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu daca o data cu schimbarea codului caen principal in cazul unui PFA se modifica si datele acestuia (CUI-ul si F-ul). Multumesc!
Buna ziua,
In urma cu cateva luni am inceput sa lucrez ca agent de asigurari. La momentul respectiv functionam deja de 4 ani ca PFA avand deja 2 coduri caen. Cei de la firma de brokeraj mi-au spus ca se poate sa adaug codul 6622 pe PFA si ca nu este nevoie sa infiintez un SRL care sa aiba cod unic 6622. Am facut asa si am incheiat un contract de mandat cu firma de brokeraj respectiva. Intrebarea mea este, in cazul PFA-urilor nu se aplica prevederile legii 32/2000 conform careia agentul de asigurare persoana juridica nu poate avea alt cod caen in afara de 6622? Din cate stiu, PFA se considera totusi persoana juridica. Cei de la firma de brokeraj sustin ca nu, dar am auzit pareri impartite si as vrea sa ma asigur ca ceea ce fac este perfect legal. Am solicitat deja rezilierea contractului cu firma de brokeraj din pricina lipsei de profesionalism a acestora si urmeaza sa inchei un altul cu o alta firma in luna august si nu vreau sa am problem pe viitor.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
In prezent activez ca si asistent in brokeraj (PFA), in baza unui contract de mandat cu o firma de brokeraj. Doresc sa solicit rezilierea acestui contract (urmand sa semnez ulterior un altul cu o alta firma de brokeraj), insa nu sunt foarte lamurita ce se intampla cu codul RAF pe care l-am primit la inceputul colaborarii cu actualul mandant. Inteleg ca trebuie sa solicit in scris mandantului radierea codului pentru ca apoi sa mi se emita un nou cod prin firma cu care urmeaza sa colaborez? Sau codul ramane valabil?