Buna ziua,
Va rog sa imi dati cateva sfaturi legate de urmatoarea situatie.
Bunicii materni, in anul 1950 au facut un schimb de terenuri cu o suprafata de 2500mp cu x, fara acte insa.
Terenul figureaza in folosinta bunicilor mei in Registrele agricole din 1953 incoace.
Intre timp bunicii au decedat la fel si X cu s-a facut schimbul.
Dupa 1990 mostenitorii lui X au facut succesiunea si au inceput procese pentru terenurile pe care X le avea in proprietate. In anul 2001 mostenitorul Y a obtinut partea s-a din mostenire in urma unei sentinte judecatoresti, printre terenurile care i s-au cuvenit aflandu-se si terenul pe care bunicii mei si-au costruit gospodaria in suprafata de 2500 mp.
In anii 2000 mamei, singura mostenitoare a bunicilor, i s-a emis titlu de proprietate conform legii retrocedarilor in suprafata de 1200 mp, desi in registru figura cu 2500.
Y a facut cadastru, intabulare ,dezmembrare si toate celelete in cele din urma a dat spre vanzare o parte din terenul din a carei suprafata face parte si cei 2500 mp pe care s-a facut schimbul.
Mentionez ca pana acum 3 ani familia mea nu a avut cunostiinta de existenta mostenitorului Y mai exact pana in anul 2014 cand ne-am trezit ca Y isi revendica terenul fara nici un fel de discutii.Pretentiile materiale sunt exacerate si fara drept. Y nici macar nu isi cunoaste defunctii de la care a mostenit terenurile. Nu stiie si nici nu doreste sa auda versiunea noastra legata de schimbul facut sub premisa ca detine inscrisuri oficiale si ca este proprietar de drept. Acesta a facut actiune in instanta avand de partea sa titlu de proprietate si punere in posesie.
Familia mea pe de alta parte avem de partea noastra inscrisurile din Registrele agricole de la primarie cat si martori care stiu de schimbul facut acum multi ani in urma.
Va rog respectuos sa ma ajutati deoarece avem termen de 25 de zile in care sa depunem intampinarea si este foarte important sa stiu ce sanse am in instanta si mai ales sa ma ajutati sa formulez intampinarea si ce documente as putea sa atasez.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care este procedura, care sunt pasii exacti pentru angajarea unui asistent personal in cazul unei persoane cu grad de handicap care necesita asistent personal. Am citit legea dar nu sunt foarte lamurita care sunt pasi, cum se face angajarea la primarie, ce documente trebuie sa intocmeasca primaria si unde sa le transmita?
De asemenea cum se procedeaza in cazul in care un asistent se pensioneaza pentru limita de varsta? Isi da demisia inainte sa depuna dosarul pentru pensionare sau inceteaza in urma deciziei de pensionare? Cand inceteaza contractul acestuia si de cand se poate angaja o noua persoana?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns!
Asta a fost primul lucru pe care l-am facut....cei de la DGASPC mi-au spus sa mai astepte , poate se intoarce la domiciliu, 2 saptamanii fiind o perioada scurta.
Cei de la politie i-au spus ca nu pot face nimic pentru ca nu sunt casatoriti legal conditii in care autoritatile locale nu poate demara nici un fel de demers, doar un dosar de acoradre a ajutorului social.
In ceea ce priveste pensia alimentara ,asta presupune un proces iar tatal nu dispune de resurse financiara sa inceapa actiunea, nu poate parasi copii fiind micuti si in plus este analfabet!
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Va rog sa ma ma indrumati in rezolvarea unui caz delicat.
Cazul unui tatic care s-a trezit peste noapte ca a ramas singur cu trei copii de 2,3 si 5 ani in grija: Copii au rezultat in urma unui concubinaj de cativa ani cu o doamna care pana sa o cunoasca nu avea casa, familie si document de identitate. Ulterior s-a facut carte de identitate la domiciliul concubinului.
In urma cu 2 saptamani doamna a plecat de la domiciliu spunand sotului ca pleaca si ca sa se descurce singur, dansa a cunoscut un alt barbat cu care s-a mutat fara sa se mai stie nimic de ea!
Problema principala este faptul ca baietelul cel mare este fiul doamnei, pe numele ei ulterior au facut ceilalti 2 minori care sunt pe numele tatalui.
Tatal doreste sa pastreze cei trei copii in grija inasa situatia sa financiara este destul de dificila. In primul rand va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedeze din punct de vedere legal ,cu baietelul al carui tata nu este dar pe care doreste sa il i-a in plasament? Care sunt pasii de urmat? Unde trebuie sa se adreseze? Este nevoie de incuviintarea mamei? Financiar ce drepturi are tatal, ce se poate face pentru al ajuta, ce drepturi sociale i se poate acorda?
Va multumesc!
Din pacate exprimarea mea lasa de dorit. Nu detin nicio baza la capitolul legi si termeni legali de aceea nu pot prezenta situatia cta mai clar juridic.
De aceea revin cu intrebarea ce risc in cazul unui proces. Partea cealalta detine acte pe teren de cativa ani eu folosesc terenul de 60 de ani in urma unui schimb amiabil intre parinti nostri.
Exista martori in viata care pot sustine acest fapt! Partea cealalta detine acte in urm unui proces cu ceilalti mostenitori din familia sa!!
Ce sanse am si unde pot sa caut sa ma informez mai bine cel putin!
Va multumesc anticipat!
Ati fi uimit daca va spun ca ati folosit termenul corect;) ,la fel si documentele legate de acesta la primarie!!!! Nu se poate o negociere deoarece cealalta parte doreste banii si nu putini iar terenul nu face atat cat se cere .....incurcaturile sunt si de la autoritatile locale si de aceea nu se doreste clarificarea situatiei!
De aceea revin cu intrebarea ce pot face doar cu martori, fiind tot ceea ce pot prezenta in instanta cat si o adeverinta prin care pot demonstra ca am folosit si ca am achitat impozitul pentru acest teren din totdeauna?
In principiu stiu ca trebuie sa caut acte, acestea nu exista in cazul schimbuluim pentru ca nu s-au facut efectiv. Insa va rog mult sa ma trimiteti undeva in lege, sa pot cauta ceva in apararea mea. Terenul nu valoreaza o avere si nici nu este o suprafata pozitionata foarte bine insa acesta reprezinta tot ceea ce am si faptul ca ma tezesc dupa 60 de ani intr-o asemenea situatie este ingrozitor. Viata intregi mele familii este data peste cap peste noapte!
Va multumesc pentru raspuns!
Nu exista nimic scris de mana din pacate! In acele timpuri, cuvantul valora inca!
Dupa cum am spus exista inca martori in viata si cel mai probabil si la primaria din localitate exista ceva documente numai ca si cei de la primarie sunt implicat in problema.....in momentul in care s-au emis titlurile de proprietate pentru ceilalti 2 vecini li s-a dat din acelasi teren asupra caruia mostenitoarea lui x detine act. Pe acelasi teren sunt 2 cadastre si 2 titluri de proprietate iar in ceea ce priveste terenul dat la schimb nu mai exista. Cei de la primarie sustin ca ar trebui sa ne intelegem cu doamna , intr-un cuvant sa ii platim evitand astfel problemele lor cu doamna! Mostenitoarea x este procesomana cu acte de aceea va rog sa imi spuneti ce optiuni am eu .Din pacate nu ma aflu im posibilitatea de a plati si nici nu este corect acest lucru. Ce pot face?De unde sa incep?
Nici eu nu ma pot exprima in termeni legali deoarece nu detin astfel de cunostinte, pana acum nu m-am lovit de astfel de probleme.
Situatia pe scurt este ca detin o anumita suprafata dintrun teren din 1952, pentru suprafata totala mostenitori familiei cu care sa facut schimb au deschis procese intre dansi dupa ani 2000 , unuia dintre ei i-a revenit terenul intre timp a facut si acte pentru intreaga suprafata.......a vandut o parte din teren iar acum doreste sa ii platesc bucata care figureaza la mine, la fel si ceilalti 2 vecini dintre care unul detine de asemenea cadastru si intabulare.
Va multumesc!
Buna ziua,
Ma aflu intro situatie disperata!
In urma cu 60 de ani , cand inca nu eram nascuta, parinti meu au facut un schimb de terenuri cu familia x fara acte insa. X detinea o suprafata mai mare de teren parintilor mei cedandu.le 2400 mp. Parinti mei au facut casa si au lucrat terenul fara nici o problema. Intre timp parinti mei au decedat la fel si fam x. In fam x au aparut dispute pentru mostenire intre mostenitori! Uneia dintre nepoate revenindu.i terenul in care ma aflu si eu pe o parte din suprafata. Mostenitorul lui x a vandut in urma cu 5 ani restul terenului. Acum a venit cu pretentii si pentru 1000 mp din terenul pe care ma aflu, pentru restu si eu detin titlu emis dupa 90. Doamna nu vrea sa accepte faptul ca intre parintii nostri
au facut un schimb amiabil si doreste bani....de terenul pe care familia mea l-a dat la schimb nu se mai stie nimic. Exista martori care stiu de existenta acestui schimb pana la aceasta mostenitoare nimeni nu a mai pretins drept. Va rog sa imi spuneti ce sanse am in cazul unui proces? Va multumesc anticipat!!
Buna ziua,
Va rog să imi spuneti cum trebuie redactată o horarare a adunarii generale in cadrul unui ONG??Ce trebuie sa contina mai exact??Daca este obligatoriu sa fie semnată de catre presedinte, vicepresedinte sau secretar??
Va multumesc!
O zi cat mai bună!