Buna ziua,
Am un dosar de iesire din indiviziune care este suspendat.
Lagea poate permite iesirea din indiviziune pe durata suspendarii dosarului prin Notariat cu întelegerea ambelor parti ?
Multumesc.
Solomonescu Gh.
Înseamna ca eu ca "vecin" rau intentionat,am mutat gardul 200,nu în linie dreapta ci cum am putut,sa nu ma vada vecinul,se masoara dupa gardul mutat de mine,nu dupa coordonatele ANCPI -ului care sînt centarlizate la nivel de Romania.Deci sa înteleg ca e la mica întelegere.
Multumesc frumos.
Buna dimineata,
Sa înteleg ca nu exista nici o lege care sa permita executarea cadastrului dupa gard si nu dupa acte ?Totul este lasat la aprecierea domnului inginer de cadastru autorizat ?
Buna seara,
Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei.
Întrebarea mea este urmatoarea :
Dupa ce se executa cadstru si intbularea,dupa Titlul de Proprietate ,sau dupa gardul existent chiar daca acest gard nu reflecta realitatea din Titlul de Proprietate ?Care este legea care ar stipula acest lucru.
Multumesc pentru ajutorul dumneavoastra.
Buna dimineata,
În 2012 am început consolidarea jumatatii de casa facuta din chirpici,foarte degradata,mostenit de la parintii mei ,decedati în prezent.Am citit pe avocatnet.ro ,în acea perioada,ca la sate nu este nevoie de autorizatie de constructie,consolidare s-au reparatie,pentru casele cu parter.Cum nu mai gasesc acest articol,as dori sa stiu,daca mai este valabil si în prezent,s-au legea s-a schimbat între timp.Lucrarile le-am terminat în 2013.Pe atunci aveam succesiunea dupa tata facuta cît si Contract de Donatie dupa mama,dar nu aveam cadastru si intabularea acestei mosteniri.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Georges.
Buna seara.
Am cîstigat un proces pentru revendicare imobiliara,dar nu si cheltuielile de judecata.Acum sîntem la recurs.Care sînt conditiile pentru recurs si cît costa.De asemenea avem nevoie de avocat s-au nu ?
Multumesc.
gs113765.
Doamna,Domnule,
La moartea bunicii din partea tatalui,suprafata de 1,5 ha extravilan,a fost însusita de unchiul nostru,decedat acum,care s-a dus la Primarie si a declarat ca nu mai sunt alti mostenitori,obtinînd titlu de proprietate.Declaratie mincinoasa,deoarece mostenitori mai eram si noi,copiii fratelui sau decedat si el la acea vreme,tatal nostru.Întrebarile mele sunt:
- acest act de proprietate obtinut prin minciuna,este valabil ?
- putem ataca în justitie acest act,pe care l-am descoperit întîmplator în 2014,cu ocazia cadastrului,care este blocat acum din acest motiv ?
- care este procedura de urmat,pentru ca actuala mostenitoare nici nu vrea sa auda de noi ?
Multumesc.
Solomonescu.
Buna seara.As dori ,daca se poate,un raspuns la urmatoarea situatie.
Am o proprietate în judetul Calarasi.Am solicitat efecturea cadastrului si intabularii acesteia,numai ca nu am toata suprafata de teren conform Titlului de Proprietate,acum sînt blocat din aceasta cauza.O parte din teren l-am gasit la vecinii din stînga si dreapta proprietatii,acestia profitînd de faptul ca eu nu locuiesc în permanenta acolo,au mutat gardurile fara acordul meu.Dupa discutiile purtate cu ei nu am ajuns la nici o întelegere referitor la mutarea gardului.De la Primarie,Consiliul Local,mi s-a spus ca singura cale este de a cere obtinerea în instanta a mutarii gardurilor,ceea ce am si facut.Numai ca nici unul nu vrea sa cedeze,invocînd granituirea.Mentionez ca nu au acte pe portiunea pe care o cer eu,iar impozitul este platit la zi de mine.
Care este calea prevazuta prin lege de a recupera acest drept si ce trebuie facut în continuare?
Multumesc anticipat.
George.