Este obligatoriu punctul de vedere al Agentiei pt. protectia mediului in certificatul de urbanism? In avizul structurii de specialitate al Consiliului judetean sunt enumerate institutiile de la care se necesita aviz, dar nu si de la Agentia pt. protectia mediului. Cum emit certificatul de urbanis? bifez ca necesar avizul APM sau nu?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: daca am un certificat emis in scopul demolare casa veche, construire locuinta P+M si racord utilitati, pot construi si un garaj alipit de locuinta, sau trebuie sa cer alt certificat de urbanism?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: daca am un certificat emis in scopul demolare casa veche, construire locuinta P+M si racord utilitati, pot construi si un garaj alipit de locuinta, sau trebuie sa cer alt certificat de urbanism?
Buna ziua.Doresc sa intabulez constructiile de pe teren efectuate fara autorizatie de construire , inainte de 1991.Pentru asta , s-au facut masuratorile cadastrale care au aratat o suprafata de 19 mp in plus fata de ce era declarat la primarie . Diferenta de impozit pe cladire trebuie platita pentru 5 ani in urma, sau doar pentru anul acesta cand s-a facut documentatia cadastrala?Va multumesc
Ce parere aveti despre firmele care fac bransamente la gaze naturale si solicita certificate de urbanism de la beneficiar chiar daca acestia nu au autorizatie la casa si nu pot obtine nici autorizatia pentru lucrarile de bransament la gaz.E util sa-i puna pe oameni pe drumuri , pe la primarii ca sa ceara aceste certificate care apoi se dovedeste ca nu le trebuie pentru ca nu le mai ridica de la primarie?
Buna ziua, am o dilema si, va rog, pe cei ce cunoasteti, sa ma ajutati s-o clarific . O persoana a solicitat unei primarii un certificat de ubanism in scopul bransarii locuintei la energia electrica.I s-a cerut sa prezinte dovada proprietatii si rezulta ca solicitantul CU este proprietar pe o casa construita partial pe terenul altuia. I se poate elibera solicitantului certificatul de urbanism retinand un drept de superficie pe bucata de teren pe care a construit casa , dar care nu-i apartine?II trebuie o sentinta judecatoreasca prin care sa se stabileasca dreptul de superficie sau care este procedura?Am retinut ca proprietarul casei si proprietarul bucatii de teren pe care se intinde casa sunt in litigiu. Va multumesc pentru timpul acordat.
Va rog sa ma indrumati catre calculul corect pe care ar trebui sa-l faca o primarie cu privire la valoarea taxe pt. emiterea autorizatiei de construire ,pt. o societate comerciala,constructie ce are alta destinatie decat cea de locuinta.Eu stiu ca valoarea taxei pt. emiterea AC , pt astfel de cladiri,este de 1 % din valoarea C+M a lucrarii (din devizul general). Dilema mea este C+M cu TVA sau fara TVA?Va rog sa ma lamuriti cu un raspuns sau sa-mi oferiti fundamentarea legala a calcularii acestei taxe.Va multumesc mult.
Va rog sa ma clarificati daca la documentatia tehnica (proiect tehnic) ar trebui atasata si expertiza tehnica? Am doar doua exemplare din expertiza tehnica pe care le voi atasa la DTAC si trebuie sa pun stampila "vizat spre neschimbare , anexa la AC" . Intrebarea este : am nevoie de expertiza tehnica si la proiectul tehnic ? Multumesc
Va rog sa ma clarificati daca la documentatia tehnica (proiect tehnic) ar trebui atasata si expertiza tehnica? multumesc
Buna ziua. Rog pe cei ce au cunostinte in domeniu sa ma ajute cu un raspuns la intrebarea: este necesar ca, din comisia de receptie, la receptia finala a demolarii unui corp de scoala sa faca parte si un reprezentant al Inspectoratului de Stat in Constructii? Va multumesc pt. ajutor.