avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate marafx2007

Activitate marafx2007

Salve
Suntem 2 surori. Parintii decedati au lasat mostenire un apartament.
In timpul vietii parintilor , rupandu-se o conducta de apa, au fost inundati vecinii de dedesubt.
Asigurare cere ca mostenitorii sa plateasca despagubire.

dar eu si sora mea nu am dezbatut si acceptat inca mostenirea.
pe baza prezumtiei de acceptare nu putem fi obligate si penalizate pentru a plati aceasta datorie INANINTE DE ACCEPTARE.

va rog sa imi spuneti daca legea si in ROMANIA ( eu lucrez in recuperarea creditului in Italia ) prevede aceleasi drepturi si indatoriri ale mostenitorilor.

Multumesc
Bunaziua si multumesc pentru ca cititi aceasta intrebare.
Sunt mama unei fete de 18 ani, incredintata mie in divort. Fata este la liceu inca.
Va povestesc pe scurt:
- dupa moartea socrilor mei, fiicei mele i s-a lasat mostenire 2 imobile dar cu drept de uzufruct viager pentru fostul meu sot.
- fata fiind incredintata mie ar fi trebuit sa primeasca pensie alimentara de la tata cand era minora dar nu a primit niciodata
Acum ca este majora a cerut ajutor tatalui pentru bani necesari pentru studii dar raspunsul sec este ca nu are bani si ca o sa ii dea cand va avea.
Eu sunt singura, din putinul care il am o trimit la scoala si incerc sa o imbrac. Nu are ceular ultimul racnet smd. Suntem modeste la limitele saraciei cu lustru. Dar nu ne rusinam.

Acum asi vrea sa stiu daca este normal ca fata mea, mostenitoare de 2 case, dar care nu are drept pe mostenire pana cand tatal e in viata si inchiriaza casele pe bani frumosi - 500 de euro zice el pe vila - este normal ca fata mea, studenta sa nu aiba nici macar un ajutor de la tatal sau? Sa fie proprietara a 2 bunuri si sa umble in saracie lucie?

Nu avem bani de avocati si procese. Iar nenorocitul ala stie bine ca nu putem sa ii facem proces.
Este vorba de un personaj care iese si in TV la teo Trandafir la canalD , un ex puscarias care isi omorase amanta si acu face pe sfantul. Nu dau nume. Dar desigur stiiti de cine e vorba.

va rugam sa ne ajutati macar cu o parere.

Multumim
Răspuns la discuția Ereditate, conflict de interese
multumim.
Buna ziua

Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort.
Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 case dar cu drept de uzufruct viager pentru tatal fetitei, de care sunt divortata.

tata fetei nu a contribuit niciodata la intretinerea fetei fiind inchis, iar pensia alimentara pentru fetita era fixata la 150 de lei lunar.

Casele pe care fetita le mosteneste sunt o vila si o casa la tara. vila din Bucuresti este inchiriata pe bani foarte buni dar uzufructul este doar la tatal caruia nu-i pasa de fata.

As dori sa stiu, dat fiind ca fata e la scoala, implineste peste putin 18 ani, si va continua inca studiile, cum putem sa procedam pentru a avea intretinerea fetei si din partea tatalui care acum are venituri din chirie?

Legea vorbeste de 28 de ani daca fata urmeaza universitatea.
Acum ne gasim intr-un conflict de interese: fata este posesoarea unor bunuri dar abea dupa moartea tatalui, iar tatal nu o ajuta. Este normal? Cum se poate proceda?

Multumesc.
Bunaziua

Sunt divortata din 2011. Fostul sot este inchis pentru omor deoarece si-a ucis amanta. pensia alimentara pentru minora care imi este incredintata a fost stabilita la minimul posibil.
Dat fiind ca acum fostul sot este inchis dar face teatru cu puscaria ( joaca piese de teatru despre care au scris in Catavencu etc) asi dori sa stiu pensia alimentara a fetitei cum pot sa o am?
Pana acum de la data incredintarii definitive si irevocabile a minorei nu a fost platit nici macar un leu.
Parintii fostului sot nu dau absolut nici un fel de contributie iar eu cresc fetita doar din salariul meu.
Dupa cum spun ei nu vor sa plateasca decat deplasarea fetei ca sa stea la ei altfel nu au nici un interes de a contribui.
In ce mod pot recupera putinul care totusi i se cuvine copilului?
Sau trebuie sa ma adresez unui avocat?
Cat despre tata, dat fiind ca fata e incredintata mie si locuieste cu mine, tatal care are posibilitatea sa o sune de la puscarie e normal sa aiba contacte cu fata? Copilul este urmarit de psiholog deoarece a fost martor aproape ocular( era in camera vecina) cand s-a intamplat omorul. De fiecare data cand o suna devine foarte tulburata si refuza deseori sa vorbeasca cu tatal.
Eu ma tem ca daca nu ii dau sa vorbeasca cu ea ma poate acuza de cine stie ce.
Ma puteti ajuta cu un sfat competent?
Multumim.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca exista un mod pentru a rezolva urmatoarea situatie.
Suntem 2 surori. Tata si mama au apartament in coproprietate. Mama a decedat.
Tata ar vrea sa doneze partea lui zice el jumatate din casa plus partea care i se cuvine din casa ca mostenire dupa mama, cum ziceam vrea sa o dea statului in schimbul faptului de a fi pus intr-o casa de batrani iar pe noi doua sa ne lase sa ne batem cu statul pentru partea noastra. Este posibil asa ceva?
Eu asi dori ca sa se poata vinde casa si tata sa poata sa aiba parte de o batrinete linistita stand cu mine in Italia unde am toate posibilitatile pentru ai asigura o viata mai mult decat demna.
Sora mea in schimb nu vrea sa se vanda casa.

Deci in rezumat: poate tata sa dea statului partea lui ( el zice ca are dreptul la jumate din casa plus o parte din cealalta jumatate a memei decedate) fara sa lase nimic fiicelor? Sau doar daca noi renuntam la mostenire?

Multumesc