Bună ziua,
În anul 1998 am cumpărat o casă cu terenul aferent, făcând în 1999 cadastru. Mi s a eliberat atunci un dosar cadastral cu număr provizoriu. Acum un an de zile vecinii din partea stângă și din partea dreaptă a mea au vândut casele cu terenurile aferente, noi proprietari făcând cadastru și revendicând o suprafață de teren din suprafața pe care eu am cumpărat o în 1998, muțând totodată și semnele de hotar dintre noi, construind un nou gard. Am încercat să mi revendic dreptul de posesie asupra suprafeței terenului cumpărat de mine dar mi s a spus că nu am carte funciară, iar dosarul cadastral cu număr provizoriu nu este valabil, fiind nevoie de efectuarea unuia nou. Cumpărarea casei și terenului aferent în 1998 s a făcut pe baza unei schițe cadastrale, semnata și autentificată de către primăria comunei respective. Cum pot să mi revendic terenul pe care l am cumpărat, cu suprafața respectivă mult diminuată acum ?
Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore suplimentare, aproape 150, adunate in timp. Daca nu se accepta, si se invoca perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare prevazuta in CIM, aceasta perioada de 20 de zile lucratoare poate sa fie compensata cu orele suplimentare ?
Cumnatul meu are un apartament din 1980.In1982 s-a casatorit cu sora mea care a decedat in 2005,rezultand 3 copii. Cumnatul meu vrea sa vanda apartamentul.Poate sa vanda apartamentul fara acceptul nepotilor mei ?
detin 75 % dintr-o proprietate (casa + teren ),restul este pe numele mamei mele a carei tutela o detin ,fiind in incapacitate de a lua decizii in urma unui accident vascular si a varstei inaintate.La restul de 25 % doar o nepoata mai poate beneficia ,fara alti mostenitori, fiind dispusa sa imi cedeze mie si dreptul ei de propritate. Vreau sa ridic o casa pe acel teren si sa demolez casa existenta fiind intr-o stare avansata de degradare. care sunt pasii de urmat ?