avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu Costea

Activitate Silviu Costea

Stimata Doamna,

Interogatorul administrat intr-un alt dosar nu poate fi ignorat ramanand totusi o marturisire. Asadar poate fi folosit in noul dosar dar exista o problema - in noul dosar va reprezenta doar o marturisire extrajudiciara (inscris) si nu va scuteste de necesitatea de a administra si alte dovezi (inclusiv interogatoriu - daca solicitati aceasta proba).

In ceea ce priveste posibilitatile de a avea succes in a solicita atasarea vechiului dosar (finalizat) la noul dosar o sa va spun ca din experienta am solicitat si obtinut (argumentat evident) acest lucru in cateva dosare de partaj/revendicare.

Cu toate acestea trebuie sa va spun faptul ca aveti mai mari sanse sa vi se admita cererea daca in motivarea necesitatii atasarii dosarului nu va referiti la interogatoriu si raspunsuri ci la expertiza si celelalte inscrisuri din vechiul dosar.

Stima,
Stimata Doamna,

Daca vechiul dosar este finalizat, puteti solicita (argumentat temeinic si de preferinta in scris) instantei de judecata sa ataseze vechiul dosar de partaj - la noul dosar de partaj in vederea administrarii probelor existente si in noul dosar.

In functie de cat de convingatoare o sa fiti instanta poate sa ataseze vechiul dosar si sa beneficiati de toate probele existente.

Daca vechiul dosar nu este finalizat puteti solicita copii legalizate de pe inscrisurile existente si le puteti depune pe acestea in noul dosar.

Stima
Răspuns la discuția contract vanzare
Stimata Doamna,

Am completat raspunsul trimis initial.

Acum revenind la intrebarile Dvs. suplimentare - Da - daca sunteti in comunitatea de bunuri a sotilor (regula generala) si nu ati cerut separatia de patrimonii este considerat bun comun dar doar pentru cotele de 3/8 si 2/8 cumparate de la mama si fratele dansului - nu si pentru cota de 3/8 mostenita)

Cu toate acestea, ramane in discutie cota ce vi se cuvine din acest bun la un eventual divort (este doar prezumata ca fiind egala - poate fi dovedit contrariu in functie de veniturie Dvs si ale sotului).

Din acest motiv - va sugerez sa ii solicitati in mod expres notarului sa va mentioneze ca si cumparator in contractele de vanzare-cumparare impreuna cu suma de bani cu care participati la aceasta cumparare - si cu mentiunea ca reprezinta fonduri proprii procurate ca urmare a instrainarii terenului (presupunand ca acesta este bunul dvs propriu).

Stima
Răspuns la discuția contract vanzare
Stimata Doamna,

Situatia trebuie nuanta in functie de modul in care urmeaza a fi cedate cotele parti:

a) donatie - de la mama/fratele sotului Dvs catre dansul - in aceasta situatie nu aveti nici un drept de proprietate asupra imobilului.
b) vanzare-cumparare cote parti de la mama/fratele sotului Dvs catre dansul si de ce nu si catre Dvs (varianta de preferat) - evident in aceasta situatie o sa detineti impreuna cu sotul Dvs tot imobilul dupa cum urmeaza:
- sotul Dvs - proprietar exclusiv pt 3/8 din casa si proprietate comuna cu Dvs pt restul de 5/8;
- Dvs - coproprietar impreuna cu sotul pt 5/8 din casa

De asemenea este de preferat ca in cuprinsul contractelor de vanzare-cumparare sa solicitati ca notarul sa mentioneze in mod expres faptul ca pretul este platit in cote egale 50%-50% de catre Dvs si sotul Dvs.

Chiar si in situatia in care nu sunteti mentionata ca si cumparator in contractele de vanzare-cumparare de principiu aveti dreptul la o anumita cota din imobil care se poate determina doar de instanta de judecata (de la ipoteticu divort) pe baza probelor administrate in ceea ce priveste contributia la dobandirea bunurilor comune (aceste consideratii sunt valabile daca nu ati solicitat regimul separatiei de bunuri)

Stima
Răspuns la discuția Incetare contract de munca
Stimate Domn,

Dispozitiile art. 301 alin 2 din textul indicat nu va sunt aplicabile (5 ani).

Sunt aplicabile insa dispozitiile art. 362 alin 3 si 4 intre care vad o posibila contradictie.

In interpretarea nefavorabila Dvs (alin 4 final) - contractul de munca inceteaza in absenta diplomei de doctor, la finalul termenului de 4 ani.

In interpretarea favorabila Dvs (alin 3) - contractul de munca nu inceteaza deoarece aveti calitatea de student-doctorand.

Evident trebuie sa sustineti aceasta ultima varianta.

In cazul in care universitatea va lua o decizie nefavorabila Dvs. aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata punand accent pe dispozitiile alin 3 de mai sus.

Stima
Răspuns la discuția sarcina probei
Prezumtiile - de exemplu cea referitoare la contributia sotilor in cote egale (50%-50%) la dobandirea bunurilor comune, de paternitate etc
Buna ziua, la o prima vedere a cazului daca nu ati mai facut nici o plata voluntara dupa anul 2010 (asa cum se intelege din enunt) si nici nu ati comunicat creditorului vreun document scris sau email prin care recunoasteti datoria respectiva - aceasta este prescrisa.

Asadar in absenta unei plate volutare a Dvs sau a unui inscris privind recunoasterea datoriei respective, in cazul in care sunteti chemat in instanta puteti invoca prescriptia acestei datorii cu sanse mari de reusita (cu consecinta respingerii cererii creditorului).

Stima