Dezbatem moștenirea după tatăl defunct între soție, fică și fiu. Fica și fiul cedează în favoarea soției cu condiția să li se facă ulterior donație, ficei pe casă și fiului pe terenul extravilan, conform înțelegerii între părți. Existând acea neîncredere între fiică și fiu întrebarea este: Se pot face concomitent actele și pentru moștenire și pentru donație?
Mulțumesc anticipat!
Am aflat că poți ieși la pensie dacă ai o vechime integrală de 40 de ani. Eu știam că este de 43 de ani, dar că ar exista o nouă Ordonanță de Guvern foarte recentă. Mă poate ajuta cineva? Există sau sunt doar vorbe? Mulțumesc!
În urma decesului tatălui meu, fiind și titularul titlului de proprietate, au rămas ca moștenitori mama (soția defunctului), eu fiul defunctului și fiica defunctului (decedată înaintea tatălui) care are doi copii. Vă rog să-mi spuneți:
1.Care este cota parte ce revine fiecărui moștenitor;
2.Mama (soția defunctului) îmi poate ceda mie cota parte ce i se cuvine din titlu
de proprietate?
3.Eu pot ceda în favoarea mamei cota parte ce îmi revine?
În speranța că îmi veți răspunde, vă mulțumesc anticipat!
Am înțeles, în schimb mie angajatorul mi-a spus că nu exista un temei legal pentru a-mi acorda cele 10 zile de concediu aferente anului 2013. Eu întreb dacă există un text de lege de care să mă folosesc pentru a cere cele 10 zile de concediu. Mulțumesc.
Nu mă gândesc decât la aliniatul(2):”(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.”
Până acum așa l-am luat, fără să primesc o notificare m-am trezit anul acesta că nu se mai acordă. Ce pot face?