In anul 2017, pe 28 dec am vandut masina, proprietate a firmei; pe 29 cand am fost la DITL sa inregistrez factura era inchis.
Acum dupa CO m-am dus iar, cu factura, iar cei de acolo m-au obligat sa refac factura cu data pe anul acesta! ceea ce atrage de asemenea plata impozitului auto pentru 1 an intreg si restul de cateva luni anul trecut. Daca nu era clientul intelegator sa putem schimba data facturii, eu ce faceam? pot face o plangere undeva?
As dori sa aflu ce șanse am în instanta pentru a îmi recupera garanția depusa pentru închirierea unui apt. Situația este după cum urmeaza:
Am văzut apt pe 12, ne a plăcut și am dat garanția pe loc pentru a tine apt, am discutat cu proprietarul ca vom plăti luna de chirie odată cu mutarea, pe 1 luna viitoare, am făcut un contract scris de mana în care s au scris cele de mai sus.
Pe data de 26 am primit cheia apt de la proprietar și am început sa mutam din lucruri pe 27, ziua următoare am găsit gândaci în apt și am anunțat ca va fii nevoie de deratizare, proprietarul dând doar cu un spray, noi ne am răzgândit, ne dorind sa stam în apt infectat de gândaci și am cerut garanția înapoi, pe data de 30 am făcut un proces verbal cu proprietarul ca am refuzat apt și am predat înapoi, acum refuza sa ne returneze garanția, ce șanse avem sa recuperam dauna în instanta? Menționez ca am descoperit gândacii după ce am mutat jumătate din lucruri și mobila. Va mulțumesc.
din cate stiu la momentul efectuarii vanzarii erau valabile si acele acte, stiu asta pentru ca o alta persoana a avut castig de cauza in situatii similare, dand in judecata vanzatorul.
Iar persoana care a vandut este dispusa sa recunoasca ca a vandut si ca a mentionat ca acea parte a proprietatii vanduta anterior nu face obiectul contractului.
Buna ziua,
As dori un sfat pentru urmatoarea situatie.
S-a cumparat cu contract de vanzare-cumparare o proprietate, cu contract ne-inregistrat la notariat, in jurul anului 1997.
La cativa ani dupa aceea vanzatorul proprietatii a vandut restul proprietatii prin contract inregistrat la notariat, insa se pare ca a fost mai vag si noul proprietar se pare ca doreste sa dobandeasca si acea proprietate vanduta anterior.
Daca atac la tribunal pe vanzator pentru a valida actul de vanzare cumparare este ok? care ar fi urmarile unei astfel de actiuni?
multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
As dori un sfat juridic in urma situatiei de mai jos:
Am fost la un service auto si dupa reparatie am constatat ca masina mi-a fost lovita, astfel ca am cerut reparatia acelei defectiuni cauzate de dansii, insa persoana cu care am discutat nu numai ca a refuzat ci m-a si acuzat ca eu as fii venit cu masina astfel defecta si as fii incercat sa ii insel, acest lucru s-a dovedit fals, dupa ce persoana care a luat masina in evidenta a recunoscut ca nu era acel defect cand a luat-o.
Astfel am postat pe un forum cele de mai sus cu recomandarea de a evita acel service.
Tin sa precizez ca absolut toate cele scrise in acel topic sunt adevarate si se pot dovedi.
Intrebarea mea este: poate proprietarul service-ului sa ma dea in judecata pentru calomnie sau orice alta speta? si ar avea castig de cauza?
Bunul simt mi-ar spune ca nu, insa legea din Romania nu a incetat niciodata sa ma surprinda, astfel ca as dori sa fiu sigur...
Buna ziua,
As dori sa aflu daca, in urma postarii pe internet a unui thread care descrie o experienta neplacuta cu un prestator de servicii as putea fii dat in judecata pentru calomnie sau orice alta speta?
Tin sa precizez ca toate faptele scrise in acel thread sunt perfect adevarate si pot fii verificate.
Acel prestator de servicii mi-a provocat un prejudiciu pe care tot acel prestator a incercat sa spuna ca eu am venit la el cu bunul deja afectat de acel prejudiciu, eu incercand astfel sa il pacalesc, dovedindu-se insa ca eu am avut dreptate in final.