avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaB28

Activitate AndreeaB28

Vreau sa vand apartamentul achizitionat prin Prima Casa inainte de primii 5 ani. Care sunt modalitatile ? Am auzit ceva de preluare de credit, este posibil? Care posibilitati ar mai fi? Multumesc frumos.
Buna ziua. am un credit prima casa și platesc in fiecare an asigurare pt credit în care sunt incluse si riscurile pt apartament (incendiu, cutremur etc.). saptamana aceasta am fost anuntată de bancă ca trebuie să plătesc si asigurarea obligatorie pt apartament. dar mi se pare anormal să plătesc pt același lucru de două ori. dacă se întâmplă ceva două firme de asigurări plătesc pt același lucru? este legal ce îmi cere banca?
Am inteles, dar exista posibilitatea daca achit integral soldul din banca sau preluare de credit?
Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, pot sa il instrainez inainte de perioada de 5 ani? Daca da, cum? Multumesc!
Răspuns la discuția INDEMNIZATIE DE INSERTIE
Dar sotul este obligat sa stea in CCC sau poate merge la lucru? in cayul in care opteaza sa mearga la serviciu in continuare eu primesc stimulentul de insertie pana la data la care implineste copilul doi ani sau cu o luna mai putin?
Buna ziua, in prezent primesc indemnizatie de insertie. Intrebarea mea este daca sotul trebuie sa mearga obligatoriu o luna ( este vorba de luna obligatorie pe care trebuie sa o ia celalalt parinte ) in concediu de crestere a copilului sau poate opta sa primeasca indemnizatia de insertie in aceea luna? Multumesc mult!
Discuție Chirie
Buna ziua. am urmatoarea problema. lucrez in mapn si am beneficiat de indemnizatie de chirie timp de 2 ani. in 2009 proprietarul unde am stat in chirie a reziliat contractul fara acordul meu. anul trecut s-au facut cercetari la munca si s-a desoperit. eu am aflat abia anul trecut de problema. am platit eu impozitul pe cele 4 luni in care nu aveam contract dar am beneficiat de indemnizatie. deci nici mapn nici statul nu au fost in paguba. ni s-a spus sa facem un contract pe perioada respectiva si asa am facut. dar situatia a fost trimisa la procuratura. ce urmari pot fi? am inteles ca pot fi urmarita penal? ce pot sa patesc?
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
va multumesc mult
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
buna ziua. am fost la lucru si juristul a spus ca nu am dreptul sa ma intorc la lucru. imi puteti trimite va rog un link cu legea ca sa pot sa o listez si sa ma duc sa ii arat? cei de la serviciu au spus ca faca ma intorc ianinte sa implineasca copilul un an pierd de tot stimulentul de insertie.
Buna ziua. sunt in concediu de crestere a copilului din luna martie a acestui an. incepand cu ianuarie 2014 as dori sa ma intorc la serviciu. am optat pentru ccc de 2 ani, iar juristul de la serviciu a zis ca nu pot sa ma intorc mai repede sa implineasca copilul un an. si daca ma intorc pierd definitiv suplimentul de insertie. am dreptul sa ma intorc la lucru inainte sa implineasca copilul un an si sa primesc suplimentul dupa ce acesta a facut un an?