avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Activitate eduard77

Activitate eduard77

in primul rand cand este radiat el nu se mai poate inscrie, este radiat din baza ed date a politiei deci nu mai poate circula. Cartea este stearsa. deci in concluzie nu mai poate nfi inscris la nici o primarie
Cu datorii
Răspuns la discuția Achizitie masina
Da. Normal. Cu fiscal

Ciupei a scris:

Buna,dacă mă poate ajuta și pe mine cineva cu o problema am cumpărat o mașină și mașină în acte este pe o firma am luat-o de la intermediar ,mi-a zis că îmi dă un fiscal intermediarul o pot transcrie pe mine ?

E Simplu. Mergi la prumarie plătești impozitul pe mașini și..... Surpriza. Scoti fiscalul. Cu contractul in mână. Normal. SUCCES

Cornelușhhutu a scris:

Buna seara am 2 mașini pe numele meu la care le-am vândut fara fiscal cum ar trebui sa procedez pentru a le scoate din primărie s-au sa le radiez?

Tot de la poștă

Popescu Stefan Catalin a scris:

Buna ziua. Am achitat impozitul pe cladiri pentru anul 2022, persoane fizica la oficiu postal, dar am pierdut chitanta. Cum si de unde pot obtine o dovada a faptului ca am achitat impozitul pe cladiri?

buna ziua
angajatul, in cazul in care a pierdut banii pe pe voucherele de vacanta (expirati pe 30. iunie 2022) ce poate face? am inteles ca se pot recupera doar daca vrea angajatorul
dar oare angajatorrul face legea?
multumesc
Sunt mai multe situații. Depinde totul de la caz la caz.
Daca a a emis un act fiscal. Act juridic etc

stefan2001 a scris:

Prescriptia unei taxe sau amenzi ce pasi facem.

De acolo de unde ati primit fiscalul e greșit. La primăria respectivă nu a înregistrat sechestru si in acest caz nu va dădea fiscalul. Vă duceți înapoi cu fiscalul sa descurce ei nu dumneavoastra

xavier99 a scris:

Salut !
Am cumparat o masina, am facut contract, am primit fiscalul, am transferat-o la primarie pentru plata impozitelor, iar cand sa o inmatriculez, nu ma lasa, spunandu-mi ca este sub sechestru.

Ce as putea face ? Macar sa o scot din financiar . Va rog

Multumesc

Nu. Penalizarile si accesoriile rămân intacte

caef a scris:

Buna ziua. am si eu o intrebare. In luna septembrie 2021 am platit la zi impozitul auto
pentru o perioada restanta de 10 ani , o suma deloc mica ,19.000 lei (evident sunt de vina ca nu l-am platit la timp). Intrebarea mea este: avand in vedere ca debitul s-a achitat integral intr-o singura transa ,nu trebuiau acordate aceleasi facilitati ca la impozitele datorate la Anaf, adica sa beneficiez de reducerea debitului prin anularea dobanzilor si penalizarilor ? Daca da,mai pot depune cerere de anulare acum ? Multumesc anticipat.

Se împarte prin regula de 3 simplă

miai222 a scris:

Buna ziua,

Am avut sediul social al unei firme cu activitate (utilitatile nu au fost platite de companie, ci de persoana fizica) intr-o casa in care am stat cu chirie intre 2021 si martie 2022 si contract de comodat cu proprietarul. Proprietarul a primit recent de la DITL sumele de plata pentru impozit pentru 2021 si 2022. Sumele sunt 332 lei pentru 2021, respectiv 426 lei pentru 2022. Mentionez ca proprietarul nu a declarat suprafata folosita de firma, asadar se aplica impozit pentru cladire mixta. Suprafata totala e de 56mp, desfasurata de 78mp. Eu am folosit o camera de 15mp din acest total. Valoarea impozabila este de 141998 lei. Sunt curios cum as putea afla efectiv cat am de plata pentru acei 15mp din totalul care a venit pe 2021, respectiv 2022. Va multumesc !