Si cand se intoarce mama, se intoarce copilul la ea sau care e planul?
Cat are copilul?
Copilul are 11 ani, si da, copilul isi va urma mama. Este vorba de perioada de pana la sfarsitul anului, asa spera mama copilului, dar e mai bine sa ne asiguram de cadrul legal, in cazul in care perioada va fi mai mare, sau pentru orice alta situatie neprevazuta.
Da, dorim sa avem grija de copil, nu stiu sigur care este procedura. Ma gandeam ca tutela este solutia, insa din raspunsul dvs. inteleg ca nu prea. Ce am putea face? Care ar fi calea legala? Situatia copilului este mai complicata, iar spatiul de aici nu imi permite expunerea cazului. Noi dorim sa ii oferim copilului o casa si un mediu familial potrivit, care sa ii permita continuarea vietii ei de pana acum (scoala, sport de performanta etc), fara a avea vreo pretentie financiara din partea mamei. As aprecia un raspuns care sa ma ghideze cat de cat, mai ales ca timpul pana la plecarea mamei este foarte scurt si aspectele legale probabil ca cer timp.
Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele intrebari: Pot obtine dreptul de tutela asupra unui minor fata de care nu exista legaturi de rudenie? Care este procedura, ce pasi trebuie urmati? Minorul este in grija mamei, prin hotarare judecatoreasca, a fost recunoscut de tata dar parasit imediat dupa nastere (parintii nu au fost casatoriti). Tatal a plecat din tara la scurt timp dupa nasterea copilului si nu se mai stie nimic despre el; rudele acestuia nu au mai pastrat legatura cu copilul sau mama acestuia. Mama doreste sa plece in strainatate dar neavand siguranta unui loc de munca stabil nu doreste sa ia copilul cu ea. Am cautat legislatia specifica, proceduri, dar totul este fie foarte vag, fie limbajul prea specific. Multumesc anticipat.
buna seara, incerc sa va raspund intrebarilor, din propria experienta. La incheierea antecontractului vanzatorul a suportat taxa notariala; contractul final de vanzare-cumparare se incheie pe suma totala (dar se mentioneaza ca s-a achitat acel avans), aici am platit jumatate din taxa de incheiere a contractului iar vanzatorul a platit in plus impozitul catre stat. Noi am mai platit la notar si taxa pentru intabulare. Intabularea este necesara din nou pentru ca inscrie dreptul de proprietate al noului proprietar. Sper sa va fie de ajutor raspunsul meu.
buna ziua,
In Codul muncii este stipulata obligativitatea acordarii zilelor libere platite pentru evenimente familiale deosebite-in cazul mentionat de dvs. 3 zile-la solicitarea angajatului. Aceste zile nu afecteaza durata concediului de odihna. Pe de alta parte, modelul Contractului individual de munca nu prevede si includerea acestor zile. Insa aceasta mentiune poate fi specificata in regulamentul intern al companiei sau in contractul colectiv de muncă la nivel de unitate.
buna ziua,
contractul de vanzare-cumparare este de regula un act sigur. Insa in cazul unui astfel de contract intre parinti si copii exista si suspiciuni, de obicei atunci cand sunt mai multi copii iar vanzarea se face catre unul dintre acestia. Asta pentru ca poate fi considerat o donatie ascunsa. Chiar si in cazul in care s-au virat banii cf. contractului, iar banii exista in cont, daca pretul platit este mai mic decat pretul zonei, de exemplu (de aici suspiciunea de donatie ascunsa), acesta este un posibil motiv ca actul sa fie atacat .
din cate stiu, daca prin donatie, contract de vanzare-cumparare sau testament nu se incalca rezerva succesorala (mostenitorii rezervatari sunt sotul supravietuitor, parintii si descendentii directi), atunci puteti opta pentru oricare din aceste variante.
Banca va tine cont de cuantumul veniturilor - daca va incadrati la plata ratei ce va reiesi pentru suma creditata, apoi conteaza vechimea in munca, istoricul dvs. - in cazul in care ati mai avut credite, daca sunteti client al bancii pentru alte servicii - de exemplu, plata salariu, cont de economii etc. Nu stiu sa conteze suma pe care o veti plati ca avans - aceasta va ajuta pe dvs., in sensul ca veti imprumuta mai putin de la banca, deci o rata mai mica. :)
Buna seara,
Mi se pare normal sa incheiati un contract de vanzare-cumparare pe toata suma, prin care dvs. deveniti proprietarul de drept. Sau in cel mai rau caz, se incheie un act aditional la contract, la notar, in care se mentioneaza ca v-ati achitat de obligatia de plata iar clauza ipotecara devine nula si dvs. intrati in posesia apartamentului.
Sper sa va fie de folos raspunsul meu.