avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Activitate unchiul6

Activitate unchiul6

Buna ziua. Avem un vecin care detine un caine si carene deranjeaza. Am vrea sa syim daca trebuie trecut la intretinere si daca are nevoie de aprobarea vecinilor si mai ales a celor cu care are perete comun. Suntem din Pascani, Iasi. Va multumim.
Buna ziua. Am incercat sa evit plata la intabulare a apartamentului pe care l-am cumparat prin executare silita si am pierdut procesul.Acum cand am vrut sa fac din nou intabularea mi-au spus ca imi trebuie cererea de respingere , dar pe care eu am atasat-o la dosarul procesului pierdut. Acum o mai pot recupera din dosar ?
Buna ziua. Am cumparat un apartament acum un an la o licitatie la a treia strigare deci cu pretul redus la 75% din pretul initial de la B.C.R. prin ALFABANK. Am fost singur la licitatie si executorul judecatoresc mi-a facut actul de adjudecare la pretul de pornire fara sa mai licitez in plus. Dupa ce am facut toate actele la banca am fost sunat ca trebuie sa fac si intabularea. Am fost la Cadastru si mi-au zis ca trebuie sa platesc un procent din suma de achizitie ca fiind impozit pe profit si in numele fostului proprietar care oricum nu a mai luat nici un ban in urma licitatiei, deci de unde profit? Am deschis un proces impotriva Oficiului de Cadastru cu acelasi avocat care cu un an inainte a castigat in alt judet un proces in aceleasi conditii si pe care l-an pierdut si la recurs(oare nu s-a creat un precedent?). Acum m-au sunat iar de la banca ca sa aduc intr-o saptamana intabularea altfel o sa ia masuri impotriva mea. Nu e o suma deloc mica si nici nu o am asa repede deci ajutati-ma cu sfaturi cum sa ies din aceasta situatie daca mai am scapare de la plata. Am vorbit si cu fostul proprietar si e de acord sa il dau si pe el in judecata sa demonstrez ca nu a facut profit din vanzarea apartamentului si daca ma ajuta la ceva si aceasta solutie? Am inteles ca recent s-a mai schimbat legislatia in aceasta privinta? Daca mai sunt si alte solutii la aceasta problema de a scapa de plata acestui comision astept un raspuns si as mai vrea sa stiiu ce imi poate face banca daca nu achit acest comision ca sa fac intabularea. Am platit destule rate la timp si as mai vrea sa stiu si daca fostii proprietari cat timp nu am actul de intabulare se pot folosi de acest lucru in favoarea lor? Sau daca platesc acest comision pot face cumva sa il recuperez mai tarziu prin proces judecatoresc?
In speranta ca o sa imi oferiti solutii favorabile va multumesc anticipat tuturor.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Sotia tocmai a nascut si nu stiu ce drepturi banesti am.Si eu si ea lucram in invatamant la stat.Daca mai sunt si alte drepturi banesti in afara de indemnizatie, alocatie si de la sindicat, imi poate spune cineva si cum trebuie sa fac? Va multumesc anticipat.

Si eu si sotia lucram la sta. Ea a nascut de curand si m-ar interesa ce ajutoare se primesc de la stat?
Multumesc anticipat.