ce sansa sa obtina o viza de SUA pentru a merge la un curs are un individ cercetat penal pentru furt?
Sunt restrictii daca inca nu s-a luat o hotarare in cauza?
Din cate stiu amprentele odata introduse in baza de date nu mai sunt scoase chiar daca in cazul unei amenzi administrative aceasta va fi scoasa din evidentele cazierului dupa 5 ani conform noilor coduri din domeniul penal.
Ce reprezinta datele de interes operativ din cazierul judiciar? Sunt cumva datele pe care politia le inregistreaza in fisele operative despre persoanele care au savarsit infractiuni atunci cand autorii sunt cunoscuti?
Ce date mai poate inregistra politia in acete fise operative. Spre exempu am intalnit un caz in care au trecut inclusiv un buletin pierdut.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri, acum am inteles. Neclaritatea era legata si de faptul ca legea cazierului judiciar 290/2004 la art. 11 prevede faptul ca actiunea penala se noteaza in mod provizoriu pana la solutionarea definitiva a cauzei. Nu inteleg daca organele de politie care efectueaza cercetarea pot sa faca notari provizorii in fisele operative de cazier fara o decizie a procurorului. Imi spunea cineva ca in cazul faptei cu autor cunoscut politia inregistreaza in fisele operative aprentele, datele celui care a comis fapta, infractiunea comisa, etc. fara vreo decizie din partea procurorului, isa nu cred ca pot face asa ceva fiind doar organe de cercetare.
Am doua neclaritati cu privire la punerea in miscare a actiunii penale :
- conform art 9 din Cpr.pen actiunea penală se pune în mişcare prin actul de inculpare prevăzut de lege.
- la art 10 din acelasi cod se arata cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea actiunii penale este împiedicată.
Neclaritatile mele:
1.Care este actul de inculparesi cine il poate emite, procurorul sau organele de cercetare penala in speta politia judiciara.
2. Daca organele judiciare fac un referat catre procuror cu propunere de neancepere a urmaririi penale, atunci actiunea penala poate fi pusa in miscare mai inainte de decizia procurorului?
Va multumesc.:sorry:
ce mentiuni apar in fisa de evidenta a cazierului atentie nu in certificatul de cazier emis de politie, dupa ce un individ a fost prins la furat in supermarket, fiindu-i luate declaratii, amprentat de politie si intocmit dosar penal. Apare vreo mentiune pana la momentul deciziei procuroruui cu privire la inceperea urmaririi penale sau a incetarii acesteia?
Va multumesc.