avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate roxanacobeanu

Activitate roxanacobeanu

card energie neincarcat
La inceputul anului am constatat ca mama mea nu a primit transa a -II-a a platii in valoare de 700 lei pe cardul pentru energie. Am completat o declaratie la oficiul postal si mi s-a spus sa astept. A inceput luna martie si nu am primit nimic, Am trimis multe mesaje pe email la cardenergie@posta-romana.ro si pe site-ul Ministerului pt. investitii..., am sunat zile la rand la 0319966 pentru a vorbi cu cineva, dar nu am reusit.
Stie cineva unde sa ma adresa si cum pot rezolva aceasta situatie?
Multumesc anticipat.
Mama mea a mostenit impreuna cu surorile ei un teren de la parinti. Terenul s-a impartit in mod egal intre ele, primele doua lasand drum de acces (4 metri) pentru mama mea care a primit terenul din spate. Atat sentinta civila cat si procesul verbal intocmit de executorul judacatoresc in anul 1974 nu sunt clare in privinta proprietatii acestui drum. Sentinta spune : - sora nr. 1 ia in proprietate 1/3 parte (1660 mp) teren, cu vecinatatile.... la apus - cu drumul de acces lat de 4 m care se lasa in partea de jos a lotului.
- sora nr. 2 ia in proprietate 1/3 parte (1660 mp) teren , reprezentand lotul de la mijloc, cu vecinatatile : rasarit....., miaza-zi - terenul mamei mele, apus - drumul lat de 4 metri care urmeaza a se lasa in partea de jos a terenului si la miaza-noapte....
- sora nr. 3 (mama mea) primeste 1/3 parte (1660 mp), cu vecinii....la miaza-noapte - sora nr. 2.
Acum cand am incercat sa facem cadastrul pentru vanzarea terenului, ne-am lovit de problema proprietatii acestui drum de acces. Primaria refuza sa ne elibereze Anexele 1 si 2 pe care le cere cadastristul. Mentionam ca din 1974 folosim acest drum pentru accesul la gradina si surorile nu ne-au creat niciodata probleme in privinta aceasta. Totusi, cumparatorul vrea clarificarea situatiei. Ce pot face?
Mama mea a achitat in 2020 un avans (120 euro) pentru o excursie in straintate. In timpul starii de urgenta, excursia a fost reprogramata pentru martie 2021. Acum am solicitat agentiei de turism o alta reprogramare sau anularea excuisiei, intrucat nu am reusit sa o programez pe mama pentru efectuarea vaccinului anticovid in timp utili, astfel incat sa se imunizeze pana la data plecarii. Agentia imi pretinde despagubiri de 174 euro. Precizez ca nu exista un contract de servicii turistice intre parti, doar chitanta de achitare a sumei de 120 euro. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Discuție Creditare firma
Daca o firma se imprumuta de la o persoana fizica, care este de fapt directorul ei, atunci contractul de imprumut se semneaza de director in calitate de imprumutat si tot de director in calitate si de creditor ?
Daca pe cartea de munca figurez incadrata la grupa I de munca pentru perioada 1980 - 2001 si conditii speciale 2001 - 2009, de ce, in decizia de pensionare, se mentioneaza un stagiu de 28 ani.... in conditii speciale de munca ? Este acelasi lucru ? Grupa I = conditii speciale de munca ?
Mai este obligatoriu sa trecem pe facturi numele si CNP celui care intocmeste factura?
Discuție Casa de marcat
Sunt producator de imbracaminte. In incinta firmei, am un depozit din care vand en-gros catre magazinele din tara(pers. juridice) cu aviz de insotire (format A4) si factura (plata facandu-se prin banca si, rareori, prin numerar la casieria firmei, situatie in care emit si chitanta) sau vand cu amanuntul, intocmind aviz de insotire (format A5) si eliberez clientului chitanta cu valoarea respectiva. Daca clientul nu are nevoie de chitanta, exemplarul cuvenit lui(albastru) il atasez avizului care ramane la contabilitate.Este corect cum procedez, sau trebuie sa-mi cumpar aparat de marcat electronic.
Este corect sa emit factura si catre persoane fizice, eliberand chitanta pentru contravaloarea produselor, astfel incat sa nu-mi mai trebuiasca casa electronica de marcat?
Discuție Drept de autor
Daca fac un filmulet publicitar pe care il distribui pe internet, trebuie sa platesc ceva autorului fondului muzical ales ?
Care este plafonul de casa aprobat in anul 2014 ?
Răspuns la discuția Indepartare turturi gheata
Cladirea in cauza apartine un firme care a inchiriat-o alteia.