Buna ziua! am semnat in septembrie anul trecut un contract nou cu cei de la Congaz si azi am sunat la ei sa ii intreb in ce stadiu este dosarul. Mi s-a spus ca dosarul este in Medgidia la Primarie si doar ce a iesit Certificatul de Urbanism si urmeaza sa se depuna Autorizatia de constructie, dupa care dosarul se intoarce la Congaz in Constanta si se depune Autorizatia de Initiere parca. Intrebarea mea este cat mai dureaza pana vin sa sparga strada ca totusi astept de mult timp...Va multumesc!
Buna ziua! Am depus la cadastru actele necesare pt schimbare de destinatie din bucatarie de vara in spatiu de locuit.. intrebarea mea este daca trebuie sa schimb si actul de proprietate ( pt ca acolo este trecuta bucatarie de vara) si intabularea.. si in cartea funciara trebuie sa schimb? si sper ca nu ma costa aceleasi preturi astronomice pe care le-am platit pana acum..:(:( va multumesc frumos!
Buna ziua! in urma unei mosteniri am primit un imobil ce a fost dezmembrat.. intrebarea mea este urmatoarea : in momentul in care m-am casatorit am ales comunitatea legala.. si anul acesta in septembrie se implineste un an de la oficierea casatoriei si vrem sa schimbam regimul in conventie matrimoniala.. care este pretul estmativ al unui astfel de act la Notar? pana in luna septembrie imobilul dezmembrat ( unul dintre loturile rezultate ) va fi trecut pe numele meu..in momentul in care schimbam regimul, vreau sa fie trecut si sotul pe actul casei.. atunci se vor schimba din nou actele? ( adica se va percepe acelasi onorariu la Notar de aproximativ 1300 lei? sau se va face doar o adaugare in actul casei a sotului si care este pretul estimativ al acestei schimbari? ) Va multumesc frumos! o zi buna!
Cand am completat actele la Starea Civila am ales comunitatea conventionala. Mai este nevoie sa facem un act de comunitate conventionala la Notar in momentul in care facem noile acte ale imobilului sau putem sa ne trecem direct pe amandoi chiar daca acela este bun propriu? Sau trebuie sa ducem vreun act de la Starea Civila la Notar in momentul in care incheiem actele? Multumesc frumos pentru raspuns! O zi frumoasa!
M-am casatorit pe 20 septembrie 2013 si acum 1 luna am facut dezlipire in 2 loturi a unui imobil pentru care aveam drept 3/4 inainte de casatorie prin mostenire. Dupa casatorie am facut dezlipirea si vrem ca lotul 1 sa fie pe numele amandurora. Cum putem sa facem pentru a nu face vanzare-cumparare de la mine catre sotul meu, pentru ca am inteles ca pretul este un procent din valoarea casei si este un pret cam piperat. Putem sa ne trecem amandoi pe actul nou al lotului 1, chiar daca imobilul a fost al meu prin mostenire inainte de casatorie? Va multumesc anticipat!!!
mi-au dat in scris si m-am dus la munca sa imi dea dar au zis ca nu au auzit de asa ceva si n-au de unde sa imi dea.. am rezolvat intre timp cu altcineva sa scoata.. multumesc frumos pt raspuns! O zi buna!
Buna ziua. sunt SGV in cadrul MAPN si vreau sa scot bani de la o banca..am intrat in concediu de crestere a copilului de pe data de 8.04.2014 si am fost la o banca, am completat adeverinta de venit la munca si am dus-o inapoi la banca.. apoi mi-au cerut niste documente si nu am inteles prea bine ce mi-au explicat in legatura cu norma de hrana si alte adeverinte de la munca pt concediul de crestere a copilului. la munca mi-au spus ca nu stiu ce sa imi dea si ma intrebam daca stie cineva strict ce documente sa cer de la munca. Va multumesc! o zi buna!
Buna ziua. sunt SGV in cadrul MAPN si vreau sa scot bani de la o banca..am intrat in concediu de crestere a copilului de pe data de 8.04.2014 si am fost la o banca, am completat adeverinta de venit la munca si am dus-o inapoi la banca.. apoi mi-au cerut niste documente si nu am inteles prea bine ce mi-au explicat in legatura cu norma de hrana si alte adeverinte de la munca pt concediul de crestere a copilului. la munca mi-au spus ca nu stiu ce sa imi dea si ma intrebam daca stie cineva strict ce documente sa cer de la munca. Va multumesc! o zi buna!