avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Dadioana

Activitate Dadioana

Răspuns la discuția Tichete de vacanta 2014
Sunt curioasa...daca tichetele se vor acorda unitatilor care angajeaza personal, in baza unui contract individual de munca....ce se intampla cu functionarii publici??? Cred ca la asta se referea si sabela prin intrebarea pusa.
Vom vedea ce anume se prevede exact si apoi vom putea trage concluzii.
ART. 152 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Daca Dvs. ati solicitat zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite, nu va incadrati in caz de suspendare a contractului individual de munca pentru "concediu parental".
Răspuns la discuția Angajare pensionar grad III
multumesc!
Răspuns la discuția Angajare pensionar grad III
Persoana in cauza a facut o cerere catre Casa de pensii prin care solicita incetarea pensiei. Dar eu, ca si angajator, pot sa inchei CIM in baza acestei simple cereri? Ma gandesc ca poate ar trebui sa imi aduca, stiu eu, decizia medicala prin care nu mai are grad de handicap, sau o instiintare de la Casa de pensii cu privire la incetarea acordarii pensiei....
Răspuns la discuția Angajare pensionar grad III
Pe ultima pagina a carnetului de munca era stampila de la Casa de pensii, care nu a fost observata la verificarea actelor de la dosar, intrucat pe noi ne interesau conditiile specifice de ocupare a postului.S-a verificat carnetul de munca, dar cine s-a uitat la ultima pagina??!!
Iar alte acte din care sa rezulte ca este pensionar nu existau la dosar, am aflat doar dupa sustinerea ultimei probe cand a fost admis pe post.
Ce fac in aceasta situatie?
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati

Am organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi - institutie publica. Dupa finalizarea acestuia, aflu ca unul dintre candidatii admisi la concurs este pensionar gradul III.
Persoana in cauza a facut demersurile pt.renuntarea la pensie. Insa problema mea este ce fac eu. In regulamentul de organizare a concursului am o exceptie prin care in termen de max.30 de zile lucratoare ii pot face contractul de munca.
Daca in acest termen nu imi face dovada incetarii pensiei, eu sunt obligata sa o angajez cu 4 ore?#-o Postul meu este de 8 ore si nu il pot face de 4 ore. Sau daca nu isi rezolva problema la Casa de pensii, poate intra urmatorul candidat admis?
Cum sa procedez? B-)
Răspuns la discuția Post vacant dupa pensionare?
Pentru a ocupa postul de consilier superior trebuie sa aveti cei 9 ani in specialitatea studiilor.
In anul 2015 aveti posibilitatea de a promova in grad principal. (dupa 3 ani vechime in gradul asistent.)
Răspuns la discuția Avansare in gradatie la bugetari
Da, este corect. Pt.ca asta este legislatia. Cel fara vechime va avea salariul mai mare decat celalalt. Frumos,nu?
Buna ziua,

Un functionar public lucreaza cu 1/2 norma in cadrul sindicatului, fara a avea functie de conducere sau drept de semnatura.(asistent manager)
Se poate invoca incompatibilitatea?
Multumesc
Răspuns la discuția Promovare in clasa
Din pacate nu puteti promova in clasa.
Singura varianta este sa dati concurs pe un post vacant cu studii superioare.