avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Activitate doiac

Activitate doiac

Buna ziua! Am facut succesiunea dupa tatal meu. Am renuntat la partea mea in favoarea fratelui, urmand ca si mama sa i dea partea tot lui.. In cazul autovehiculului au ramas mama si fratele meu, 50-50 si notarul a recomandat vanzare cumparare la un centru de acte auto sau la notariatul dansului. Am ales prima varianta dar primaria nu recunoaste actul de V-C pe motiv ca nu poti vinde 50% din masina. Cum este corect sa procedam?
Buna seara!
In parcarea unui magazin mi-am lasat masina vreo 4 ore, mai mult decat permitea regulamentul magazinului. Am gasit roata blocata. Am sunat la numarul afisat pe notificare si dispecerul a zis ca trimite un echipaj contra unei sume de bani. Am refuzat si m-am deblocat singura cand am vazut ca iese usor de pe roata. A doua zi am fost sa-l duc la sediul lor, nu am vrut sa ma acuze cumva de furt. Au refuzat sa-l primeasca si mi-au spus ca-mi fac plangere pentru distrugere. nu trebuia sa pun mana pe el. Cum ma pot apara in cazul acesta? Am pastrat blocatorul, este perfect functional.
Buna ziua! Am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. Executorul intarzie mereu virarea banilor in contul minorului pe motiv ca banii nu sunt virati de la angajator. Contabilul societatii mi-a confirmat ca banii sunt virati la timp, m-am saturat sa astept banii o data la 2 luni, e cam neserios. Exista vreo solutie in aceasta problema? Daca schimb executorul trebuie facut un alt dosar?
Multumesc frumos!

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Mergeti la judecatorie la biroul de executari civile cu hotararea definitiva si veti fi indrumat .

În urma unei cereri privind emiterea unui ordin de protecție, această a fost respinsă si trebuie sa plătesc cheltuieli judiciare avansate de stat reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu pt pârât. Se plătește la Anaf sau în contul avocatului....trebuie să-l caut eu....există termen de plata? Multumesc anticipat!
Discuție Anvelopare bloc
In 2008 cand m-am mutat in casa noua mi-am izolat termic apartamentul, pe exterior, cu polistiren de 5 cm, asa era pe vremea aceea. Zilele trecute m-a anuntat administratia blocului ca la anul urmeaza sa se izoleze tot blocul cu fonduri europene, iar toata munca mea va fi data jos. Intrebare....sunt obligata sa dau jos toata tencuiala? pot fi amendata daca refuz? as putea sa mai pun 5 cm polistiren sa fie totul la acelasi nivel?...tin foarte mult la lucrare caci a fost foarte bine facuta.
Multumesc anticipat!