avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate adriamia

Activitate adriamia

7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
@adriandumitriu: Din cauza unor astfel de raspunsuri "amabile" si "pertinente" prefer sa nu mai intreb nimic.
Vecinii au plantat un copac la aprox 2 m de bloc. Eu sunt la et 1, copacul a crescut spre bloc si ramurile se intind acum in balconul meu, care nu e inchis pentru ca am flori. Stiu ca am dreptul sa le tai pe cele din balcon, si vreau sa le tai (mizerie, lipsa lumina, plus ca pot intra si hotii in balcon).
Am gasit urmatorul articol de lege: (3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
Sunt ingrijorata de problema cu hotii, pentru ca ramurile sunt groase si pot sustine o persoana de 50 kg. Cum am dreptul sa le tai? La marginea balconului sau un pic in afara, ex 20 cm in jurul balconului? Exista vreo lege unde scrie mai clar? Multumesc!
Sunt parti comune in plafon care afecteaza si apt de deasupra si pe cel de dedesubt. Ex cabluri electrice, stiu un caz concret in care cea de deasupra a tocmit un vecin sa o lege fraudulos la ramificatia vecinilor de sub, sincer ideea era ca ambilor nu le convenea natia vecinilor de sub. Acestia au platit mult o perioada, pana si-au dat seama ca ceva nu era in regula (dupa bormasina auzita aproape 1 an). Cu electricitatea a fost mai usor: se poate intrerupe de la tabloul din apartament. Evident, hoata a reclamat peste tot ca cei de jos i-au taiat curentul. Singura solutie a fost din pacate o noua instalatie, pentru ca suntem intr-o tara in care hotii, talharii etc au si puterea judecatoreasca la discretia lor.

latka a scris:

Da, am citit-o., dvs ati inteles ca e ingropata in plafon ? :) Cum s-ar putea scurge ?!
De unde ati inteles dvs. ca prin plafon nu inseamna sa strapunga plafonul si apoi sa intre lateral (prin peretele apartamentului de jos) in conducta parte comuna ?
Eu am locuit vreo 18 ani intr-un astfel de apartament, cu o astfel de scurgere.

mexu a scris:

tov avocat, nu faceti sofisme! omul insoteste cainele pt ca cainele (cacofonie intentionata) nu poate comanda butoanele liftului. dar omul are doar rol de liftier si in lipsa cainelui multe din aceste curse cu liftul nu ar fi efectuate. adica, chiar daca omul face actiunea, o face, de cele mai multe ori, numai pt usurarea cainelui. e drept ca in unele ocazii omul poate combina iesirea cainelui cu iesirea la magazin, plimbare, etc. cainele este driverul costului cu liftul in majoritatea cazurilor cand este pasager, ceva ce nici tovarasii din parlament nu vor sa inteleaga probabil din motive electorale. cum numarul de caini din blocuri incepe sa fie mai mare decat cel de copii o legiferare corecta le-ar afecta baza electorala.

Sunt multi, din pacate, pe care capul doar la atat ii duce: "animalele ofera prietenie neconditionata, oamenii nu", sau: "nu costa sa tii animal de companie, care ofera atat de mult". Intelegeti ca oamenii astia au o problema de integrare in viata reala si v-ar face bine sa nu transformati problema lor intr-o problema a dvs, ca vor profita si tot dvs picati prost. Concentrati-va pe problema concreta: cainele NU poate deranja toti vecinii in orele de liniste, ca doar nu e cainele tuturor. Daca face mizerie in lift si vecinul dvs nu o curata, aveti "munitie" in plus.
Legile nu sunt asa doar in Romania. Au fost facute fara sa ia in considerare reaua vointa a multora. In multe tari din lumea asta, asa cum stim toti foarte bine, casele de vacanta sunt vanate de unii pentru a pune mana pe ele. In alte tari e si mai rau cu evacuarea. In Romania macar avem ceva experienta, iar legea nu da 100% drepturi celor care fura case.
Nu ar trebui sa se declanseze, dar se declanseaza mereu. Mie imi pornea din senin dupa ce foloseam deodorant sau parfum, care nu erau uscate deja, iar prin miscarea in incapere aduceam si particulele langa detector. Pornea si cand stergeam suprafetele de sub cu servetele umede. Da, nu ar trebui, dar pentru ca ar trebui sa detecteze CO si nici pomeneala de asa ceva, detecteaza toti aerosoliii posibili, inclusiv mirosul de excremente de pisica, asa cum corect a remarcat un proprietar de animale. Asa-zisii senzori sunt niste chestii ieftine care fac diferenta intre aer si restul. In afara de calitatea necorespunzatoare, mai sunt si montate prost. Cate firme respecta distanta minima fata de centrala? Va spun eu, niciuna. La mine e montat la 30 cm de centrala, deasupra ei. Total aiurea si nu am ce sa fac, pentru ca firma e "autorizata". Cu incompetenti cu tot.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenzile in Germania si Austria vin obligatoriu cu dovada (poza si nr masinii), prin posta, se specifica ce anume s-a incalcat, ex viteza a fost de 67 km/h in zona cu limita de 50, etc. Va spun pentru ca locuiesc in Germania si am avut amenzi de viteza, eu si multi altii. Fara poza si explicatie nu exista astfel de solicitari. De asemenea, in scrisoare mi se solicita sa confirm daca eu sunt persoana din poza sau era altcineva, pentru ca politia nu are pozele celor cu CI sau pasapoarte straine. Subliniez: nu se cere sa comunic date personale de niciun fel, ex numar CI sau altele. Adresa o au deja. Sa stiti ca emailul are validitate juridica si in Germania, si in Austria. Daca aveti indoieli, justificate as zice, adresati o solicitare scrisa pe email entitatii respective. Exista formulare online pe care le puteti completa. V-as mai zice ca niciodata, absolut niciodata, nu am primit amenda in engleza, Germania nu doreste sa foloseasca nicio alta limba. Cred totusi ca ar fi corect sa cautati pe google orasul sectiei de politie si sa ii contactati printr-un formular, eventual cu un scan al scrisorii atasat. NB: veti primi prompt un raspuns, dureaza cateva zile, dar primiti sigur. Nu ca in Romania... In plus, va zic din experienta mea personala: la telefon nu mi s-a intamplat niciodata sa nu raspunda cineva. Ok, eu acum folosesc germana si am observat ca se simt si mai usurati sa vorbeasca in limba lor (engleza multora nu e prea ok), dar in vest angajatii publici nu se dau niciodata disparuti in timpul serviciului.
Ultima dvs fraza suna de parca aveti o problema cu oamenii de afaceri de nationalitate straina, dar nu aveti nimic contra inmultirii fara numar a celor care nu sunt oameni. Ce daca oamenii de afaceri sunt straini?
In vestul Europei nu se arunca pe banii proprietarului. Presupuneti de la 2000 km distanta. Eu stau aici si va zic: proprietarul are LEGAL dreptul sa amane 2 saptamani returnarea depozitului, iar daca exista bunuri "uitate", se cheama gunoierii contra cost si se scade suma din depozit. Evident: proprietarul returneaza restul, nu tot. Sper ca acum intelegeti ca legile din vest sunt mai clare ca cele din Romania. Nici in vest nu sunt perfecte, dar situatii simple de acest gen sunt clarificate imediat. In caz ca ati dori sa ma contraziceti, va zic ca eu stau in vest din 2011.

w_v_w_v a scris:

In vestul Europei se arunca lucrurile pe banii tai ca si la noi. De unde sa ii opresti bani daca ala nu plateste 3, 4 5 luni? Din ce sa mai opresti.

Daca ai ghinion si mai si moare chirasul mai stai si pana obtii ordin judecatoresc adica cam 3 luni pana se numeste un executor si iti da cheia si spune ai tot ce gasesti inauntru.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altă lacuna in legislatia romaneasca. In vestul Europei, resturile fostilor chiriasi se aruncă pe costul lor (se scade suma din depozit). Chiar nu există nimic in lege despre evacuarea unor astfel de gunoaie?