avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate adriamia

Activitate adriamia

Nu ar trebui sa se declanseze, dar se declanseaza mereu. Mie imi pornea din senin dupa ce foloseam deodorant sau parfum, care nu erau uscate deja, iar prin miscarea in incapere aduceam si particulele langa detector. Pornea si cand stergeam suprafetele de sub cu servetele umede. Da, nu ar trebui, dar pentru ca ar trebui sa detecteze CO si nici pomeneala de asa ceva, detecteaza toti aerosoliii posibili, inclusiv mirosul de excremente de pisica, asa cum corect a remarcat un proprietar de animale. Asa-zisii senzori sunt niste chestii ieftine care fac diferenta intre aer si restul. In afara de calitatea necorespunzatoare, mai sunt si montate prost. Cate firme respecta distanta minima fata de centrala? Va spun eu, niciuna. La mine e montat la 30 cm de centrala, deasupra ei. Total aiurea si nu am ce sa fac, pentru ca firma e "autorizata". Cu incompetenti cu tot.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenzile in Germania si Austria vin obligatoriu cu dovada (poza si nr masinii), prin posta, se specifica ce anume s-a incalcat, ex viteza a fost de 67 km/h in zona cu limita de 50, etc. Va spun pentru ca locuiesc in Germania si am avut amenzi de viteza, eu si multi altii. Fara poza si explicatie nu exista astfel de solicitari. De asemenea, in scrisoare mi se solicita sa confirm daca eu sunt persoana din poza sau era altcineva, pentru ca politia nu are pozele celor cu CI sau pasapoarte straine. Subliniez: nu se cere sa comunic date personale de niciun fel, ex numar CI sau altele. Adresa o au deja. Sa stiti ca emailul are validitate juridica si in Germania, si in Austria. Daca aveti indoieli, justificate as zice, adresati o solicitare scrisa pe email entitatii respective. Exista formulare online pe care le puteti completa. V-as mai zice ca niciodata, absolut niciodata, nu am primit amenda in engleza, Germania nu doreste sa foloseasca nicio alta limba. Cred totusi ca ar fi corect sa cautati pe google orasul sectiei de politie si sa ii contactati printr-un formular, eventual cu un scan al scrisorii atasat. NB: veti primi prompt un raspuns, dureaza cateva zile, dar primiti sigur. Nu ca in Romania... In plus, va zic din experienta mea personala: la telefon nu mi s-a intamplat niciodata sa nu raspunda cineva. Ok, eu acum folosesc germana si am observat ca se simt si mai usurati sa vorbeasca in limba lor (engleza multora nu e prea ok), dar in vest angajatii publici nu se dau niciodata disparuti in timpul serviciului.
Ultima dvs fraza suna de parca aveti o problema cu oamenii de afaceri de nationalitate straina, dar nu aveti nimic contra inmultirii fara numar a celor care nu sunt oameni. Ce daca oamenii de afaceri sunt straini?
In vestul Europei nu se arunca pe banii proprietarului. Presupuneti de la 2000 km distanta. Eu stau aici si va zic: proprietarul are LEGAL dreptul sa amane 2 saptamani returnarea depozitului, iar daca exista bunuri "uitate", se cheama gunoierii contra cost si se scade suma din depozit. Evident: proprietarul returneaza restul, nu tot. Sper ca acum intelegeti ca legile din vest sunt mai clare ca cele din Romania. Nici in vest nu sunt perfecte, dar situatii simple de acest gen sunt clarificate imediat. In caz ca ati dori sa ma contraziceti, va zic ca eu stau in vest din 2011.

w_v_w_v a scris:

In vestul Europei se arunca lucrurile pe banii tai ca si la noi. De unde sa ii opresti bani daca ala nu plateste 3, 4 5 luni? Din ce sa mai opresti.

Daca ai ghinion si mai si moare chirasul mai stai si pana obtii ordin judecatoresc adica cam 3 luni pana se numeste un executor si iti da cheia si spune ai tot ce gasesti inauntru.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altă lacuna in legislatia romaneasca. In vestul Europei, resturile fostilor chiriasi se aruncă pe costul lor (se scade suma din depozit). Chiar nu există nimic in lege despre evacuarea unor astfel de gunoaie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca refuza sa se explice pentru ca intuiesc ca au o mare parte din vina... succes va urez! De la bancomat teoretic pot fi scosi doar cu PIN-ul cardului, din contul dvs direct. Nu stiu daca puteti vedea ceva gen ATM in extrasul de cont, la mine se poate. In cazul asta, Raiffeisen sunt buni de plata, daca refuza sa discute nu sunt disculpati.

theo jean a scris:

Atunci cum au fost scosi banii din bancomat? Nimeni din cadrul bancii nu vrea sa stea de vb cu mine...

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cont la alta banca, la care folosesc un PIN doar de mine stiut. Lipsa de securizare de la Raiffeisen a fost unul din motivele pentru care mi-am inchis contul la ei si nu intentionez sa deschid altul vreodata.
In afara de BNR, cred ca si oamenii ar trebui constientizati si educati sa refuze sa accepte o astfel de lipsa de securitate. Lipsa de clienti i-ar durea la buzunar.


andrei2005 a scris:

Da, stiu de care banca portocalie e vorba... Le-am sesizat de "N" ori sa faca "opt in" nu "opt out", adica sa nu memoreze datele in telefon - de fapt devise-ul, adica telefonul - decat daca cer eu prin bifarea casutei, nu implicit.
Nu le pasa, de ani de zile este asa.
Cred ca numai BNR ar putea sa impuna acest lucru, fiind vorba de securizarea informatiilor...

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca si in vest tot singuri ne aparam. In Germania nici macar nu exista protectia consumatorului. Judecand dupa stirile din Romania pe care le vad, ex femeia de abia 30 ani care a fost inselata cu fals sms imitand posta, fiindu-i furati astfel bani din cont, in Romania naivitatea e imensa la varste la care nu ar trebui. Imi pare rau dar asta e. Din pacate romanii sunt tampiti cu televizorul, cum se zice. Li se spune ca banca are resposabilitate in alte tari, jurnalistii respectivi habar neavand ce zic. Problema cu Raifassen e alta. Am avut si eu cont la ei si l-am inchis. Definitiv. E una din bancile din Romania in care nu am incredere deloc, pentru ca securitate nix, fairness nix, taxe mari pentru orice, angajati grosolani si fara training. De aceea nu mi se pare acceptabil sa fie blocat tokenul, si ma gandesc ca s-ar putea merge pe asta, in fond e circumstanta atenuanta.
NB: am primit si eu un astfel de sms acum o luna. Imita DHL (posta germana). Am suspectat imediat ceva, desi germana era perfecta, pentru ca nr era francez si linkul mi s-a parut ciudat. Eu am peste 50 si nu le-a mers.

ibn a scris:

In Romania postdecembrista este necesar sa va aparati singur. Si eu sunt client Raiff de peste 20 ani si pot spune ca nu mi s-a luat o centima din cont fara aprobarea mea. Cu multi ani in urma primeam si eu asa ceva si dupa ce ii dopam cu date fake, trimiteam e-mail-ul la banca pentru informare. Aplicatia Smart token trebuie sa fie actualizata caci altfel nu functioneaza smart mobile. Autentificarea cu amprenta nu trebuie sa lipseasca. Apoi plecand de la adevarul ca nimeni nu poate lua mai mult decat am, mi-am facut un cont cu care ies pe net si plati online, si care costa 5lei/luna, o suma modica pentru siguranta mea. Astfel expunerea este minima, fiindca nici nu dau nimanui datele cardului. Contul cu card in care primesc veniturile si are si descoperit ramane intact, doar pentru numerar de la bancomatele din interiorul bancii. Si nu uitati ca din smart mobile se poate dezactiva cardul. Sigur la dumneavoastra plata s-a facut dupa ce ati tastat datele cardului cu pricina. Cel mai bine este sa nu salvati datele cardului in aplicatii de shopping. Succes!

11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti sigura ca daca va duceti la superiori, o sa le pese? In sensul bun, ma refer. Eu am 2 experiente de genul acesta, in ambele eu am fost scoasa vinovata. Ca urmare, cand am fost a 3a oara intr-o situatie de bullying, nu am spus nimic si mi-am cautat alt job urgent. Am avut noroc si am gasit, unul unde bullying-ul nu exista. Bullying-ul, trebuie sa intelegeti, nu apare oriunde, de nicaieri. E parte a culturii companiei si de cele mai multe ori, sefii ori il incurajeaza, ori se fac ca nu vad. In asa conditii, daca pot, eu nu as lucra...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu locuiesc in Germania si am fost trecuta cu 1 persoana pentru stiau ca am de unde plati, desi nu vin acolo decat in concedii. Consumul "mare" de apa e dupa ei mai mult de 3 mc pe luna, dupa mine asta e limita pentru cine face dus cel mult 1 data/saptamana. Ce nu v-au zis e ca trebuie declaratie pe proprie raspundere ca locuiti doar 2 in acel apartament. E posibil ca ei sa se acopere cu o hartie care descrie acel asa-zis consum mare de apa si desconsidera cele minim 15 zile pe luna, care pot fi de altfel dovedite si cu citirea contoarelor de electricitate si gaz, pe care e evident ca nu au vrut sa o faca. Vor bani in plus, iar eu va zic ca nu ii pot recupera decat prin judecata. Exista o lege din 2022 care da dreptul unui astfel de comitet (care poate fi constituit si din oameni certati cu legea) sa incalce legea, deci sa fie practic stat in stat. Mie mi-au facut asta pentru ca ma invidiaza (ce vecini minunati am!) si pentru ca sunt oameni putin spus de proasta calitate. Niste oameni normali si corecti nu fac asa ceva fara sa va anunte, deci o sa refuze cu obstinatie sa dea un ban nemeritat inapoi. Eu le-am trimis adeverinta prin posta. cu nr de trimitere. Au mai aruncat altele inmanate la gunoi, prin posta teoretic nu o pot refuza.