avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate StefBoji

Activitate StefBoji

Răspuns la discuția Calculare pensie
Exista o pagina (nu stiu daca pot scrie aici linkul spre ea) unde introduci singur datele din carnetul de munca ( completezi luna de luna) si venitul conform adeverintelor de la angajator. Eu asa mi-am calculat aproximativ corect suma.
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Multumesc pentru raspunsul dvs prompt. Deci e vorba doar de o suspendare a platii pensiei stabilite prin decizie.
Inteleg ca procentul de penalizare nu va fi actualizat, chiar daca scade numarul de luni pana la limita de varsta.
Acum am si decizia, emisa pe 12 decembrie - deci nu in ultimele zile ale lunii.
La Casa de Pensii mi s-a spus ca banii ii voi primi la sfarsitul lunii februarie :stunned: ca nu le merge nu stiu ce program.
Credeti ca este utila o cerere de audienta?
Stiu ca nimeni nu poate fi tras la raspundere, dar daca eu as fi avut contract cu casa de pensii si nu as fi platit luni de zile contributia, din lipsa de bani, as fi fost scutita de majorari si penalizari?
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Buna ziua,
Daca un om care s-a pensionat anticipat isi gaseste loc de munca cu C.I.M. pe perioada determinata, poate renunta la pensia anticipata? Poate cere apoi o alta decizie de pensionare tot anticipata? Este prevazut aceasta speta in legea pensiilor?
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Deci daca este incheiat/semnat pe data de 20 decembrie pentru anul 2014 e OK?
La alta administratie a fost acum doi ani obligatorie prezenta proprietarului in fata inspectorului :|.
Răspuns la discuția Statut de pensionar
@ D.nul Georgeserban
1. Poti avea si statut de angajat si de pensionar.
2. Dosarul este depus la Casa de Pensii pentru a putea obtine o suma de bani stabilita in baza legii.
3. Nu am ce decizie sa prezint angajatorului, odata ce am implinit varsta legala de pensionare, contractul meu individual de munca inceteaza de drept. Pentru continuarea activitatii trebuie incheiat un alt CIM.
Buba ziua,
Vreau sa inchiriez dupa 1 ianuarie un apartament (pentru activitatea firmei), am intocmit contractul deja, dar proprietarul pleaca din tara dupa Anul Nou pentru o perioada mai mare de timp. Intrucat pentru declararea la Adm. Fin. este obligatorie prezenta lui (fara sa ne complicam cu procura etc. ) exista vreun impediment legal in a merge cu o saptamana inainte sa-l inregistram? Va intreb pentru ca de acolo mi s-a spus ca nu se poate face asta decat dupa 1 ianuarie.
Răspuns la discuția Statut de pensionar
Multumesc pentru raspuns. Logic, asa am gandit si eu.
Incetarea C.I.M. initial a avut loc la data implinirii varstei, conform legislatiei in vigoare (cu decizie de lichidare etc.). Problema era ca am incheiat apoi contract part time la aceeasi firma (cu transmitere in Revisal), ca pensionar, iar in declaratia 112 figurez la categoria pensionar si nu stiam daca a fost corect.
Buna ziua,
Ma intereseaza ce statut am din momentul implinirii varstei legale de pensionare, pana la data emiterii deciziei de pensie (dosarul fiind depus la Casa de Pensii in ziua implinirii varstei). Pot fi considerat deja pensionar sau persoana activa? In cazul angajarii cu C.I.M. cu timp partial la un S.R.L. mi se va retine contributia pentru somaj (pensionarilor nu li se retine aceasta contributie)?
radubr a scris:

... Dar pentru cei care vor ieși in 2013 cum se va calcula pensia? Dupa care lege,titlu, articol?

Intrucat legea este in vigoare si mai sunt putine zile din anul 2013 eu nu inteleg intrebarea. Poate voiati sa ziceti 2014.