avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate dodoambra

Activitate dodoambra

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"S-au băgat românii, guvernul și au distrus și Cardul Revolut.
Autoritatile române in incompetenta lor distrug tot sau compromit tot ce a existat bun."

E ca si cand ai spune ca s-a bagat guvernul si pedepseste pe cei care conduc cu droguri... au stricat ceva bun...
Nu, Au luat in vizor evazionistii !!!!
Răspuns la discuția Urmarit la locul de munca


Cornel Vasile a scris:


Potrivit GDPR, consimțământul nu este necesar dacă supravegherea video la locul de muncă este justificată de interese legitime, cum ar fi securitatea, insa angajatorul trebuie să informeze angajații și să respecte alte cerințe legale.

Pai sigur a fost informat de existenta camerelor de supraveghere, ca altfel de unde stia de existenta lor si cine le supravegheaza.
Răspuns la discuția Victima frauda Telegram
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Bia12345@ a scris:

Victima frauda telegram
Au spus ca nu se poate si ca trebuie sa mai adaug pe cont 2050 lei, pentru a retrage toata suma depusa am acceptat. Intrebarea este , se mai pot recupera banii ? Si ce am de facut in continuare
Multumesc

Da, puteti, daca mai adaugati inca 5000 lei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai cum este atac la persoana? Nu credeti ca singurul mod in care sa fii scutit de dreptul la vot este sa primesti o interdictie hotarata de un judecator? ( poate fi pe motiv penal sau medical )


florinm. a scris:



Sanda30 a scris:

...Si daca nu se rezolva vreau sa fac publica înregistrarea...

Sub nicio formă să nu faceți publică înregistrarea. Că mergeți cu ea la inspectorat sau, eventual, în instanța de judecată e una, dar publicarea ei este cu totul altceva și nu cred că vă este permis așa ceva. Justiția se făcea în piața publică în Evul Mediu, iar de atunci regulile s-au cam schimbat...

De aia televiziunile publica inregistrari facute ( poate aproape ilegal) de autoritati sau diverse camere de supraveghere de pe strada si fac justitie publica. Pentru unii se poate....
Caz concret. Cumparatorul a primit finantare de la banca. La notar s-au prezentat vanzatorul, cumparatorul si BANCA !!! ( reprezentantul bancii) Toate actele au fost perfectate intre cele 3 parti. Sa fcut contractul de vanzare si concomitent si cel de ipoteca.


Szekely Barna a scris:

Orice card expira la maxim 3 ani.

In august 2024 mi sa reinoit cardul se credit la Raffeisen cu scadenta 08,2029 .... rezulta valabilitate 5 ani
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


BogdanGri a scris:

Buna ziua

Aproape toate cardurile de cumparaturi au si un comision anual de administrare, indiferent daca le folositi sau nu.

Va contrazic. Cardurile de cumparaturi nu au comisioane. Ele in principiu se retin de la vanzatori. Eu am de la 3 banci carduri de cumparaturi si nici una nu e grevata de comisioane de iadministrare. Alta e situatia cardurilor de debit care au sau pot sa nu aiba comisioane de administrare. Oricum mi se pare enorm comisionul. La cardurile de debit este intre 1,5 si 5 lei/luna depinde de banca
Răspuns la discuția Calcul impozit casa la primarie
Nu ete luata de la notari. Valoarea unei constructii se stabileste pe baza unui pret pe mp desfasurat construit. Pretul pe mp il stabileste in sedinta de consiliu local . Cum am scris mai sus.,acestia impart localitatea in zone si stabilesc un pret/mp si inmultesc cu suprafata din proiect sau releveu. De aici, guvernul stabileste un procent de impozit pentru tipuri diferite de constructii. Primariile pot sa majoreze sau nu aceste cote. Legiuitorul le-a permis. De exemplu, unde stau eu pretul pe mp este de 3600 lei ( o casa de 100mp va valora 360.000 lei -72.000 euro) Se aplica un procent de impozit intre 0,1-0,3% sa zicem media 0,2% ... Asta inseamna 360 pana la 1080 lei in functie de primarie.
Răspuns la discuția Calcul impozit casa la primarie
Impozitul pentru case de locuit nu se stabileste in functie de cat a costat constuctia ei. Este stabilita in functie de mp si zona in care a fost constuita ( deja aici se exclude costul constructiei) . Consiliul local imparte localitatea in zone si stabileste pentru fiecare zona un pret pe mp. Impozitul nu va fi aceasi pentru o casa in centrul Clujului sau aceasi casa construita intr-un sat oarecare dintr-o zona neatractiva. La firme este altceva. Se ia in calcul valoarea de construire , tinand cont ca valoarea este atestata in evidentele contabile sau daca nu a fost construita de ea, se face o reevaluare la fiecare 5 ani cu un evaluator atestat care tine seama atat de starea cladirii cat si de zona in care se afla.