avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate dodoambra

Activitate dodoambra

Caz concret. Cumparatorul a primit finantare de la banca. La notar s-au prezentat vanzatorul, cumparatorul si BANCA !!! ( reprezentantul bancii) Toate actele au fost perfectate intre cele 3 parti. Sa fcut contractul de vanzare si concomitent si cel de ipoteca.

Szekely Barna a scris:

Orice card expira la maxim 3 ani.

In august 2024 mi sa reinoit cardul se credit la Raffeisen cu scadenta 08,2029 .... rezulta valabilitate 5 ani
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Aproape toate cardurile de cumparaturi au si un comision anual de administrare, indiferent daca le folositi sau nu.

Va contrazic. Cardurile de cumparaturi nu au comisioane. Ele in principiu se retin de la vanzatori. Eu am de la 3 banci carduri de cumparaturi si nici una nu e grevata de comisioane de iadministrare. Alta e situatia cardurilor de debit care au sau pot sa nu aiba comisioane de administrare. Oricum mi se pare enorm comisionul. La cardurile de debit este intre 1,5 si 5 lei/luna depinde de banca
Răspuns la discuția Calcul impozit casa la primarie
Nu ete luata de la notari. Valoarea unei constructii se stabileste pe baza unui pret pe mp desfasurat construit. Pretul pe mp il stabileste in sedinta de consiliu local . Cum am scris mai sus.,acestia impart localitatea in zone si stabilesc un pret/mp si inmultesc cu suprafata din proiect sau releveu. De aici, guvernul stabileste un procent de impozit pentru tipuri diferite de constructii. Primariile pot sa majoreze sau nu aceste cote. Legiuitorul le-a permis. De exemplu, unde stau eu pretul pe mp este de 3600 lei ( o casa de 100mp va valora 360.000 lei -72.000 euro) Se aplica un procent de impozit intre 0,1-0,3% sa zicem media 0,2% ... Asta inseamna 360 pana la 1080 lei in functie de primarie.
Răspuns la discuția Calcul impozit casa la primarie
Impozitul pentru case de locuit nu se stabileste in functie de cat a costat constuctia ei. Este stabilita in functie de mp si zona in care a fost constuita ( deja aici se exclude costul constructiei) . Consiliul local imparte localitatea in zone si stabileste pentru fiecare zona un pret pe mp. Impozitul nu va fi aceasi pentru o casa in centrul Clujului sau aceasi casa construita intr-un sat oarecare dintr-o zona neatractiva. La firme este altceva. Se ia in calcul valoarea de construire , tinand cont ca valoarea este atestata in evidentele contabile sau daca nu a fost construita de ea, se face o reevaluare la fiecare 5 ani cu un evaluator atestat care tine seama atat de starea cladirii cat si de zona in care se afla.
Cand inchiriezi o masina, nu se face o asigurare?

Szekely Barna a scris:

Chiar daca nu ați primit factura din august, pe următorul apar 2 coduri de bare.

Nu a primit din august nici o factura !!! nu doar pe cea din august. Deci ce cod de bare si restante vorbiti

gi-jane2 a scris:

Si daca vreti sa le dați banii surorilor e de durata pana radiati sarcina din cf. Trebuie sa fie moștenitoare* sa dezbateti succesiunea dupa tata sau sa faceti supliment dacă ați dezbatut deja și sa impartiti sulta în cati copii sunteti, le dați partea lor) ca să va poata da declaratie ca au primit banii

Pai surorile au primit sulta, ce sa le mai dea ?
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cristian radu1 a scris:

figurează o datorie de 670 pentru fondul de reparatii,vorbind cu administratorul mi.a spus că această datorie nu se trece în aceea adeverință și trebuie să plătesc eu acea datorie

Pai la fondul de reparatii toata lumea contribuie. Dumneavoastra ca nou locatar trebuie sa aveti si dumneavoastra o contributie la fondul de reparatii

mihai_gheorghiu a scris:

E un perete de BCA in care a curs apă mai bine de o săptămână. Cu tot respectul, dar înseamnă că nu știți ce e BCA și cum se comportă la infiltrații grave ca aceasta.

BCA se comporta bine la apa. Am avut la o casa in constructie zidurile din BCA fara acoperis 6 luni ( din noiembrie pana in mai anul urmator) A nins si ploat peste el. Nu a avut nici o problema. E mai problematica caramida care e poroasa. Ca orice alte materiale de zidarie si BCA-ul absoarbe apa, dar cu o viteza mult mai mica. Interactiunea cu apa pe termen scurt este insesizabila, dupa uscare, materialul revenind la proprietatile termoizolatoare initiale.