avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate liviuslaslau

Activitate liviuslaslau

Răspuns la discuția Acte masini
Cel mai bun răspuns o sa-l primiți de la Serviciul Înmatriculări. In principiu, treaba e simpla: de la proprietarul care e trecut pe CIV și pana la Dvs inclusiv, trebuie sa existe actele de dobândire a mașinii. Adică, contracte de vânzare cumpărare in cazul tranzactiei între persoane fizice sau factura, in cazul tranzacției între o persoana juridică și una fizica. Pe urma, vânzătorul sau vânzătorii (depinde prin câte mâini a trecut mașina), trebuie sa dea cumpărătorului certificatele emise de DTL din primăria unde își au domiciliul, prin care sa ateste ca nu au datorii. Pe urma se merge la Înmatriculări și se radiază, respectiv înmatriculează mașina.
In cazul in care nu dispuneți de aceste acte și faceți dovada ca sunteți cumpărător de buna credință, va puteți adresa instanței de judecată, care va dispune radierea mașinii, urmând ca Dvs, in baza sentinței sa inmatriculati mașina.
Răspuns la discuția Suspendare carnet
Puteți contesta in instanța măsura luată de Politie, întrucât nu este corecta. Asta in situația in care fapta descrisă de Dvs corespunde descrierii expuse.
Răspuns la discuția Neplata salariului
Angajatorul are obligația sa va plătească salariul integral, fără nici un fel de reținere. Dacă Dvs ați prejudiciat firma in vreun fel, atunci angajatorul va trebui sa demareze procedurile legale prevăzute in Codul Muncii pentru recuperarea prejudiciului. Dacă nu va plătește drepturile salariale, puteți sa deschideți acțiune in instanța, aceasta acțiune fiind scutita de taxa de timbru, fiind litigiu de munca.
Răspuns la discuția Recuperare bani dati ca imprumut
Dacă nu ați făcut un contract de împrumut, nu prea aveți posibilitatea sa va recuperați banii. Simpla depunere a unor sume de bani intr-un cont nu echivalează cu faptul ca i-ați împrumutat bani. Poate se susțină ca, depunerea banilor era o datorie mai veche a Dvs către ea. Încercați sa o determinați sa semneze un contract pe întreaga suma de bani pe care v-o datorează.
Răspuns la discuția Deviz dauna asigurator
De asemenea, pentru a evita un litigiu, care va costa bani și timp, aveți posibilitatea sa va adresați Autoritatii de Supraveghere Financiară (www. asf.ro) care va rezolva problema urgent și fără nici un cost.
Răspuns la discuția Deviz dauna asigurator
Nu aveți de ce sa cereți devizul asiguratorului. Asiguratorul este constatatorul daunei, nu evaluatorul ei in bani. Cu alte cuvinte, cu nota de constatare, puteți merge in ORICARE unitate service autorizată, care sa va repare mașina. In baza devizului de reparație, service-ul emite factura, iar aici sunt doua posibilități: ori service-ul își recuperează banii de la asigurator, ori Dvs plătiți service-unui, iar devizul, factura și cererea de despăgubire le veți depune la asigurator, care are obligația sa va despăgubească in termen de 10 zile de la data depunerii cererii de despăgubire, dacă dauna este pe RCA. Exista situatia când valoarea reparației depășește valoarea mașinii. In aceasta situație, asiguratorul despăgubește 80% din valoarea mașinii (calculata in funcție de anul de fabricație, starea de întreținere, nr km, etc), urmând ca Dvs sa vindeți epava. Atenție la tertipurile asiguratorului ( de ex.: de a va convinge sa reparați mașina numai la un anumit service, altfel nu va despăgubește). Orice vi se pare in neregula, solicitați sa vi se comunice in scris. Dacă asiguratorul ezita, înseamnă ca nu e ok. Atenție la ce acte semnați. Succes!
Am cazut de acord ambele parti, iar cererea am facut-o eu pentru a sta la baza incheierii CIM
Buna ziua,

Am lucrat la o societate cu care mi-am incheiat relatiile de munca in luna februarie 2016, in baza art. 55, lit.b - Codul Muncii. In luna mai 2016 am primit o conventie si o adresa prin care eram anuntat ca trebuie sa achit contravaloarea cursurilor de formare profesionala in termen de 15 zile de la primirea acestor documente.
Va rog sa ma ajutati un raspuns in ceea ce priveste obligativitatea mea de a returna acesti bani, avand in vedere litera din Codul Muncii in baza careia mi-am incetat relatiile de munca. Mentionez faptul ca, am semnat acte aditionale de formare profesionala prin care ma obligam sa nu initiez incetarea CIM pentru o perioada de 2 ani de la absolvirea cursurilor.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Regimul vamal
Va multumesc pentru raspuns. Daca livrarea s-a facut DDP nu trebuia sa achite chinezul toate taxele in Rotterdam? Cum a plecat marfa din port pe TIR daca nu erau achitate toate taxele?
Discuție Regimul vamal
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
China livreaza marfa catre Romania. Factura fiscala este facuta de chinez catre roman. Conditia de livrare este DDP Bucuresti. Marfa intra in UE prin Rotterdam si ajunge la roman. Ce obligatii are romanul?

Va multumesc!