avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghebosneag

Activitate gheorghebosneag

Pentru perioada dinainte de 2001(cand s-au retras cartile de munca) se pot elibera adeverinte cu punctaje anuale pt. calcularea pensiei,inainte de iesirea la pensie? Daca DA catre cine se face solicitarea , si eventuale costuri ? As vrea sa-mi fac o simulare de calcul dupa un program de pe NET. Multumesc,custima.
Va rog sa-mi explicati ce inseamna ''procedura prealabila'' ? Va multumesc. Cu stima.
Am cumparat in mai 2013 o masina FORD MONDEO GHIA , data fabricatiei :martie 2010 ,adusa din FRANTA .Am achizitionat-o cu C.I.din Romania ,cu numere rosii.Am achitat taxa de timbru ~4770 lei(cu chitanta).As dori sa-mi explice cineva, sau sa ma ajute sa-mi recuperez aceasta taxa. Mentionez ca masina are 1,753 m.c.si 125 c.p.Obs:amcitit pe net ca ar fi posibil. Multumesc,cu stima.
Răspuns la discuția Dubla succesiune
Banii au fost incasati de fiecare frate in parte ,fiecare pt. 'dreptul' lui .
Nu vrea (fratele) sa fie contactat.CUNOASTEM NR. LUI DE TEL.dar nu doreste sa vorbeasca cu noi .1) Fratele sotiei mele este plecat in Italia de 11 ani 2)In timpul vietii tatal a permis celor 2 baieti sa vanda cate un teren intravilan in comuna .Cei doi cumparatori au acte ''de mana''semnate(asa cum se proceda de obicei la tara)
Nu este vorba numai de casa ,ci de toate bunurile de mostenit (casa,2mici terenuri extravilane ,padure ~1 ha ) bunuri pe care mama doreste sa le lase fiicei care are grija de ea prin act de v.c. sau alt mod legal ,astfel incat sa nu mai poata fi atacat de fiul din Italia care de ani de zile nici macar un telefon nu i-a dat.Mama fiind in varsta ,ar vrea ca fiica sa sa nu intampine greutati in rezolvarea acestei probleme.Va multumesc pt. viitoarele explicatii. Cu stima.
Un parinte a decedat acum 8 ani .Celalalt parinte nu a facut succesiunea la timp(pana in momentul actual) Exista 3 mostenitori(copii).Parintele in viata doreste sa faca act de v.c.catre cel care l-a ingrijit (si in continuare).Unul dintre ceilalti 2 frati nu are pretentii,celalalt fiind emigrant in Italia de cca.8-10 ani cu toata familia nu poate(sau nu vrea ) sa fie contactat.Care este procedura pt. rezolvarea acestei probleme? Va multumesc aprioric pt. ajutorul acordat.Cu stima. P.s. Fiecare din cei doi frati si-au primit partea de mostenire in timpul vietii tatalui(dar ,din pacate fara inscrisuri )
Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre
mama si unul din copii (cu clauza de intretinere viagera ,sau nu) poate fi atacat in instanta de catre ceilalti copii?
Va rog sa-mi comunicati cum se calculeaza punctajul (lunar,anual) pentru anii de facultate(la ''zi'' ) si pentru 6 luni de armata T.R. Multumesc!