" Actiunea in rectificare intemeiata pe dispozitiile art. 908 alin. 1 pct. 1 si 2 se va putea indrepta si impotriva tertelor persoane care si-au inscris vreun drept real, dobandit cu buna credinta si printr-un act juridic cu titlu oneros intemeiandu-se pe cuprinsul cartii funciare...... titlul subdobanditorului cu titlu oneros si de buna credinta se consolideaza dupa trecerea unui termen de trei ani de la data inregistrarii actiunii si astfel chiar dreptul subdobanditorilor cu buna credinta nu s-a consolidat".
In principiu s-a retinut ca cel care a cumparat prin vanzare cumparare si si-a inscris dreptul in CF a fost de buna credinta DAR dreptul sau nu s-a consolidat pentru ca nu au trecut 3 ani de la data inscrierii dreptului in Cartea Funciara. Exista asa ceva, adica ca dreptul sa se consolideze ?
" respinge capatul de cerere privind constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare cumparare din 2012"
" dispune radierea dreptului de proprietate a paratului inscris in cartea funciara pe baza contractului de vanzare cumprare din 2012"
Instanta de judecata a dispus radierea dreptului de proprietate din cartea funciara inscrisa pe baza unui contract de vanzare cumparare. Aceasi instanta a respins capatul de cerere referitor la constatarea nulitatii absolute a actului in baza caruia s-a facut inscrierea.
In acest caz daca contractul de vanzare este valabil si pe cale de consecinta inscrierea s-a facut pe baza unui act valabil se poate sa se dispuna radierea dreptului de proprietate din cartea funciara fara anularea actului ?
Printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a dezbatut succesiunea defunctului X. Instanta a constatat ca singura mostenitoare este sotia supravietuitoare a defunctului X. In realitate acesta a renuntat la mostenire prin act autentic.
Colaterali privilegiati, fratii defunctului ce trebuiau sa vina la mostenire (avand in vedere ca defunctul nu avea descendentii si sotia era renuntatoare) nu au stiut de existenta procesului in care s-a dezbatut mostenirea autorului lor. Au aflat doar intamplator de proces.
Cunoastem ca o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este susceptibila de anulare, dar ce se poate face ?
Practic ni s-a incalcat dreptul la mostenire..trebuia sa mostenim dupa fratele nostru..
Angajatorul "stat" a redus numarul zilelor de concediu de odihna pentru lucratorii de rand (sofer, fochist, menajera) cu mai mult de 10 zile..pentru cei aflati in functii superioare s-a mentinut numarul zilelor de concediu. Nu exista o discriminare?
Doua mame-reclamante au formulat o singura cerere de chemare in judecata impotriva unui singur parat, tatal copiilor lor. Fiecare dintre reclamante are copii cu paratul. Reclamanta nr. 1 are doi copii cu paratul, iar reclamanta nr. 2 are un singur copil cu paratul.
Obiectul actiunii este obligarea paratului la plata pensiei de intretinere pentru cei trei minori precum si stabilirea domiciliului minorilor.
Nu ar fi fost oportun ca cele doua mame sa formuleze actiuni distincte? Nu se impune disjungerea in acest caz ?
Actiunea reclamantului a fost admisa. Mai mult decat atat a fost admisa si cererea de chemare in garantie formulata de parat..In aceste conditii chematul in garantie poate fi obligat in locul paratului??
Dupa divort fostul sot a intentat actiune in pretentii impotriva fostei sotii invocand un drept de retentie avand in vedere investitiile efectuate de el in imobilul in care acestia au convietuit in timpul casatoriei.
Intrebarea mea este daca este admisibila o asemenea actiune in conditiile in care inca nu s-a trecut la partajarea bunurilor comune si avand in vedere principiul comunitatii de bunuri... Multumesc..