avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate sami482001

Activitate sami482001

Răspuns la discuția dosar pensionare
Va multumesc mult. In decembrie am fost si mi s a spus sa astept, iar in 15 ianuarie am solicitat printr un e mail sa mi se comunice situati adosarului la momentul respectiv. nu am primit niciun raspuns.
Multumesc mult inca o data pentru amabilittea de a mi raspunde.
Buna ziua

Va adresez rugamintea sa ma consiliati in urmatoarea problema:

Am depus pe 5.10.2015 dosarul de pensionare la limita de varsta (avand grupa 1 de munca).

Pana in acest moment nu am primit niciun raspuns.

Mentionez ca doresc sa ies la pensie din cauza unor probleme de sanatate si e nevoie de timp pt a le putea trata. Serviciul actual nu mi permite acest lucru.

Cum trebuie sa procedez pt a afla situatia dosarului meu la momentul actual.

Va multumesc
Răspuns la discuția grupa a II a de munca
Sarut mana
Multumesc mult pentru amabilitatea de a mi raspunde.

Pentru 3 ani de grupa a II a sotia mea la ce reducere are dreptul?

Multumesc mult de tot.

V adoresc o zi superba
Buna dimineata.
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.
Am 10 de grupa a II a de munca.

Conform legii 155/2015 si a legii 263/2010 Perioadele de vechime in munca realizate in grupa a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare

Ca urmare,
Cu cat mi se reduce varsta de pensionare daca am 10 ani de munca in grupa a II a?

Va multumesc
Buna seara

Conform actelor detinute am 37 ani de munca, 8 ani de grupa I a si 2 ani de grupa a 2 a si varsta de 62 ani. Ca urmare, am posibilitatea iesirii la pensie anticipat fara penalizare.
'
In codul muncii la art 546 litera c se specifica urmatoarele:
incetarea de drept a contractului de muncaare loc in urmatoarele conditii:

la data comunicarii deciziei de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Ca urmare, pot depune dosarul de pensionare si sa mi continuui activitatea la institutia unde lucrez pana la emiterea de catre Casa de Pensii a deciziei de pensionare.

Rugamintea mea este sa mi spuneti ce acte de la institutia unde lucrez trebuie sa depun la dosarul de pensie in aceasta situatie

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Dosar pensie
sunt nascut la 24 octombrie 1954
Discuție Dosar pensie
Buna ziua

Doresc sa mi depun dosarul de pensie incepand cu data de 01.11.2014.

Deoarece 01.11.2014 este sambata, cand trebuie depus dosarul
- pe 31.10.2014
sau
- pe 03.11.2014.

Va multumesc,

O zi frumoasa sa aveti
Răspuns la discuția stagiul de cotizare
Multumesc mult pentru raspuns

Va doresc o zi buna
Buna ziua

Am aflat ca ar exista o prevedere legala conform careia, o persoana caruia nu i s au platit pt anumiti ani sumele cuvenite catre casa de pensii, indiferent ce salariu a avut, i se vor considera anii respectivi ca lucrati cu salariul minim pe economie

Exista asemenea prevedere legala?

Va multumesc
Răspuns la discuția stagiul de cotizare
Sarut mana
Va multumesc pentru amabilitate si raspuns.
Conform legii 380/2013 la 8 ani de grupa a I a am drepptul la 4 ani.
Daca pentru anul 2001 nu mi au fost platite contributiile la casa de pensii, anul respectiv poate fi echivalat cu un an din grupa I-a?

Va multumesc