avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate nina2014

Activitate nina2014

Discuție Mostenire
Buna ziua! Dupa bunicii decedati din partea tatalui (si el decedat) exista un certificat de mostenitor pe numele a celor 3 fii ai lor (toti decedati). Dorim sa facem succesiunea dupa tatal nostru (3 frati + mama) si intrebarea mea este daca se simplifica lucrurile renuntand coi fratii la dreptul nostru de mostenire si ca urmare sa fie doar mama noastra mostenitoare? Din punctul meu de vedere ar fi mai simplu de facut succesiunea. Tata a decedat dupa ce au decedat bunicii, deci si mama este mostenitoare. Multumesc
Multumesc!
Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care este decedat participa si mama mea sau doar noi, fratii. Mentionez ca toti suntem adulti. Renuntarea in favoarea unui dintre noi se poate face oricand sau dupa deschiderea succesiunii?
Răspuns la discuția Certificat mostenitor
Pentru ca unchiul meu a impartit "ochiometric" terenul intravilan in 3 parti aproximativ egale Pe "treimea" lui, a construit o cabana, adica pe partea care i-ar fi cuvenit lui. Vrem intabularea pe bucata de teren ce ni s-ar cuveni noua, pentru a o vinde, ulterior. Terenul extravilan e aproape compact si dorim sa facem dezmembrare doar pentru suprafata care ni s-ar cuveni, tot pentru a-l vinde.
Răspuns la discuția Certificat mostenitor
Am inteles, doar ca verisorii nu se grabesc sa faca succesiunea, fiecare dupa tatal lor. Terenul a ramas in paragina, fiind al nimanui, de fapt. Nimeni nu vrea sa se ocupe de intretinere. Daca noi facem succesiunea dupa tata putem intabula partial terenul, doar cota care ne revine noua?
In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt decedati. Pentru a putea valorifica terenul (noi, nepotii) cum trebuie sa procedam? Pe certificatul de mostenitor figureaza teren si o casa (care nu mai exista). Putem face intai schita cadastrala si apoi intabularea sau trebuie sa facem intai succesiunea dupa parinti? Se poate face schita cadastrala si intabularea impartind direct terenul in 3 parti egale? Mentionez ca verisorii mei nu sunt in tara. Multumesc!
Răspuns la discuția Recalculare pensii
Decedat in data de 03.12.2013, stagiu de cotizare 42 ani si 5 luni grupa I munca, sef regulator circulatie CFR , iesit la pensie in anul 2000. Sporurile pentru grupa I si conditii grele sunt trecute in adeverinta (nu pe carnetul de munca) eliberata de CFR in luna iunie 2015, urmeaza sa depun dosarul la Casa de Pensii in zilele urmatoare.
Răspuns la discuția Recalculare pensii
Explicatia care este? Urmasii nu trebuie sa beneficieze de modificarile legislative, daca cei care au lucrat de drept nu mai sunt?
Se recalculeaza punctul si celor care au pensie de urmas (decedatul, adica sotul, a lucrat 25 ani la gr.I munca, pensionat in anul 2000)?
Buna ziua! Tatal meu a lucrat peste 20 ani in cadrul CFR la grupa I de munca. La pensie nu a fost incadrat la aceasta grupa. In 2013 a decedat, iar mama ar putea sa beneficieze de pensie de urmas (1/2 din pensia tatalui). Intrebarea mea este daca se poate face incadrarea in grupa I si recalcularea pensiei postmortem (daca mama ar beneficia de pensie majorata) si unde ar trebui sa se adreseze...
Multumesc.