avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate gabriello005

Activitate gabriello005

Multumesc mult pentru timpul alocat. Am gresit eu, fiscalul il dau chiar daca platesc amenzile dar tot apar datoriile respective , cheltuielile de judecata. Se va duce sa faca cerere pt separare rol. Multumesc .Sărbători fericite!

gi-jane2 a scris:

Pe de alta parte, daca s-a dezbatut mostenirea dupa bunic, si exista dovada ca bunica a acceptat mosenirea, atunci cota cuvenita danseia din masa succesorala, deci inclusiv din datoriile bunicului (pasiv succesoral)

din ce zice, pasiv provine din amenzi, iar astea nu se mostenesc.
nu stiu cu cheltuielile alea de judecata cum ramane.
Oricum, faptul ca nu i se da certificat fiscal pt teren, e un abuz. Faceti o petitie la anaf


Buna ziua! Doresc sfaturi de la persoane care se pricep la aceasta problema. Pe scurt, bunic si bunica , rol comun la primarie. Bunicul are amenzi de 3000ron + oprire din parte executor %pensie pt 2000 ron cheltuieli de judecata într-un dosar , bunicul decedeaza si raman acele datorii . Bunica are 1ha de pamant inainte de casatorie , deci este pe numele ei si inscris pe rolul comun. De aici incepe nebunia, bunica doreste sa vanda terenul respectiv dar nu poate vinde pana nu plateste datoriile sotului. Si inteleg , plateste amenzile la primarie si atunci fiscalul ar fi zero. Dar daca plateste amenzile sa poata vinde ,primaria nu ii da fiscalul deoarece rolul este blocat de cate executor pt suma datorata cheltuieli de judecata. Acum intreb cunoscatori, cum e posibil asa ceva . E un teren pe numele bunicii ce treaba are sa nu primeasca fiscsl separat atat timp cand nu este bun comun.
Plus daca plateste amenzile spun cei de la primarie , nu poate da fiscalul pana nu plateste acele cheltuieli de judecata, ce treaba are primaria si fiscalul cu acel executor si cheltuieli.
Acum intreb. Existra vreo lege prin care sa se faca cerere pt separare rol . Sau e obligata primaria daca plateste amenzile bunica sa ii dea fiscalul zero datorii si sa poata vinde terenul?
Multumesc pentru rabdare si ajutor!
Mulțumesc mult pt răspuns. Felicitări și pt calcule. Mai precis de atât nu se putea. Mulțumesc tuturor pt implicare.

gi-jane2 a scris:

Tot ce avea omul- parte din bunuri comune si bunuri proprii intra in masa succesorala si se impart - sotia 1/4 si copiii impart egal, 3/4.
Intra la succesiune jumatate din constructii si terenul tot ca era bunul lui propriu.
Deci la teren, unde aveti dvs neclaritati, 878, ia sotia supravietuitoare 1/4 220, si copiii cate 329.
Asta nu afecteaza dreptul de folosinta pe care deja un fiu l-a castigat.
Pt bucatia d eteren pe care o foloseste fiul, se schimba proprietarii, dar el va folosi in continuare acea bucata.


Știu ca dreptul sotiei este 1/2 din anexe și 1/din teren. Celalalt 1/2 din anexe se împart la cei 2 copii și 1/3 din teren.

Nici aici nu prea stiti bine.

O explicație mai simplificată. Pe terenul decedatului instanta ia dat unui fiu drept de proprietate al unor clădiri și drept de folosință a terenului de sub clădiri. Proprietarul a decedat.,dreptul de folosință se anulează în acest caz? Asta era întrebarea mai simpla din partea mea. Îmi cer scuze!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Cotele sunt:
Bunuri proprii ale defunctului se impart astfel:
- sotie 1/4
- copiii impart in parti egale 3/4
Bunuri dobandite impreuna in perioada casatoriei:
- sotie 5/8 DIN INTREG (din toate bunurile dobandite in timpul casatoriei)
- copiii impart 3/8 din intreg.
Cu privire la asa zisele cote si la teren e greu sa va raspund.
Daca terenul este doar in folosinta nu-i proprietate.
Daca acele constructii sunt bunuri proprii sau comune, nu am inteles dar se impart conform cotelor de mai sus.
Consultati un avocat caruia sa-i prezentati actele.
Daca va intelegeti civilizat dezbateti succesiunea la notar, daca nu, mergeti in instanta.

O succesiune mai complicata, dar sa vedem cum pot explica.
Dosar deschis de părinte "Evacuare".
În proces-ul de evacuare unul din frati a câștigat în favoarea lui următoarele :
"Constată ca parții au dobândit dreptul superficie format din dreptul de proprietate asupra construcțiilor c1, c2, c6,, respectiv dreptul de folosință asupra terenului aferent construcțiilor menționate.
Respinge capetele de cerere formulate de parati, având ca obiect "pretenții", respectiv drept de retenție "
Data 18.12.2014
Totul sa împărțit cum a decis instanta. În 2018 părintele a decedat. Menționez ca terenul era proprietate doar a lui, moștenire. Doar construcțiile sunt ale lui și sotiei.
În urma a rămas soția, și doi copii. Unul din iei a câștigat în dosarul de evacuare ce am scris mai sus.
Întrebarea este? Știu ca dreptul sotiei este 1/2 din anexe și 1/din teren. Celalalt 1/2 din anexe se împart la cei 2 copii și 1/3 din teren. Întrebarea foarte importanta era.: terenul cum se împarte dacă unul din frati are din 878 m2 în folosita 456m2? Câștigați sub "drept de superficie".
Acest drept se anulează odată cu decesul părintelui și se împarte terenul la moștenitorii rămași? Cine are plăcerea sa îmi de un mail sa trimit pozele cu schiță și deciziile pt un sfat în acest proces.
Mulțumesc!



Am încercat sa citesc aproape, aproape toate discuțiile, și nu am înțeles nimic.
O părere - pierderile de apa sunt pierderi comune. Domnul X dacă pleacă de acasă sa își taie țeavă de apa și sa o ia cu el,atunci poate spune ca nu are dc sa plătească pierderile. Atât timp cât este legat la țeavă de apa comuna este pasibil de plata ca toți ceilalți. După mine dacă cineva nu este de acord cu citirile etc sa își miște funduletul din fotoliu și sa facă el citirile din bloc, mai exact sa ia inițiativa sa rezolve ceva în afara de scris.
Eu am alta întrebare?
Dacă la un bloc pierderile se calculează pe numărul de persoane și locatarii au contracte individuale cu compania de apa, cum se poate legal sa trecem la plata pierderilor pe apartament dacă din 20 ap 50%+1 sunt de acord.
E posibil sa se facă un tabel care trebuie dus la compania de apa și dacă sunt 50%+1 sa fie trecute pierderile pe apartament?
De curand am cumparat un apartament cu credit ipotecar. E simplu,banca pe langa tiate documentele imobilului cere si o promisiune, sa fie sigura pt acea tranzactie, pe urma se face expertiza imobilului, apoi se trimite dosarul la juridicul bancii. din prima etapa pana la confirmarea juridicului nimeni nu iti garanteaza pt acel credit ipotecar. pe scurt poti plati taxe notariale etc, si ei pot spune ca nu iti pot da acel credit ipotecar, sau iti pot spune ca primesti o suma mai mica decat cea discutata . pe scurt pierzi tot ce ai cheltuit pana in momentul respectiv, daca in promisiune nu ai mentionat la clauze sa se restituie bani , daca nu ti se acorda creditul poti spune pa si la acea suma.
Buna ziua!

Am o sentinta judecatoreasca in care este mentionat Titlul de propietate X si acel titlu s-a pierdut . am scos un alt duplicat titlu de propietate si acela are alt numar de inregistrare, am inteles ca trebuie sa fac o cerere la tribunal pt a schimba in decizia judecatoreasca numarul titlului vechi cu noul numar din duplicat.

Rog pe cineva sa imi zica daca am inteles eu bine......si e corect ce am zis ? si daca e asa sa ma ajute cu un exemplar de cere.

Multumesc !
Nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea mea ?

Multumesc!
Asi dori sa stiu si eu cum pot si ce trebuie pt. a deschide o firma specializata pe medicina muncii.

Exemplu : Asi dori sa fac ( adica sa fac contract de colaborare cu un medic , specializat pe medicina muncii ) medicina muncii si sa asigur asistent medical la un S.R.L.

Cum pot face firma si ce cod CAEN imi trebuie ( daca o pot deschide fara sa am alaturi un medic ) .