Pe de alta parte, daca s-a dezbatut mostenirea dupa bunic, si exista dovada ca bunica a acceptat mosenirea, atunci cota cuvenita danseia din masa succesorala, deci inclusiv din datoriile bunicului (pasiv succesoral)
din ce zice, pasiv provine din amenzi, iar astea nu se mostenesc.
nu stiu cu cheltuielile alea de judecata cum ramane.
Oricum, faptul ca nu i se da certificat fiscal pt teren, e un abuz. Faceti o petitie la anaf
Tot ce avea omul- parte din bunuri comune si bunuri proprii intra in masa succesorala si se impart - sotia 1/4 si copiii impart egal, 3/4.
Intra la succesiune jumatate din constructii si terenul tot ca era bunul lui propriu.
Deci la teren, unde aveti dvs neclaritati, 878, ia sotia supravietuitoare 1/4 220, si copiii cate 329.
Asta nu afecteaza dreptul de folosinta pe care deja un fiu l-a castigat.
Pt bucatia d eteren pe care o foloseste fiul, se schimba proprietarii, dar el va folosi in continuare acea bucata.
Știu ca dreptul sotiei este 1/2 din anexe și 1/din teren. Celalalt 1/2 din anexe se împart la cei 2 copii și 1/3 din teren.
Nici aici nu prea stiti bine.
Buna seara,
Cotele sunt:
Bunuri proprii ale defunctului se impart astfel:
- sotie 1/4
- copiii impart in parti egale 3/4
Bunuri dobandite impreuna in perioada casatoriei:
- sotie 5/8 DIN INTREG (din toate bunurile dobandite in timpul casatoriei)
- copiii impart 3/8 din intreg.
Cu privire la asa zisele cote si la teren e greu sa va raspund.
Daca terenul este doar in folosinta nu-i proprietate.
Daca acele constructii sunt bunuri proprii sau comune, nu am inteles dar se impart conform cotelor de mai sus.
Consultati un avocat caruia sa-i prezentati actele.
Daca va intelegeti civilizat dezbateti succesiunea la notar, daca nu, mergeti in instanta.