avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta111

Activitate Nicoleta111

ati primit raspuns?

chevic a scris:

Avand in vedere ca anul acesta voi fi in situatia alin 1 din art 46 am solicitat lamuriri la CNPP. revin cand voi primi raspuns.

ati primit raspus?


Cornel Vasile a scris:

Art. 105 din legea 360/2023 nu are nicio relevanta ..intrucat nu are cum sa-si produca efectele ...intra in vigoare de la 01.09.2024.

Daca i s-a incetat c.i.m., solicitarea Casel de Pensii nu are nicio sustinere legala. Continuarea activitatii, in opinia mea, se face la acelasi angajator ... dupa incetarea c.i.m., se poate cumula pensia cu salariul, la alt angajator.



De ce nu i-ar putea inceta cim pentru a se pensiona si nu l-ar putea angaja ulterior?
Buna ziua. de unde rezulta ca daca un salariat opteaza pentru pensie, nu se poate reangaja la acelasi angajator? Multumesc
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema legata de TVA. Daca am un contract de prestari servicii, prestatorul intarzie lucrarea si eu ii percep penalitati conform contractului, cum este corect sa calculez TVA-ul si sa platesc factura:
var. 1. Platesc TVA la intreaga suma aferenta serviciilor prestate si din aceasta suma scad penalitatile pentru care TVA e zero? (exemplu: prestatorul a prestat servicii de 1000 lei, calculez 19% la 1000 lei, adica 190 lei si penalitati de 0.15 % pentru 5 zile intarziere. voi avea de platit in total: 1000+190-7,5 lei = 1182.50 lei)
sau
var. 2. Platesc TVA la suma aferenta serviciilor prestate minus penalitati? (exemplu: (1000-7.5)*19%=1181,08 lei)
Eu stiu ca la penalitati nu se calculeaza TVA pentru ca nu intra in baza de impozitare, dar am nevoie de o confirmare oficiala ca prima varianta este cea corecta si cum pot sa argumentez legal acest lucru.
Multumesc
Buna ziua,
Va rog mult sa imi explicati care este diferenta dintre procedura de atribuire si procedura de achizitie.
Multumesc
Răspuns la discuția Mod calcul penalitati
da
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca prevederea din Codul de procedura fiscala se aplica si contractelor sau cui se aplica exact acest articol: Art. 176. - Penalităţi de întârziere Derogare în Codul de Procedură Fiscală din 20/07/2015 la 01/01/2016.
(1) Penalităţile de întârziere se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Dispoziţiile art. 174 alin. (2) - (4) şi art. 175 sunt aplicabile în mod corespunzător.

Va multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu modul de calcul al penalitatilor la o lucrare executata cu intarziere. Cum se calculeaza si care este baza legala pentru stabilirea modului de calcul? Si stiti cumva daca se rotunjeste la penalitati suma la leu, fara zecimale? Tot asa as dori baza legala.
Multumesc
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Am un contract cu o institutie publica. Mi s-au calculat penalitati de intarziere in predarea unei lucrari. As dori sa stiu care este procedura. Intai platesc eu penalitatile, urmand ca ei sa plateasca factura integral? Pe factura sunt scazute penalitatile de intariere si imi platesc suma minus penalitatile? Care este procedura si care este baza legala?
Multumesc