avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate angelguard

Activitate angelguard

Unde pot reclama modul în care un Comisariat Regional pentru Protecţia Consumatorilor mi-a tratat reclamația?
Dupa rationamentul dvs. inteleg ca este legal ca, in cazul in care vecinul A reclama la asociatie ca vecinul B a facut ceva rau, asociatia sa posteze o "mustrare" la "zidul rusinii" pt vecinul B, corect?

Dar daca vecinul A s-a inselat si vinovat era vecinul C?

Nu cumva in acest caz trebuia sesizata vreo autoritate in masura sa investigheze acuza mai sus mentionata?

Dar am deviat de la intrebarea mea si aceasta este: am fost postat la "zidul rusinii", pe nedrept, zic eu. Cum se numeste aceasta contraventie sau infractiune (sau ce o fi) si carei autoritati o pot sesiza?

ynocentta a scris:

Aspectul ca presedintele de asociatie a afisat la loc vizibil atentionare pentru respectarea programului de liniste atesta faptul ca vecinii au sesizat echipa manageriala ca nu se respecta orele de liniste si zgomotul provine de la apartamentul dv
Atat timp cat presedintele de asociatie nu a consemnat nume si prenume nu a incalcat dispozitiile speciale GDPR

Aspectul cu orele de liniște era doar un exemplu, eu eram avizat pt altceva.

Deci dacă cineva sesizează ceva, este ok și legal sa se afișeze pe ușa blocului astfel de mesaje fără sa se fi discutat cu mine înainte?

Apropo de GDPR, sunteți sigura ca numărul apartamentului nu reprezinta un element de identificare?

ynocentta a scris:

Aspectul ca presedintele de asociatie a afisat la loc vizibil atentionare pentru respectarea programului de liniste atesta faptul ca vecinii au sesizat echipa manageriala ca nu se respecta orele de liniste si zgomotul provine de la apartamentul dv
Atat timp cat presedintele de asociatie nu a consemnat nume si prenume nu a incalcat dispozitiile speciale GDPR

Buna ziua,

In seara asta am gasit lipita pe usa blocului o coala A4, semnata de presedintele asociatiei de proprietari in care erau date cateva recomandari de bun simt, gen sa nu se mai dea gauri cu bormasina dupa ora 23 etc. In dreptul uneia dintre recomandari era trecut in paranteze "aviz apartamentului x", adica apartamentului meu.

Am nevoie de ajutorul dvs. sa imi spuneti ce incalcare a legii (daca este o incalcare a legii) reprezinta situatia de mai sus si unde o pot sesiza.

Florin_j92 a scris:

Ati putea face un printscreen/sau poza comenzii online de pe telefonul/calculatorul colegului si ii aratati functionarilor de acolo.

Am făcut și asta. Nu e suficient. Vor sa vadă contul efectiv pe internet. Nu am scris chiar toate detaliile în postarea initiala pt a nu o lungi excesiv.
Buna ziua,

Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un pret mai mic decat l-as fi putut obtine eu.

Produsul a fost achitat cu cardul meu si livrarea a fost ceruta pe numele meu.

Am primit un aviz in care mi s-a cerut sa ma prezint la oficiul postal cu dovada de plata. Am printat extrasul de cont si factura si m-am dus la oficiul postal.

Functionarii de acolo mi-au cerut sa vada comanda online. Mi-am sunat colegul insa acesta nu doreste sa-mi dea numele de utilizator si parola pt a le putea arata comanda online. Functionarii au refuzat sa-mi dea coletul fara a vedea comanda online.

Motivele invocate de functionari pt care mi-au cerut sa vada comanda online au fost urmatoarele:
- expeditorul a declarat o valoare mai mare a bunurilor decat cea achitata de mine pe factura
- greutatea bunurilor este prea mare raportata la pretul achitat de mine.

Produsul comandat de mine este o lustra cu greutate de aprox 4kg, pretul achitat de mine este 9.73$, valoarea declarata de expeditor este de 23$.

Am formulat o plangere in scris catre serviciul vamal si am primit un numar de inregistrare. Problema este ca se apropie de sfarsit termenul de 30 de zile, cat este pastrat coletul, urmand ca ulterior sa fie returnat iar eu inca nu am primit raspuns la sesizare. Am sunat la serviciul vamal si mi s-a spus ca se lucreaza la solutionarea sesizarii dar ca nu mi se poate da un termen si nici nu mi se poate garanta ca produsul nu se va returna.

Ce pot face pentru a intra in posesia produsului? Mentionez ca este cadou de Craciun pt sotia mea.
Am verificat documentele, dar fiind toate in lb germana, nu am inteles mare lucru, cu atat mai mult cu cat este prima mea achizitie auto. Am intrebat vanzatorul despre norma euro si mi-a aratat pe talon o incadrare din Germania "D3" spunandu-mi ca este echivalentul euro 3.
Buna seara,

Pe scurt: am gasit un anunt online, pe site-ul olx.ro cu o masina de vanzare. In anunt scria ca masina corespunde normei euro 3. Am cumparat masina si am aflat ulterior ca de fapt este euro 2. Am facut print screen-uri anuntului online (in care se vede numarul masinii cat si numarul de telefon al vanzatorului), si am si salvat pagina de internet cu anuntul in calculatorul meu. Am contractul de vanzare cumparare, dar nu este facut printr-un notar, ci e un tipizat completat pe loc si semnat si de vanzator. Am si o copie a CI vanzatorului.

Intrebarea mea: am sanse de castig daca il dau in judecata? Ar trebui sa fie un proces civil sau penal?

Mai am de adaugat faptul ca pe site-ul cu anuntul vanzatorul a folosit un nume de utilizator, nu numele lui real.
Buna seara,

Lucrez pentru o corporatie. Mi s-a parut ceva in neregula pe fluturasul de salariu, am discutat cu cativa colegi si am constatat ca si la ei aparea acelasi lucru.

Asa ca am adresat o intrebare departamentului de resurse umane, pe intranetul corporatiei. In formularea intrebarii am folosit exprimarea: "am confruntat fluturasul de salariul cu fluturasii a doi colegi".

Astazi m-a sunat superiorul meu, si mi-a spus ca exista posibilitatea sa mi se desfaca contractul de munca pe motiv ca am incalcat clauzele de confidentialitate impartasind informatiile din fluturasul de salariu.

Propriu zis eu nu am vazut fluturasii lor de salariu, doar am vorbit intre noi, a fost doar o simpla discutie. Exprimarea de mai sus am folosit-o pentru a fi mai "convingator" in formularea intrebarii.

I-am explicat superiorului meu ca nimeni nu a vazut fluturasul altcuiva, ca a fost o discutie si urmeaza ca, maine, el sa transmita acest lucru celor de la resurse umane.

In cazul in care cei de la resurse umane nu vor accepta explicatia, pe care le-o va transmite seful meu, ce pot face ca sa nu fiu dat afara?

Mentionez ca am contract de munca pe perioada nedeterminata si ca mi-am indeplinit mereu obiectivele, chiar le-am si depasit.

Va multumesc anticipat