avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate larisaflory

Activitate larisaflory

Mulțumesc pentru răspuns, credeți ca sar mai putea schimba sentinda,ca astfel trebuie să plătesc cei 40000 lei,

Voinea Liviu a scris:

Exact ce ati spus:Apel,in termen!

Respingere plângere!
Bună seara, am primit o amenda pentru munca la negru a 2 muncitori
Găsiți pe un șantier, de fapt au semnat contractul cu o zi înainte dar nu am transmis în revisal,am depus o contestație în instanta și mi-au respins plangerea,și îmi da drept de apel,ce mai pot face?,mulțumesc
Astăzi am înființat II și încă nu am activate încât sa fac venit,sa înțeleg ca la momentul când apar cu venit peste 6250 lei se oprește indemnizația! Mulțumesc
Am înființat o întreprindere individuala ,mai beneficiez de indemnizatie crestere copil în continuare,
Stimulent indemnizatie crestere copil, rog sa ma sfătuiți ,am fost chemata la serviciu începând cu data de 7 martie și vreu sa merg,copilul meu are 7 luni ,pot beneficia de stimulentul de inserție, unde trebuie sa depun actele și ce îmi trebuie sa depun! Mulțumesc
Bună dimineața ,
La imm nu a fost plafonat prețul pentru gaze naturale, am primit o factura uriașă de 4 ori mai scump ca in luna noiembrie! Rog un raspuns și dacă este plafonat unde ma adresez, mulțumesc.
Daca nu ma prezint stiu ca voi fii sancționat de neprezentarea si cealalta contravenție cea constatată de el cum ramane,voi lua 2 sancțiuni?
Inspectoratul care a lăsat înștiințarea poate pune in aplicare contravenție inainte de a ma prezenta eu la itm chemat de către el, cu documentele cerute in înștiințare, sau pot discuta cu el !
Multumesc frumos pentru raspuns dvs!
Cornel Vasile a scris:

1. Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct pe RASPUNDE.

2. Instanta poate anula sanctiunea contraventionala data de catre ITM ... insa este posibil ca , ITM-ul sa va dea doar un avertisment.

In opinia mea, fapta se incadreaza la netransmiterea in termen :

HG 905/2021
art.8
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei următoarele fapte:
a) transmiterea datelor în registru cu elementele contractului individual de muncă, pentru care există dovada executării acestuia, respectiv prestarea muncii și plata salariului, cu încălcarea termenului prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. a);
.....
(7) Contravenientul poate achita în cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii contravenționale prevăzute la alin. (2)-(5).
....

Credeți că aș putea scăpa de sancțiuni în instanță daca prezint contract încheiat cu o zi inainte de transmitere in revisal!

Cornel Vasile a scris:

1. HG 905/2017
art. 8
(1) Constituie contravenție netransmiterea datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a) - i) cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu angajatorul în baza unui contract individual de muncă și se sancționează conform art. 260 alin. (1) lit. e^1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
...

art.260 C.mun.
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii, infracțiuni:
...
e^1) primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității, cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei;
....

2. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.